Life&style

Morra Ceramics ima najslađe posude za jaja, a iza preslatkog brenda s Knežije stoji inspirativna priča

  • Jana i Nastja Ukrajinke su koje stoje iza brenda Morra Ceramics i koje su nakon izbijanja rata novi dom za sebe, svog psića Cubu i svoj studio keramike pronašle na zagrebačkoj Knežiji
  • Svoju keramiku opisuju kao feminističku, a zanimljive komade svatko od nas ima priliku sam izraditi na jednoj od njihovih mnogobrojnih radionica
  • Jedna uskrsna na kojoj će se izrađivati posude za jaja održat će se ove subote, a istražili smo i koje su sve u planu za travanj

Ako postoji veći užitak od ispijanja kave iz omiljene šalice, onda je to ispijanje kave iz one koju smo sami izradili, oslikali i ispekli. Posljednjih je godina keramika u Hrvatskoj doživjela pravi procvat pa je tako sve više talentiranih kreativaca koji stvaraju najšarmantnije proizvode kojima je nemoguće odoljeti, a u moru onih s domaćim potpisom, posebno su zanimljivi radovi Jane i Nastje, dviju Ukrajinki koje stoje iza brenda Morra Ceramics i koje su nakon izbijanja rata u njihovoj rodnoj Ukrajini novi dom za sebe, svog psića Cubu i svoj studio keramike pronašle na zagrebačkoj Knežiji.

 | Autor: Instagram @morraceramics Instagram @morraceramics  | Autor: Instagram @morraceramics Instagram @morraceramics

Svoju keramiku opisuju kao feminističku, budući su njihovi radovi nerijetko inspirirani ženskim tijelima, ali i ukrašeni ohrabrujućim i duhovitim natpisima, a osim što redovito izrađuju šalice, tanjuriće, zdjelice i vaze koje se može pronaći i na Etsyju, nude i uslugu korištenja svoje peći za pečenje keramike te održavaju razne zanimljive radionice.

Možda vas zanima Zaljubili smo se u vaze u obliku ženskih tijela koje izrađuje Tina Šarić Rubrika Life&style Life&style

Kako sam se oduvijek željela okušati u izradi proizvoda od keramike, s prijateljicama sam u prosincu otišla na onu na kojoj su se izrađivali i ukrašavali keramički božićni ukrasi i moram priznati da je bio pravi užitak igrati se s bojama, glazurama i oblicima, kao i gledati kako djela mojih ruku krase moj bor. Baš zato sam se oduševila kada sam na njihovom Instagramu vidjela da će uskoro održati i uskrsne radionice na kojima će se izrađivati ukrasne posude za jaja. Ova je radionica na rasporedu ove subote, 25. ožujka točno u podne, a cijena joj je 20 € po osobi. 

 | Autor: Instagram @morraceramics Instagram @morraceramics  | Autor: Instagram @morraceramics Instagram @morraceramics

Simpatične posude za jaja, osim što će biti najšarmantniji dodatak svakom uskrsnom stolu, moguće je koristiti tijekom cijele godine, a obojati ih i oslikati možemo doslovno kako nam srce želi. One na njihovom profilu, predstavljene prilikom najave radionice, ukrašene su tek nježnim crnim točkicama i žutim cvjetićima, no mogućnosti za njihovo ukrašavanje su doslovno beskonačne.

Zara Home Možda vas zanima Zarini tanjuri s kokama, ovčicama i praščićima nisu samo slatki nego i prizivaju proljeće Rubrika Life&style Life&style

Ono što vrijedi istaknuti je da će sve polaznike radionice dočekati već oblikovana posuda koju će zatim sami ukrašavati, a što znači da neće sami oblikovati posudu, a jednom kada bude po želji oslikana, Jana i Nastja će ju ispeći i pripremiti za preuzimanje dovoljno rano da stigne ukrasiti naš uskrsni stol.

 | Autor: Instagram @morraceramics Instagram @morraceramics

 | Autor: Instagram @morraceramics Instagram @morraceramics Osim ove uskrsne, Jana i Nastja objavile su i raspored radionica za travanj pa će tako svi oni koji se žele okušati u izradi keramike imati prilike stvoriti vlastitu šalicu s tanjurićem, set od dvije šalice, čaše za martini, vazu ili već spomenutu posudu za jajca. Svaka radionica traje otprilike sat i pol i jedinstveno je iskustvo koje je uvijek zadovoljstvo ponoviti, a cijena pokriva sve potrebno za izradu željenog komada. 

 

Photo: Instagram @morraceramics

Komentari 0