Life&style

Ljudi masovno dijele recept za 'najbolji čokoladni kolač na svijetu' – jedan sastojak nas je baš iznenadio

  • Za najbolji čokoladni kolač na svijetu trebaju ti dva tajna sastojka
  • Bez brige, gotovo smo 100 posto sigurne da ih već imaš kod kuće 
  • Otkrit ćemo ti koji su to sastojci, ali i recept za najbolji čokoladni kolač na svijetu

Po društvenim mrežama već nekoliko tjedana kruži recept za sasvim poseban čokoladni kolač… Jedna blogerica tvrdi da ima recept za najbolji čokoladni kolač na svijetu – a ima tek nekoliko sastojaka. A među njima su dvije tajne namirnice zbog kojih je taj kolač toliko savršen. Već sada među korisnicima Instagrama i TikTok-a kruži priča kako je to doista najbolji čokoladni kolač na svijetu. Otkrit ćemo ti te tajne sastojke…

1. Ocat 

Ocat je prirodni katalizator koji reagira s praškom za pecivo tako da oslobađa ugljični dioksid. Zadržat će u kolaču mjehuriće te će se zato kolač fino dići i imat će „zračne komore“. Rezultat: supermekano i pahuljasto tijesto. 

2. Kava 

Kava ili espresso sjajno se slažu s čokoladom, a gorkasta aroma dodatno naglašava ukus čokolade. Dakle, kako bi dodatno aromatizirala čokoladu u kolaču, stavi malo kave u tijesto. 

Možda vas zanima Zvona, anđeli, zvjezdice, jelke... Zara Home, Ikea i Sinsay imaju fora božićne kalupe za kekse Rubrika Life&style Life&style

Recept za najbolji čokoladni kolač na svijetu

Sastojci 

• 240 ml mlijeka

• 1 žličica octa

• 180 ml ulja od repice 

• 2 jaja

• 200 g smeđeg šećera

• 65 g šećera u prahu 

• 130 g brašna 

• 90 g nezaslađenog kakaa u prahu 

• 1 žlica praška za pecivo

• 1 žličica soli 

• 120 ml kuhane kave 

Priprema 

1. Pomiješaj mlijeko i ocat te ostavi da odstoji pet minuta. 

2. Dodaj ulje od repice, jaja, smeđi šećer i šećer u prahu te sve dobro pomiješaj s pomoću pjenjače. 

3. Dodaj mješavini kroz sito brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol te dobro umiješaj da nastane gusta masa bez grudica. 

4. Zatim dodaj kavu te također umiješaj. 

5. Prelij tijesto u okrugli kalup obložen papirom za pečenje pa peci u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva 50 do 60 minuta. Prije uživanja ostavi da kolač da se ohladi. 

Možda vas zanima Ove tri glazure odgovaraju svakom kolaču, s njima ne možeš pogriješiti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0