Life&style

Najbolje pizzerije u Zagrebu: od starih i provjerenih imena do novih zvijezda u svijetu pizza

  • Već kad se čuje riječ 'pizza', kod većine nas se budi glad i razmišljamo kamo ćemo otići pojesti slasni komad ovog klasičnog talijanskog jela 
  • Kako ne bismo previše razmišljali, odnosno, da lakše s misli pređemo na djela, donosimo popis 8 vjerojatno najboljih pizzerija u gradu Zagrebu 
  • Od različitih vrsta tijesta, raznih načina priprema, mnoštva dodataka i varijanti pizza, svatko će zasigurno doći na svoje

Jedno od najomiljenijih i najpopularnijih jela na svijetu je definitivno njeno veličanstvo pizza. OK, znamo da je pizza nekada bila „jelo za siromašne“ u Italiji, gdje se na jednostavno tijesto „bacalo“ sve ono što se našlo u smočnici ili hladnjaku. Međutim, danas je pizza praktički „filozofija“, a  jednostavnost sastojaka, brza priprema i praktičnost pokazali su se kao dobitna kombinacija.

Danas je za vrhunsku, gurmansku pizzu, potrebno puno znanja, puno gurmanskih i kulinarskih vještina i kreativnosti. Time se vode i ovih 8 pizzerija koje smo stavili na naš doista relativno kratak popis, jer dobrih se pizza u Zagrebu u zadnje vrijeme može sve češće pojesti.  Međutim, za početak ćemo izdvojiti njih 8, a s vremenom ćemo s veseljem povećavati popis. Fermentirana, tanka ili debela tijesta, napolitana, razne vrste sireva, originalne talijanske namirnice ili lokalni sastojci? Nema da nema! 

Franko’s Pizza & Bar

Kad je riječ o hrvatskim pizzerijama, Franko’s Pizza & Bar proglašavan je najboljom pizzerijom u Lijepoj Našoj u proteklih nekoliko godina, a uvrstila se i među 50 najboljih u Europi, što je fantastičan uspjeh. Njihove pizze rade se od najkvalitetnijih talijanskih sastojaka, a postoji i opcija odabira tijesta za pizzu – možeš birati između prozračnog, „bumbastog“ napolitana tijesta ili tankog hrskavog romana tijesta. Franko’s Pizza & Bar nalazi se na adresi Kneza Branimira 71a, a njihova pizza za dostavu čeka te na nekoliko adresa. 

 | Autor: PR PR

Al Dente

Restoran i pizzerija 'Al Dente' smjestila se u samom centru Zagreba, u Bogovićevoj ulici broj 5. Već je gotovo tri godine prava meka za ljubitelje talijanske kuhinje, prvenstveno pizza, ali i tjestenine. Poznati su po vrhunskim namirnicama te vjerojatno najkreativnijim kombinacijama okusa na pizzama u glavnom gradu. Tako u pizzeriji 'Al Dente'  možeš pojesti i pizzu sa zlatnim listićima, odležanim rib-eye steakom, tvrdim ovčjim sirom s komadićima tartufa i tako dalje… 

 | Autor: PR PR

Karijola

Svi ljubitelji pizze (malo) starije generacije zasigurno znaju za pizzeriju Karijolu. Naime, to je vjerojatno bila prva pizzerija u Hrvatskoj koja je radila „malo drugačije“ pizze. Nakon pizzerije na Visu, otvorila se i Karijola u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici, a potom i ona u Vlaškoj. Karijolu odlikuje tanko i hrskavo tijesto i vrhunski sastojci na pizzi, a svakako bismo preporučili „pizzu Karijolu“, doista je fenomenalna i možemo reći da pionir „craft pizze“ u Hrvata, jer na meniju je već gotovo 15 godina – i uvijek je fina! Naravno, ne treba zanemariti niti druge pizze koje se tamo nude, a također su na meniju i sezonske pizze, koje već dugi niz godina oduševljavaju brojne goste. 

