Life&style

Novootvorena pizzeria Pizzaferaj u Splitu donosi nove okuse, od pizze s ramstekom nadalje

  • Pizza je jelo koje se od obične kombinacije tijesta, rajčice i sira, pretvorilo u pravu umjetnost pravljenja i prostranstvo okusa 
  • Mi smo zavirili u novootvorenu pizzeriju Pizzaferaj u Splitu čije pizze nude kombinaciju napoletanske i hrvatske tradicije 
  • Osim pizze koja izgleda neodoljivo, nas je privukao i interijer koji odiše istim duhom... Evo što možemo očekivati od pizzerije Pizzaferaj...

Znate li nekoga tko ne voli pizzu? Mi ne! Pizza je jedno od onih jela s kojima igramo na sigurno, a koja nikako nisu dosadna i monotona. Pravljenje pizze pretvorilo se u pravu umjetnost koja se svakim danom sve više i više razvija te oduševljava ljubitelje ovog bezvremenskog jela. Predstavljamo novootvorenu pizzeriju Pizzaferaj u Splitu koja je oduševila domaće ljude i iza čijeg naziva stoji predivna splitska simbolika. 

 | Autor:

Možda vas zanima Dora Martinović otvorila je kafić. Njezin '505' spoj je prekrasne estetike i kvartovske vibre Rubrika Stars Stars

Glavni specijalitet pizzerije Pizzaferaj je pizza napoletana koju odlikuje spoj mekane i prozračne korice i tanke unutrašnjosti. Za ljubitelje klasike tu su: margarita, capriciosa, caccio i pape, prosciuto, ali za one koji se žele malo igrati kombinacijom sastojaka, Feraj se pobrinuo da im ne bude dosadno! U ponudi imaju Ram Pam Steak (pizza s ramstekom), Inchiuto (pizza s inćunima) i druge zanimljive kombinacije okusa. A jedan od najzanimljivijih čini nam se onaj Carbonpatate sa kremom od parmezana, gruyerom, guanciale slaninom (od sušenih svinjskih obraza), krumpirom i crnom pjenom od sira iz mošta!

Osim pizze, u ponudi imaju i burgere, lazanje, charcuterie box za dvoje, kremastu buratu i Cezar salatu. Ni ponuda pića nije zaostala pa je tu velik izbor craft piva, vrhunska vina i signature kokteli. Oduševio nas je interijer koji je u isto vrijeme luksuzan i domaći sa slikama Olivera, Dina Dvornika i simbola staroga Splita. Za dizajn je zadužen Antonio Vrsalović, poznati splitski ugostitelj koji zajedno sa suprugom Sarom stoji iza restorana Mazzgoon i cocktail bara Noor, uz stručnu pomoć arhitekta Damira Rake. 

Cijela je priča zaokružena simboličnim imenom 'Pizzaferaj'. Ime je izvedeno je od legendarnog hita Olivera Dragojevića, a 'picaferaj' u starome splitskome slangu znači 'onaj koji je donosio svjetlost u grad'. Pizzaferaj tako je zaista i donijela svjetlost među Splićane u ovome hladnome i burovitome dijelu godine!

Možda vas zanima Najbolje cimet rolice vratile su se u Split, ali to nije sve! Oš kolač ima i novi okus rolica zbog kojih se stoji u redu! Rubrika Life&style Life&style
Photo: None

Komentari 0