- Lazanje definitivno spadaju među omiljena jela velikih i malih
- Ove se ukusne lazanje spravljaju jednostavno i brže od klasičnih lazanja
- Donosimo ti recept za brze lazanje iz tave
Idu ti sline na klasične, ukusne lazanje, a nemaš vremena za spravljanje ili ti se čini da je recept prekompliciran? Onda definitivno trebaš isprobati ovaj recept za lazanje iz tave! Osim što će ti uštedjeti vrijeme, imat ćeš upola manje posla. Naime, kod ovog recepta stavljaš sve sastojke u tavu! A na kraju će lazanje imati okus kao i „klasične“.
Sastojci
• 1 glavica luka
• 2 češnja češnjaka
• 2 tikvice
• ½ vezice bosiljka
• 1 kg miješanog mljevenog mesa
• 4 žlice ulja od suncokreta
• 2 limenke komada rajčica
• 100 g punomasnog svježeg sira
• 500 ml povrtnog temeljca
• 200 g tijesta za lazanje
• 150 g mini mozzarelle
• 200 g naribanog sira
• sol, papar, šećer
Priprema
1. Oguli te nasitno nasjeckaj češnjak i luk. Operi tikvice, prebriši, odreži krajeve, prereži po dužini pa na ploške. Operi bosiljak, protresi pa natrgaj listiće. Ugrij 2 žlice ulja u tavi te poprži tikvice uz povremeno okretanje oko 5 minuta. Izvadi te ostavi po strani.
2. U istoj toj tavi ugrij 2 žlice ulja. Dodaj mljeveno meso pa prži uz miješanje oko 7 minuta. Dodaj luk i češnjak te prži oko 3 minute. Dodaj zatim rajčice, svježi sir i tikvice. Ulij temeljac, začini solju, paprom i prstohvatom šećera.
3. Natrgaj grubo tijesto za lazanje te raspodijeli u smjesi od mesa. Poklopi pa ostavi da krčka oko 10 minuta na srednjoj vatri. Raspodijeli po lazanji mozzerellu i naribani sir te ostavi poklopljeno još oko 5 minuta na laganoj vatri. Makni potom sa štednjaka te ostavi da odstoji oko 10 minuta. Ukrasi listićima bosiljka te posluži u tavi. Buon appetito!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.