Life&style

Ovaj glamping u Istri čini nam se kao savršeno mjesto za romantično putovanje

  • Glamurozno kampiranje ili, popularno zvano, glamping već je godinama popularna opcija za sve one koji vole boraviti u prirodi, a pritom se ne žele odreći određene doze komfora i luksuza 
  • Trend se rasprostranio i u Hrvatskoj gdje danas imamo na desetak prekrasnih glamping oaza diljem zemlje 
  • Upravo jedan takav glamping resort koji nas je osvojio smjestio se u srcu Pomerskog zaljeva, na jugu istarskog poluotoka

Boravak u prirodi ne mora nužno značiti odricanje od svakodnevnih komfora na koje smo navikli, poput dobrog kreveta i kvalitetnog madraca ili vlastite kupaone. Pojavom glamuroznog kampiranja, napokon su došli na svoje svi oni koji žele provoditi vrijeme u prirodi, a opet imati svoj komfor i luksuz. Srećom, danas je lako pronaći prekrasan smještaj i u udaljenim djelovima prirode. 

Bubble smještaj Možda vas zanima Glamping je otišao na novu razinu, pretvorio se u bubbling. Predivno! Rubrika Life&style Life&style

Luksuzni šatori, kućice na stablu ili kolibe dovoljno su intimne i izolirane da možeš u potpunosti uživati u prirodi. Tako je ovakav vid odmora preko noći postao popularan i među onima koji nikada prije ne bi pomislili na kampiranje, a uz idilične lokacije kakve nudi naša zemlja, popularnost glampinga nimalo nas ne čudi.

U Hrvatskoj danas imamo na desetak prekrasnih glamping oaza, a upravo jedan takav glamping resort koji nas je osvojio smjestio se u srcu Pomerskog zaljeva, na jugu istarskog poluotoka.

Kamp Arena One 99 Glamping

Arena One 99 Glamping (bivši Arena Pomer Kamp), smjestio se u malom mjestu Pomer kraj Pule i jedan je od najvećih glamping kampova u Hrvatskoj. Ovaj glamping nudi najbolje od oba svijeta - od opuštanja u miru guste borove šume do plaže na kojoj možeš uživati u lounge beach barovima i brojnim aktivnostima.

Pomer ima jednu od najljepših marina u Istri i pregršt sportskih mogućnosti na otvorenom uključujući: biciklizam, kampiranje, ribolov, planinarenje, jahanje, jedrenje, ronjenje, vožnju kajakom ili jedrenje na dasci. Kamp ima i vlastiti Windsurfing centar namijenjen i početnicima i profesionalcima. 

Ono što nas je potpuno osvojilo je wellness centar, kao i wellness teren za jogu i meditaciju koji se nalazi unutar borove šume.

Tu je i nekoliko lijepo dizajniranih restorana s bogatom ponudom jela, kao i zelena tržnica za glampere koji žele pripremati svoju hranu.

Glamping u kojem će uživati i najmlađi

A osim što nudi aktivnosti i sadržaj za odrasle, u ovom glampingu uživat će i najmlađi za koje je tu Dječji klub. Animacijski tim svakodnevno organizira različite tematske aktivnosti za djecu svih uzrasta. Na primjer, na “izviđački dan” djeca uče o orijentaciji u prirodi, prepoznavanju jestivih biljaka, vezanju čvorova i slično. Ili, na “zeleni dan”, uče kako napraviti herbarij.

Druge aktivnosti osmišljene za male Arena One 99 Glamping goste uključuju doživljaje za cijelu obitelj, kada se svi mogu pridružiti aktivnostima kao što su streličarstvo, orijentacijsko trčanje, kajak ili veslačka natjecanja.

Smještaj

Kamp nudi 8 smještajnih jedinica, od mini lodgea za 2 osobe do premium safari šatora s 3 spavaće sobe koji može smjestiti 6 osoba. Svaka smještajna jedinica opremljena je unutarnjom kupaonom, a sve osim najmanje imaju i kuhinju, dok u nekima možeš uživati i u vanjskom jacuzziju. 

 | Autor: Arena One 99 Glamping Arena One 99 Glamping

Cijene se kreću od 185 EUR po noći za Mini Lodge do 520 EUR po noći za premium šator s 3 spavaće sobe, a rezervirati se može na minimalno 3 noći.

 | Autor: Arena One 99 Glamping Arena One 99 Glamping

 | Autor: Arena One 99 Glamping Arena One 99 Glamping

Arena glamping nam se čini kao savršen glamping i za romantično kampiranje u dvoje, ali i za godišnji s djecom te izbor za one koji uz predivnu prirodu vole imati i dovoljno sadržaja i aktivnosti na raspolaganju. 

Photo: Arena One 99 Glamping

Komentari 0