Life&style
Zara Home

Zarini tanjuri s kokama, ovčicama i praščićima nisu samo slatki nego i prizivaju proljeće

Uskrs se bliži, a već nas je i ovo toplo vrijeme podsjetilo na svu ikonografiju koja prati ovaj blagdan. I koja je uvijek bila vezana uz buđenje prirode. Pilići i zečići, narcise i tulipani, mimoze i cica mace, jaja i mrkvice... Nikad, doduše, kuću nismo za uskršnje blagdane kitili toliko raskošno kao za božićne, ali svejedno nas veseli unijeti malo sunca i proljeća u dom.

Uskršnji doručak i ručak svakako su prilika da stol prostremo raskošnije, a i drukčije ukrašen nego inače, a kolekcija tanjura koju smo pronašli u Zara Homeu vrlo je inspirativna za to... 

Zara Home | Autor: Zara Home Zara Home

Rustikalni, kao neka stara keramika koji smo našli u bakinoj kući na selu, ovi tanjuri zapravo najviše podsjećaju na ukrasne tanjure koji su se kao dekoracija stavljali na zidove. Motivi su pravi seoski, vezani za zemlju i životinje: ovčice, praščići, klasje žita... Naslikani pomalo "dječje" , s neuredno obojenom pozadinom u živim bojama na kojoj se vide potezi kistom.

Zara Home | Autor: Zara Home Zara Home

Četiri su boje tanjura: crvena, zelena, žuta i plava i četiri motiva, a posuđe posebno lijepo izgleda kad se motivi kombiniraju. Dapače, ne postoje svi motivi na svim dimenzijama tanjura - zapravo su namijenjeni da se kombiniraju. Stol s tako "izmiješanjim" posuđem je šaren, veseo, topao.

Zara Home | Autor: Zara Home Zara Home

Tanjuri iz ove Zara Home kolekcije dolaze u tri dimenzije, kao duboki tanjuri (promjera 29 cm), tako veliki da u njima možemo poslužiti pisanice ili gomilu rotkvica, plitki tanjuri koje se u opisu nazivaju desertnim tanjurima premda su poprilično veliki, promjera 23 cm te mali tanjuri (10 cm). Cijene dubokih tanjura su 29,99 eura, plitkih 21,99 eura, a malih 16,99.

Možda vas zanima Torta od mrkve: Ovaj desert čarobnog izgleda i okusa definitivno će biti naš prvi izbor za uskršnji stol Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Zara Home Zara Home A ovdje je i motiv ribica. Za dane posta prije Uskrsa?

Photo: Zara Home

Komentari 0