Life&style

Keramička remek djela iz Pule: Elegancija i estetika 60-ih u neodoljivim šalicama i vazama

  • Domaći brend 'GVG ceramics' iza kojeg stoji Karolina Bumbak na prvi nas je pogled osvojio jedinstvenim komadima
  • Predmeti koje izrađuje neodoljivo podsjećaju na kakve eksponate koje bismo očekivali vidjeti u nekoj galeriji
  • Inspiracija oblicima, bojama i uzorcima koji su obilježili šezdesete u njezine je komade utkana na najčarobniji mogući način

Ispijanje kave ili kakvog drugog omiljenog napitka iz šalice koja izgleda kao da je išetala s izložbe posvećene šezdesetima koja je k tome i ručno izrađena i oslikana s puno ljubavi i pažnje jedan je od naših omiljenih rituala. Vrijeme je to koje je samo naše, u kojem  možemo zaboraviti na sve brige i jednostavno upijati sitnice koje nam obogaćuju život - kako okuse, tako i ljepotu predmeta u kojima su posluženi. Potraga za jedinstvenim komadima koji naš život čine slađim, a dom ljepšim i šarmantnijim nešto je što nam uvijek donosi veliku radost, a ona posljednja odvela nas je na jug Istre, u prekrasnu Pulu gdje se smjestio studio GVG keramike.

 | Autor: Instagram @terravintage__ Instagram @terravintage__

Karolina Bumbak koja stoji iza njega s glinom je počela raditi kada si je po završetku fakulteta i povratka u rodnu Pulu odlučila ispuniti veliku želju i upisati tečaj keramike. U sam se proces izrade zaljubila već pri prvom susretu s njom, a priznaje da je uzbuđenje trenutka otvaranja peći s gotovim glaziranim predmetima osjećaj koji joj nikada neće dosaditi. 

Možda vas zanima Bura radi najnježnije komade od keramike. Posebno su nam se svidjeli njihovi češljugari Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @gvg_ceramics Instagram @gvg_ceramics

Otkako se počela ozbiljno baviti keramikom njezine su vrijedne ruke stvarale i zanimljive komade nakita i postolja za lampe, no najviše predmeta koje je izradila čine šalice, tanjurići i vaze. Svoj najpoznatiji model šalice nazvala je '60s' zbog vidne inspiracije estetikom jedne od dizajnerski najznačanijih dekada prošlog stoljeća koja se u njezinom radu ogleda kako kroz oblike, tako i kroz boje i uzorke.

 | Autor: Instagram @gvg_ceramics Instagram @gvg_ceramics

Uporabni predmeti koje svakodnevno izrađuje više nalikuju kakvim eksponatima koje bismo očekivali vidjeti u nekoj galeriji, no upravo je to ono što ih čini toliko posebnima i drugačijima te neodoljivima svakom esteti. Većina komada je kombinacija crne i bijele te u šezdesetima izrazito popularne smeđe boje, upakirana u, za ovu dekadu, jednako prepoznatljive geometrijske uzorke. 

Odeata etažeri Možda vas zanima Kao na čajanci za lutke: ljupki stalci za kolače i šalice proizvod su Odeata keramike Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: GVG ceramics GVG ceramics

Od crno bijelog tanjura za serviranje obojanog optički varljivim uzorkom, ukrasnog mozaika za zid sastavljenog iz različitih keramičkih pločica pa do šalica i vaza koje svojom ljepotom očaravaju i kada su prazne, ovi so komadi uistinu jedni od najljepših koje smo ikada imali prilike vidjeti. 

 | Autor: GVG ceramics GVG ceramics

Zaljubljenike u Karolinin dizajn zasigurno će oduševiti vijest da je prije par dana s radom krenula njezina redizajnirana stranica s webshopom, a unatoč tome što su se one najprepoznatljivije šalice kao i svaki put dosad uspjele rasprodati rekordnom brzinom, zasad je još uvijek dostupna velika većina svih ostalih komada. Iako ne sumnjamo da je samo pitanje dana kada će i uz njih stajati 'sold out'. U svakom slučaju, stranicu dodajemo u omiljene i bacamo se na refreshanje dok u prodaju ne stignu nove zalihe.

Photo: Instagram @homeunion

Komentari 0