 | Autor: TripAdvisor TripAdvisor Foo: TripAdvisor/Pizzerija Karijola

 | Autor: PR PR

Duksa

Još relativno davne 2012. godine otvorena je prva pizzerija Duksa pokraj Maksimira. Nedugo nakon otvorenja svrstana je među najbolje pizzerije u gradu, a taj status uspješno drži do danas. Ono što cijelo vrijeme privlači brojne goste su vrlo prhka i tanka tijesta, ali i maštoviti prilozi koji idu na to – s nadasve originalnim imenima pizza. Druga pizzerija Duksa otvorena je na Bundeku u istoimenom centru, a šaljivo je nazvana „Isto Duksa“, a potom je otvorena i treća lokacija, „Opet Duksa“, na adresi Tkalčićeva 88.
Pizze s nazivima „Pol vrta u ovoj ima“, „Kad jaganjci NE utihnu“ „Koza nostra", „Kadulja s napaljenim cherryćima” ili „Ostalo mi taj dan u friđu“ samo su od nekih hitova koje nudi ova pizzerija. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/pizzerija Duksa

 | Autor: PR PR

Možda vas zanima Novootvorena pizzeria Pizzaferaj u Splitu donosi nove okuse, od pizze s ramstekom nadalje Rubrika Life&style Life&style

Park Pizza

Na adresi Martićeva 14d smjestila se pizzerija Park, mjesto gdje se pizze se pripremaju na originalan talijanski način, a krušna peć, hrskavo tijesto, originalni talijanski sastojci i povrće hrvatskih OPG-ova zaslužni su za fenomelane okuse i teksture. 
U ponudi su klasične pizze, „gourmet“ pizze nazvane po hrvatskim nacionalnim parkovima i „park“ pizze koje su imena dobile po zagrebačkim parkovima. Pizza iz Parka o kojoj se najviše priča? Definitivno ona s mortadelom i pistacijama. Namirnice koje nismo mogli ni zamisliti na pizzi sad su njihovu pizzu pretvorili u hit koji se mora probati. A ovdje se definitivno može pronaći za svaki ukus ponešto. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PARK PIZZA (@pizzeria_park)

 | Autor: PR PR

Mrs. Fogg

Pizzerija Mrs. Fogg, supruga popularnog bara Mr. Fogg iz Martićeve ulice, smještena je u Novom Zagrebu, u Zapruđu, između poslovnih, stambenih zgrada i trgovina. Premda je mjesto možda za finu pizzeriju možda pomalo čudnovato,  Mrs.Fogg ostavit će svakoga bez daha - uređena je spektakularno. To je vjerojatno najbolje dizajnirana pizzerija u Zagrebu i šire, a svoj takozvani originalni „steam punk“ interijer genijalno nadopunjuje fenomenalnim pizzama. Što god da naručiš – nećeš pogriješiti! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MrsFogg_zg (@mrsfogg_zg)

 | Autor: PR PR

Pizzeria Zero Zero

U samom cetru grada, na Adresi Vlaška 35, možeš pojesti gotovo pa originalnu napuljsku pizzu. Specifičnost pizzerije Zero Zero je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, a koristi se posebno brašno, namijenjeno isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00, po kojem je lokal i dobio ime Zero Zero. Super je da možeš gledati kako se pizza izrađuje, a varijanti okusa i priloga neće ti nedostajati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZeroZero (@zerozero_pizza)

 | Autor: PR PR

Fianona 

Pizzeria Fianona, smještena na zagrebačkom Laništu, otvorena je u listopadu 2006. godine i ubrzo nakon otvorenja svojom se kvalitetom nametnula kao jedna od vodećih, ne samo u novozagrebačkom kvartu, nego i cijelom Zagrebu. Interijer, kojeg potpisuje dizajner Filip Gordon Frank, spoj je tradicionalne rustikalne pizzerije sa elementima suvremenih dizajnerskih detalja kao takav odiše ugodnom i toplom atmosferom koja uz kulinarske specijalitete privlači brojne posjetitelje. Pizze smišljaju vlasnici uz pomno odabrane sastojke i vrhunsko osoblje koje im pomaže u spravljanju, tako da se pazi na svaki detalj. Premalo je ovdje mjesta da bismo nabrojali sve fantastične kombinacije pizza, ali svima je zajedničko jedno: traži se još! 

 | Autor: PR PR

Foto: The Square Pizza Society, velika i mala sirnica Možda vas zanima The Square Pizza Society nam je otkrio recept za svoje preukusne sirnice odnosno pince. Mljac! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @pizzeria_park
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    superrrr