Life&style

Mljac! Ova slatko-slana pita od svježeg sira je ugodno iznenađenje za nepce

  • Misliš da slatko i slano nemaju što raditi zajedno?
  • Ta neobična kombinacija u ovoj piti od svježeg sira funkcionira fenomenalno
  • Osim što je ova pita preukusna, nije uopće „teška“ za džep

Većinu sastojaka za ovu pitu gotovo uvijek imaš kod kuće. Lako ju je spraviti, a svojim slatko-slanim okusom ugodno ćeš iznenaditi i najfinija nepca. Savjet: pitu na kraju ukrasi bobičastim voćem! Dobar tek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#frischkäsetarte #sommer #abitofcolor

A post shared by Veronika Kammholz (@abitofcolorcoaching) on

Sastojci

Za tijesto:

• 150 g zobenih keksa

• 1 žlica smeđeg šećera

• 60 g maslaca (rastopljenog)

• prstohvat morske soli

Za nadjev od svježeg sira:

• 450 g svježeg sira

• 250 g kiselog vrhnja

• 100 g smeđeg šećera

• 2 jaja

• 3 žlice soka od limuna

• prstohvat morske soli

 

Možda vas zanima Brz i sočan kolač od badema i maslaca - a nije ni prevelik teret za novčanik Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.

2. Smrvi kekse (možeš ih staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro je zatvoriti pa zatim smrviti s pomoću valjka za tijesto).

3. Pomiješaj kekse u posudi zajedno sa šećerom, maslacem i solju. Stavi mješavinu u kalup za pitu te dobro pritisni (i na rubovima) tako da nastane ravnomjerni biskvit. Stavi na 10 do 15 minuta u pećnicu da biskvit dobije zlatnožutu boju.

4. Za to vrijeme spravi nadjev: pomiješaj svježi sir, kiselo vrhnje i šećer. Potom dodaj jaja, sok od limuna i prstohvat soli. Sve dobro pomiješaj u kremasto tijesto.

5. Stavi nadjev u kalup za pitu te peci 25 do 35 minuta dok nadjev ne bude čvrst. Isključi pećnicu te ostavi pitu u pećnici s otvorenim vratima još 15 minuta.

6. Izvadi pitu iz pećnice, ostavi da se hladi oko 15 minuta pa zatim stavi u hladnjak na još barem sat vremena.

 

Možda vas zanima Mmm... Recept za prefini kolač bez šećera od kokosa i maka s pudingom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0