Life&style

'Ljubavnik Lady Chatterley': Prvi pogled na Netflixovu adaptaciju kontroverznog romana starog 100 godina

  • Na streaming platformi Netflix uskoro ćemo moći gledati najnoviju adaptaciju poznatog romana 'Ljubavnik Lady Chatterley'
  • U glavnoj ulozi naći će se Emma Corrin, koju ju proslavila uloga princeze Diane u Netflixovoj 'Kruni'
  • Adaptacija kontroverznog romana iz 1920-ih na Netflix bi trebala stići u prosincu ove godine

Emma Corrin postigla je svjetsku slavu nakon što je maestralno utjelovila princezu Dianu u Netflixovoj hit seriji o britanskoj kraljevskoj obitelji, 'Kruna'. Nakon princeze Diane, Emma Corrin prihvatila je ulogu Constance Chatterley u Netflixovoj elektrizirajućoj adaptaciji kontroverznog romana Davida Herberta Lawrencea, 'Ljubavnik Lady Chatterley'.

Ljubavnik Lady Chatterley Netflix | Autor: Netflix Netflix Emma Corrin u 'Ljubavnik Lady Chatterley' na Netflixu

Skandalozni roman je po prvi put objavljen u Italiji još 1920-ih te priča eksplicitnu priču o barunovoj supruzi koja započinje izvanbračnu aferu s lugarom, a objavu u Velikoj Britaniji čekao je sve do 1960. Smatra se jednim od najkontroverznijih romana 20. stoljeća te remek-djelom svjetske književnosti tog razdoblja, a svojedobno je šokirao čitatelje eksplicitnim seksualnim opisima i sadržajem.

'Ljubavnik Lady Chatterley' na Netflixu | Autor: Netflix Netflix 'Ljubavnik Lady Chatterley' na Netflixu

Netflixovu adaptaciju režirao je Laure de Clermont-Tonnerre, dok je za scenarij zaslužan David Magee. Uz Emmu Corrin kao barunicu Chatterley, baruna Sir Clifforda Chatterley utjelovit će Matthew Duckett, a uloga ljubavnika, lugara Olivera Mellorsa, pripala je Jacku O'Connellu.

Behind Her Eyes Možda vas zanima 7 najdražih nam filmskih adaptacija popularnih književnih djela na Netflixu Rubrika Life&style Life&style

O magičnoj glavnoj ulozi Emme Corrin, de Clermont-Tonnerre je za Vogue rekla: "Kad smo prvi put razgovarale, Emma mi je pričala o sceni gdje Connie pleše gola na kiši. Rekla je 'To je tako oslobađajući trenutak. Želim istražiti taj osjećaj velike slobode'. Emma je jako slobodnog duha i mislim da su to željeli izraziti kroz lik Connie", rekla je redateljica.

Ljubavnik Lady Chatterley Netflix | Autor: Netflix Netflix 'Ljubavnik Lady Chatterley' na Netflixu

O izvornom materijalu, romanu 'Ljubavnik Lady Chatterley', de Clermont-Tonnerre je rekla: "Strašno je da se nije mnogo toga promijenilo od 1920-ih. Kao žene, još se uvijek borimo za ravnopravnost. Ideja slobodne žene još je uvijek skandalozna. Ova knjiga je o ženskom putu osnaživanja, kontrole nad vlastitim tijelom, seksualnošću i životom. Moj je cilj bio da naglasim njeno gledište te da publici dam iskustvo žene koja doživljava užitak. Morali smo postići da izgleda pristupačno".

Ljubavnik Lady Chatterley Netflix | Autor: Netflix Netflix 'Ljubavnik Lady Chatterley' na Netflixu

Iako je ovo tek jedna od mnogih adaptacija ovog romana, redateljica de Clermont-Tonnerre tvrdi kako su svježinu u već toliko puta ispričanu priču donijeli kostimima, od kojih su neki autentični komadi iz tog doba, dok su drugi iz high street trgovina poput H&M-a te ležernim snimanjem i pokretima kamere.

Rezultat je vibrantno prepričavanje priče koje se od prethodnih ističe i glavnom glumicom, Emmom Corrin. 'Ljubavnik lady Chatterley' na Netflix dolazi u prosincu ove godine.

Možda vas zanima 'Djevojka iz močvare': U kina stiže željno iščekivana adaptacija bestselera New York Timesa Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0