Life&style

Kremasta pita s pudingom od vanilije i bobicama – desert koji će tvoja obitelj obožavati

  • Ukusno prhko tijesto i sloj kremastog pudinga od vanilije – mljac!
  • Ova je pita definitivno vrijedna (slatkog) grijeha
  • Brzo i jednostavno se spravlja – što nikako nije nevažno

Kremasti puding od vanilije je užitak za nepce – osobito u kombinaciji s bobicama voća. Zvuči primamljivo? Onda je ovaj recept za pitu od vanilije prava stvar za tebe! Rezultat će sigurno oduševiti i najveće gurmane uz šalicu kave ili čaja…Dam možeš napraviti male pite u kalupima kao dolje na slici, ali za jednu veliku će ti trebati manje vremena - a jednako je uskusna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tartwithberries ☕️

A post shared by Аня (@anytagolovkova) on

Sastojci:

Za tijesto

• 100 g mljevenih badema

• 220 g brašna

• 1 jaje

• 75 g šećera

• 150 g hladnog maslaca (narezanog na kockice)

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

 

Za nadjev

• 4 listića bijele želatine

• 500 ml mlijeka

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 1 pakiranje praška za puding od vanilije

• 2 žlice šećera (za puding)

• 200 g kiselog vrhnja

Za gornji sloj:

• 300 g svježih bobica (npr. jagoda ili borovnica)

• 50 g šećera u prahu

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

 

Priprema

1. Namasti kalup za pitu (promjera 26 cm) te zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (odozgo i odozdo).

2. Sve sastojke za biskvit zamijesi u prhko tijesto, oblikuj kuglu te je omotaj prozirnom folijom. Ostavi tijesto da odstoji barem 30 minuta u hladnjaku. Potom izvaljaj tijesto te ga stavi u kalup. Više puta probodi tijesto vilicom te peci oko 20 minuta u pećnici.

3. U međuvremenu omekšaj želatinu u hladnoj vodi. Spravi u loncu puding od vanilije s mlijekom prema uputama s pakiranja te dodatno umiješaj ekstrakt vanilije i šećer. Gotovi puding makni sa štednjaka te ostavi da se ohladi.

4. Omekšanu želatinu dobro istisni te pomiješaj u posudi s gotovim pudingom.

5. Zatim dobro umiješaj vrhnje te kremu raspodijeli po biskvitu. Potom stavi pitu na 4 sata u hladnjak.

6. Kratko prije posluživanja usitni oko dvije trećine bobica te zajedno sa šećerom u prahu stavi u mikser. Raspodijeli po kolaču pire od bobica te ukrasi preostalim svježim bobicama.

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 

 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0