Life&style

Najzabavnije ljetno osvježenje: Vodič kroz najbolje vodene parkove u Hrvatskoj

  • Prije desetak godina Hrvatska nije imala ni jedan aquapark, a danas neki naši vodeni parkovi osvajaju nagrade za najbolje  u Europi
  • Evo što sve nude, gdje se nalaze i kolika je ulaznica za najpopularnije i najveće hrvatske aquaparkove
  • Sve što ti treba je dobro društvo, želja za zabavu i dobar zaštitni faktor!

Vodeni parkovi idealno su rješenje za vruće ljetne dane i donose zabavu svim uzrastima pa su tako super aktivnost za čitavu obitelj. Mogli bi čitav dan spuštati se niz beskrajne vodene tobogane, skakati s trampolina i plivati u bazenima s valovima. Jesi li znala da se najveći bazen s valovima na Mediteranu nalazi u jednom vodenom parku u Istri?

Možda vas zanima Ovo je san snova! Ultra luksuzna Diamond Villa Korčula ostavlja bez daha Rubrika Life&style Life&style

I dok unazad deset godina, osim termalnih i spa odmarališta, u Hrvatskoj nije bilo niti jednog vodenog parka, danas imamo 2 velika i mnoštvo manjih aquaparkova, u sklopu toplica, hotela ili instalacija na plaži. U ovom vodiču kroz aquaparkove u Hrvatskoj doznaj sve što te zanima kako bi isplanirala jedan zabavan ljetni dan pun adrenalina ili savršen za opuštanje.

Aquapark Istralandia

Ovaj čarobni vodeni svijet prostire se na površini od 81.000 m2, a smješten je u šumovitom zaleđu Novigrada. Udaljen svega 5 km od obale, Aquapark Istralandia smješten je na izlazu s istarskog ipsilona, na cesti između Novigrada i Brtonigle.

Časopis Park World Magazin proglasio je Istralandiu četvrtim najboljim otvorenim aquaparkom ljetnog karaktera na svijetu dok je tobogan Istralandije Space Combo proglašen trećim najboljim toboganom na svijetu. Upravo u ovom aquaparku nalazi se najviši tobogan u Hrvatskoj visine 27 m te najveći bazenom s umjetnim valovima u ovom dijelu Europe sa 2.500 m2 površine. 

Park nudi pregršt zabave, kako za one najmlađe, tako i za odrasle. Djeca će uživati u bazenu s vodenim dvorcem, gusarskim brodićem i toboganima, a oni stariji adrenalin će pronaći na toboganima Space Combo, Black Kamikaza, Top Gun ili Slobodan pad - da istaknemo one najzabavnije koji će ti svakako pružiti dozu adrenalina. Park ukupno ima 12 tobogana i tri bazena. 

Kako je aquapark osmišljen za cjelodnevni boravak, uz bogati animacijski program, sportske turnire i aktivnosti, na raspolaganju su i brojni ugostiteljski objekti s obilnom gastronomskom ponudom.  Cijena cjelodnevne ulaznice je za odrasle 240 kn, a poludnevne 200 kn, dok je za djecu do 100 cm visine ulaz besplatan. Također se može kupiti obiteljski paket ulaznica 2+1 za 590 kn ili 500 za pola dana. Cijena ulaznice uključuje ormarić koji se zaključava, korištenje ležaljke sa suncobranom, kreveta ili kabane.Park radi od 10:00 do 18:00 sati.

Aquacolors Poreč

Aquacolors Poreč je najveći hrvatski aquapark površine 95 000 ㎡, smješten u neposrednoj blizini turističkog resorta Zelena laguna u Poreču. I ovaj park na vodi nudi čitav niz zanimljivih adrenalinskih atrakcija s ponudom za sve uzraste, kao i brojne popratne sadržaje. 

Od onih zanimljivijih istaknuli bi dva gigantska tobogana koja će zadovoljiti apetit i najvećih ljubitelja adrenalina, dok će oni željni nešto mirnijeg sadržaja moći se opustiti u 500 metara dugačkoj Lijenoj rijeci ili u prostranom bazenu s umjetnim valovima. Aquacolors ima 15 tobogana i 4 bazena.

