Life&style

Mljac! Jedan tajni sastojak će tvojim palačinkama dati nevjerojatan okus

  • Odmah da razjasnimo: ne, nije maslac ili ulje! 
  • U posljednje vrijeme su takozvane američke palačinke sve češće na stolovima i kod nas
  • To nas ni ne čudi – preukusne su, a mogu se kombinirati s bezbroj namirnica i okusa – međutim, zbog jednog tajnog sastojka imat će fenomenalan okus i bez 

Spravljanje domaćih palačinki može biti pomalo nezgodno. Kad su prozračne i lagane, nema ništa bolje za doručak. Ali, kad su gumenaste, kvrgave i zalijepe se za tavu, uh - tada i nisu baš najbolje. S druge strane, ako nemaš baš nekih dodataka za palačinke, postoji jedan jednostavan sastojak koji će tvoje palačinke pretvoriti iz dobrih u nevjerojatne.

Taj tajni sastojak je masnoća od slanine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If yo #Grandmother or #Mother don`t have old #Beacongrease sitting on her #stove or #counter her #greens are nasty lol.

A post shared by LADY_L.A (@tales_of_a_street_goddess) on

Možda se sjećaš staklene posude u kojoj je tvoja baka čuvala masnoću od prženja ili pečenja koja je obično stajala pored štednjaka dok je kuhala? E, upravo je to ta masnoća – „tajni“ sastojak koji će oplemeniti okus mnogih jela. Kako sačuvati mast nakon pečenja?

Možda vas zanima Brzo gotove i nevjerojatno ukusne! Japanske vruće palačinke još su mekanije i sočnije od klasičnih! Rubrika Life&style Life&style

Vrlo jednostavno: isprži slaninu na masti u tavi. Izvadi potom prženu slaninu i pusti da se tava malo ohladi - oko 30 minuta (za to vrijeme možeš grickati pržene komade slanine). Zatim pripremi čistu staklenu teglicu ili keramičku posudu s poklopcem. Mast pažljivo procijedi kroz fino cjedilo ulijevajući ga odmah u staklenku. Procjeđivanjem ćeš dobiti čistu mast - bez zagorjelih komadića slanine. Pričekaj da se mast ohladi i stvrdne pa tek onda zatvori staklenku. Mast potom čuvaj u hladnjaku (može dugo stajati, praktički dok je ne potrošiš). 

A potom spravi palačinke: zagrij tavu, ali umjesto da uljem ili maslacem premažeš tavu, dodaj masnoću od slanine. Zatim isprži palačinke kao što to obično radiš. Rezultat: palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po rubovima i nadasve su ukusne. Dodaj nadjev po želji i uživaj.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":

 

Možda vas zanima Palačinke iz pećnice: evo kako ćeš spraviti neodoljivu poslasticu u limu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • govnarasmrti

    Najbolje je naribati limunovu koricu u tijesto