Life&style

S ovim trikom će pizza od dana prije opet meka i kao netom pečena

  • Već pri samoj pomisli na pizzu idu nam sline na usta i teško se koncentriramo na pisanje ovog članka 😉
  • Međutim, ne želimo zadržati za sebe jedan koristan trik
  • Naime, s pomoću tog trika će pizza – ili koji komad koji ti je ostao od dana prije – vrlo brzo opet postati meka i kao da je upravo ispečena!

Pizza je jelo za dušu. Ako isključimo brojač kalorija u mozgu te se koncentriramo na okus – vrlo brzo poletjet ćemo u sedmo nebo. To nam obično uspije, kad je o pizzi riječ, za tri sekunde. P.S. jesi li isprobala Nutella pizzu? Za to tijesto mora biti fino hrskavo (a opet ne pretvrdo), umak od rajčice svjež, a sir toliko rastopljen da ga možemo razvući do kuhinjskog stropa. Molto bene!

Možda vas zanima Ne znaš kako preživjeti ljetne vrućine? Imamo brrrza rješenja i cool nagrade! Rubrika Life&style Life&style

Opet nam cure sline… Zato nećemo okolišati, nego odmah idemo na glavnu temu: kako ćemo uspjeti dobiti finu i „svježu“ pizzu i sljedeći dan?

Možda vas zanima Pečena piletina na krumpiru s limunom i maslacom - po receptu Chrissy Teigen Rubrika Life&style Life&style

Trik za „osvježenje“ pizze

Sasvim jednostavno! Sve što ti za to treba je jedna obična teflonska tava sa (staklenim) poklopcem i malo vode – i možeš u akciju.

1. Stavi komad pizze u tavu, poklopi i sve ugrij (bez ulja ili masnoće) na srednjoj vatri.

2. Kad se nakon neke dvije minute na poklopcu pojavi vodena para, dodaj koju kap vode te opet na minutu poklopi tavu. Zbog vodene pare će nadjev za pizzu i sir opet postati meki i vrući – a neće se posušiti!

3. Izvadi komad pizze iz tave te uživaj!

Inače, pizza može najlakše sljedeći dan najlakše dobiti željenu konzistenciju ako je preko noći pravilno pospremiš. Naime, pizza smije samo dva sata biti na sobnoj temperaturi. Preostale komade pizze najbolje je odmah nakon jela izvaditi iz kartona, staviti u posudu za čuvanje hrane pa u hladnjak.

Zaključak

Cijeli proces ne traje ni pet minuta. Obećavamo ti: kad jednom isprobaš, uvijek ćeš na taj način „oživljavati“ pizzu. Inače, najbolji trik je (i ostaje) – svježu pizzu odmah cijelu pojesti.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0