Aquacolors Poreč je od mora udaljen samo 1 km i lako je dostupan i iz drugih turističkih odredišta u Istri. Osim odličnih vodenih atrakcija, ovaj aquapark slovi kao vrlo uredan i s odličnom ponudom hrane i pića. Park nudi 3 kategorije ulaznica pa će cijena za čitav dan u srcu sezone (srpanj i kolovoz) iznositi 245 kn, za 6 sati 230 kn, a za 3,5 sata 185 kn. Za djecu do 18 godina cijena je 190 kn, jednako kao i za studente, dok je za djecu nižu od 1 m ulaz besplatan. Zabava u Aquacolorsu počinje u 10:00 sati i traje do 19:00 sati. 

Aquapark Dalmatia

Što se tiče pionira među tematskim vodenim parkovima u Hrvatskoj, prvi je bio Aquapark Dalmatiasmješten u obiteljskom dijelu kompleksa Solaris u Šibeniku. Iako ima atrakcije za djecu i odrasle, uključujući tobogane, mlaznice, prskalice i vodopade, Aquapark Dalmatia najviše je usmjeren na klince do 10 godina koji će ovdje istinski uživati. 

Dječji svijet sastoji se od kids zone i podmorske bajke osmišljene poput šarene špilje kroz koju se može slobodno prolaziti. Osim toga tu su i razne druge atralkcije, poput kaskadne tvrđave Aqua Rain, šest vodenih tobogana,  široki raspon slapova, bazena i, naravno, blagi ritam Lijene rijeke.

San Canzian Village & Hotel: Jedan od najimpresivnijih doživljaja Istre za savršen odmor

Cijena cjelodnevne ulaznice u Aquapark Dalmatia iznosi 190 kn, poludnevne (nakon 17:00 sati) 160 kn, a za djecu cjelodnevna iznosi 95 kn ili poludnevna 80 kn. Ovdje je ulaz za djecu nižu od 120 cm besplatan. U cijenu je također uključen i odbojkaški teren vodenog parka, ležaljke, suncobrani, tuševi i garderoba. Tu se nalazi i snack bar Splash kako gosti ne bi ostali gladni i žedni, a tu je i suvenir shop.

Aquapark MartiLandia

Možda nisi znala kako Terme Sveti Martin, usred netaknute prirode Međimurja, nude i adrenalinsku avanturu u Aquaparku MartiLandia. Ovaj vodeni park nudi pregršt zabavnih sadržaja za djecu, ali i za odrasle na 2.600 m2 vodenih površina.

Park nudi nekoliko tobogana kao što su brzi kamikaza, spin bowl ili klasični otvoreni. Tu si i dječja vodena igrališta, whirlpoolova na otvorenom s grijanom vodom, te animacijski program koji uključuje zabavu i animaciju za one najstarije, kao i za one koji samo što nisu izašli iz pelena. 

Terme nude različite vrste ulaznica, ovisno o satima koje planiratš provesti u parku, kao i danima u tjednu, a može se kupiti i mejsečna karta. Ulaznica za odrasle za čitav dan tijekom tjedna iznosi 100 kn, a vikendom 110 kn. Čitav cjenik možeš pogledati ovdje.

Aquapark Čikat

Jedini aquapark na otoku, Aquapark Čikat nalazi se na Lošinju u istoimenom kampu. Smješten u srcu borove šume, kamp se prostire na 6300 m2 i sadrži više od 2400 m2 bazena i vodenih sadržaja. 

Ono što ga izdvaja od ostalih, osim činjenice da je prvi hrvatski aquapark na otoku, su bazeni s morskom vodom. Dosta manji od gore navedenih vodenih parkova, posebice onih u Istri, Aquapark Čikat više je usmjeren na uživanje i zabavu za djecu nego adrenalinsku zabavu. Koncept aquaparka je podijeljen u tri zone - ZDRAVLJE - prostor s bazenima i fitnessom, SLOBODNO VRIJEME - rekreacijski bazen za odrasle s barom i hidro masažama, te FUN - zona s vodenim atrakcijama i toboganima za djecu, te dječjim bazenima. 

