Naime, s ovim receptom za pizzu iz tave spravit ćeš svoje omiljeno jelo u tren oka – i to bez kvasca
Ovaj genijalni recept za pizzu iz tave sjajan je za sve koji imaju malu pećnicu, a žele pojesti ukusnu pizzu. Osim toga, savršen je recept koji možeš spravljati zajedno sa svojim dragim ili djetetom. Možete paralelno spravljati pizze u dvije tave. Ono što je također posebno kod ove pizze jest radosna činjenica da se tijesto ne mora satima dizati, pošto ne sadrži kvasac. Dakle, ovu pizzu možeš brzo spraviti, a ukus joj je doista fenomenalan.
Sastojci
• 1 limenka pasiranih rajčica
• 1 žličica praška za pecivo
• 3 žlice jogurta
• šaka naribanog sira (npr. gaude)
• 4 žlice pšeničnog brašna
• malo maslinova ulja
• po želji ploške salame, šampinjoni, feferoni, komadići paprike…
1. Za tijesto pomiješaj brašno, prašak za pecivo i jogurt. Dobro namasti veliku tavu (promjera 26 cm).
2. Raspodijeli tijesto za pizzu po hladnoj tavi. Za to namasti ruke s malo maslinova ulja kako se tijesto ne bi ljepilo. Potom pritisni tijesto u okrugli oblik tave. Ako se jako lijepi, dodaj još malo maslinova ulja.
3. Stavi u posudu pasirane rajčice te začini solju, paprom i začinskim biljem. Potom raspodijeli po tijestu.
4. Nadjeni pizzu po želji. Možeš staviti na tijesto salamu, šunku, šampinjone, feferone, kockice paprike, kukuruz i sve što ti srce želi. Na kraju pospi sirom.
5. Poklopi tavu. Pizzu prži na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Nemoj skidati poklopac! Ako pizza nije još skroz pržena nakon 15 minuta, ostavi je nešto duže na štednjaku. Prebaci potom pizzu na tanjur te uživaj dok je još vruća.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.