Life&style 23. lipnja 2022.

Glamping je otišao na novu razinu, pretvorio se u bubbling. Predivno!

Bubble smještaj
PR. Bubble smještaj
  • Kada bi se trebao opisati glamping, možda bi najlakše bilo reći da je to „luksuznije kampiranje“ 
  • Glamping je danas popularan diljem svijeta, a naravno i kod nas, privlačnoj turističkoj zemlji 
  • Odnedavno su se, pored klasičnih luksuznih glamping šatora, pojavili takozvani „mjehurići“ za smještaj, pa je tako nastao glamping bubble

Kada se pojam „glamping“ pridružio putopisnom leksikonu sredinom 2000-ih, odnosio se na luksuzno dizajnirane šatore ispunjene detaljima poput ručno izrađenog drvenog namještaja i kovanih bakrenih kada na lokacijama od Montane do Mozambika. Danas, kada je ovaj stil profinjenog kampiranja popularniji nego ikad, pojavljuje se novi trend. Bistri, prozirni „bubblesi“ („mjehurići“) s krevetima, kupaonicama i spektakularnim pogledom na nebo pridružili su se glamping svemiru u zemljama poput Tajlanda i Islanda. Donosimo ti neke od najboljih glamping mjehurića diljem svijeta.

1. Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Tajland

Večerati i spavati među spašenim slonovima u nedvojbeno najposebnijem glamping iskustvu na svijetu definitivno je primamljiva ponuda. Na ušću Tajlanda, Laosa i Mjanmara, gosti mogu spavati u glamping mjehurićima s dvije spavaće sobe dok slonovi iz Golden Triangle Asian Elephant Foundation grickaju šećernu trsku, a ti uživaš u tradicionalnoj tajlandskoj večeri.

Glamping | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Nakon toga fino sjedneš na svoju prostranu terasu ili se ubaciš u hidromasažnu kadu dok ovi nježni divovi lutaju oko tebe, a zvijezde svjetlucaju iznad...

Glamping | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

2. Amilla Maldivi, Maldivi

Na ovom privatnom maldivskom otoku smješten je osamljeni glamping mjehurić na bijelom pijesku.

Bubbling | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Surfanje i fina večera uz svijeće i šampanjac ili projekcija tvog omiljenog filma samo su dvije od mogućnosti za parove koji borave u resortu. Zatim, nakon zalaska sunca, zaspati uz zatišje promjenjive oceanske plime i svjetlucanje svijetle Mliječne staze iznad doslovno je neprocjenjivo.

Bubbling | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

3. Buuble, Island

Zamisli da iz udobnosti svog toplog kreveta gledaš u rasplesanu sjevernu polarnu svjetlost. Na Islandu to doista možeš. Buubble, također poznat kao „Hotel s pet milijuna zvjezdica“, nalazi se među borovima, što je rijetkost na tipično neplodnom Islandu.

 | Autor: PR PR

Tijekom zimskih mjeseci gosti mogu dogovoriti obilazak s vodičem ili automobilom ili mogu rezervirati bubble na stablu, mjehurić koji visi iznad zemlje. U ljetnim mjesecima gosti mogu rezervirati samo noćenje, ali oprez; sunce će zaći samo na nekoliko sati.

 | Autor: PR PR

4. Wilderness Hotel Nellim, Finska

Ovo super udaljeno skrovište iznad Arktičkog kruga u finskoj Laponiji nudi staklene mjehuriće (umjesto plastike). Zagrijani laserima, putnici će se osjećati kao da su u obrnutoj divovskoj snježnoj kugli dok pahuljice padaju oko njih ili sjeverno polarno svjetlo pleše izravno iznad njihovog kreveta.

 | Autor: PR PR

Nakon dana pecanja na ledu, hodanja na krpljama ili hranjenja lokalnih sobova, tradicionalna finska sauna pored mjehurića dobrodošla je pogodnost.

 | Autor: PR PR

5. Campera Hotel Burbuja, Meksiko

Vinova loza meksičkog vinskog kraja željno očekuje turiste. U Campera Hotelu Burbuja nalazi se 12 mjehurića unutar vinograda u sjevernoj Baji. Može se birati između tri kategorije, uključujući mjehurić s vanjskom kupaonicom i Deluxe Bubble Suite s privatnim jacuzzijem. 

 | Autor: PR PR

Prepun namještaja po mjeri i tkanina inspiriranih regijom, idealno je mjesto za pijuckati čašu pinota i promatrati zvijezde.

 | Autor: PR PR

6. Finn Lough, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ovo utočište uz jezero na granici Velike Britanije i Irske od 1983. pozdravlja ljubitelje prirode. Šumske kupole noviji su dodatak. Ušuškani ispod grana šume Sjeverne Irske, mjehurići su iznimno ugodni i privatni. 

 | Autor: PR PR

Premium Bubble Dome kombinira dva mjehurića i uključuje kamenu kadu napravljenu za uživanje u dobroj knjizi i šalici čaja.

 | Autor: PR PR

7. Wadi Rum Bubble Luxotel, Jordan

Nasuprot dramatičnom krajoliku sličnom Marsu, mjehurići ovog glamping hotela iz daljine izgledaju poput svemirskih čahura. Postoje tri kategorije u rasponu od Bubble Suite Twin do Family Bubble, sve s prozirnim stropovima za neke od najnevjerojatnijih promatranja zvijezda na svijetu. 

 | Autor: PR PR

Dok su ovdje, gosti mogu organizirati iskustvo promatranja zvijezda s astronomom ili jahanje deve dok pustinjsko sunce uranja iza pješčanih dina. 

 | Autor: PR PR

Komentari 0