Možda vas zanima Ovaj glamping u Istri čini nam se kao savršeno mjesto za romantično putovanje Rubrika Life&style Life&style

Ulaz za one koji se nalaze u kampu je besplatan, kao i za djecu do 3 godine. Za djecu od 3 do 7 godina cjelodnevna ulaznica iznosi 90 kn, dok je za sve starije 130 kn. Radno vrijeme vodenog parka u sezoni je od 10:00 sati do 20:00 sati. U cijenu su uključeni ormarići, ali ne i ležaljke. 

Terme Tuhelj - vodeni planet

I najpoznatije hrvatske toplice, Terme Tuhelj nude zabavu u i na vodi. Vodeni planet prostire se na površini od 15 000 m2 i sadrži brojne vodene atrakcije raspoređene na unutarnje i vanjsko kupalište. Vodena oaza povezana unutarnjim i vanjskim bazenima okružena je slikovitom prirodom koja poziva na odmor i opuštanje.

U Tuhelju ćeš naći atrakcije poput adrenalinskog vijugavog tobogana, tobogane za djecu i bazen s valovima. Svi bazeni, njih ukupno osam, napunjeni su termalnom vodom. Djeca se mogu zabavljati u vodenom gradu s brojnim dječjim atrakcijama i u zatvorenom toboganu, dok se roditelji željni opuštanja mogu prepustiti intimnim oazama s vodenim masažama, gejzirima i slapovima terapeutskog i wellness bazena.  

Vanjsko kupalište Vodenog planeta sastoji se od rekreacijskog bazena s vodenom rijekom gdje ćeš pronaći posebnu atrakciju  - velike plutajuće gumone i koktel bar u vodi. U svakom slučaju, u Termama Tuhelj brzo ćeš zaboraviti na more. U ulaznicu je uključena besplatne ležaljka i suncobran, a tu je i restoran kada ogladnite nakon cjelodnevne zabave u vodi.

Standardna cjelodnevna ulaznica iznosi 95 kn preko tjedna i 115 kn vikendom, a čitav cjenik možeš vidjeti ovdje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terme Tuhelj (@terme_tuhelj)

Aquapark Adamovec 

Ukoliko ljeto provodiš u Zagrebu ili tek čekaš godišnji, zabavu u vodi možeš potražiti u vodenom parku Adamovec nadomak Zagreba. Kompleks Aquaparka Adamovec prostire se na 15 000 m2 atraktivnih unutarnjih i vanjskih sadržaja namjenjenih za užitak cijele obitelji. Na raspolaganju stoje atraktivni bazeni s raznim atrakcijama za djecu i odrasle, bogati wellness i spa program te vrhunske gastronomske delicije a la carte i samoposlužnog restorana.

Cijena za odrasle za cijeli dan je 100 kn, za djecu 70 kn, a moguća je kupnja i obiteljske ulaznice 2 + 1 za 230 kn, dok ćeš najam ležaljke i suncobrana dodatno platiti. 

Terme Jezerčica

Manji aquapark idealan za djecu pronaći ćeš i u Termama Jezerčica Udaljene svega 40ak km od Zagreba predstavljaju idealnu destinaciju za vikend bijeg od asfalta i osvježenje u unutarnjim i vanjskim bazenima.  Vodeni park hotela Terme Jezerčica se sastoji od osam bazena s prirodnom termalnom vodom te je prilagođen svim uzrastima. Termalna voda izvorne temperature 38°C sadrži više različitih iona te se smatra ljekovitom mineralnom vodom.

Unutarnji vodeni park otvoren je tijekom cijele godine, dok je vanjski otvoren u ljetnim mjesecima kada gosti mogu uživati u velikom bazenu, bazenu s tri tobogana, hidro-masažoi i masažnim topovima. 

Cijena cjelodnevne ulaznice u vodeni park za odrasle je 80 kn od ponedjeljka do petka i 95 kn vikendom. Ulaznica za djecu i umirovljenike je 60 kn, dok je ulaz za djecu do 5 godina besplatan.

 

 

 

 

 

 

 

Photo: Instagram @aquaparkdalmatia

Komentari 0