Life&style
Behind Her Eyes

7 najdražih nam filmskih adaptacija popularnih književnih djela na Netflixu

  • 'Je li bolja knjiga ili film' vječno je pitanje, iako često ostanemo razočarani ekranizacijom omiljene nam knjige
  • Ipak, na Netflixu se mogu naći neke zbilja sjajne književne adaptacije - bilo u seriji ili filmu
  • Od dobrih drama do još boljih trilera i književnih klasika, donosimo 7 najdražih nam adaptacije knjiga na Netflixu

Bilo da se radi o nadahnjujućim putopisnim serijama, vrhunskim K-dramama, istinitim kriminalističkim dokumentarcima ili kultnim klasicima, Netflix je beskrajna riznica zabave kada je u pitanju binge-watching. Međutim, ovaj streaming div također ima reputaciju po ponudi izvrsnih adaptacija iz knjige u film ili seriju. Sastavili smo popis filmova i serija na Netflixu koji su adaptirani ili inspirirani popularnim romanima i najboljim književnim djelima. 

Možda vas zanima Novi kandidat za Oscara: Brad Pitt i Margot Robbie u skandaloznoj priči o zlatnom dobu Hollywooda Rubrika Life&style Life&style

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Iskrena i istinita adaptacija istoimenog bestselera Stephena Chboskog, The Perks of Being a Wallflower dirljiva je priča o Charlieju (Logan Lerman), introvertiranom brucošu koji se bori s depresijom kao posljedicom samoubojstva svog najboljeg prijatelja. Charlie tada upoznaje dvije energične duše – Sam (Emma Watson) i njezinog polubrata Patricka (Ezra Miller) – koji mu pomažu da ponovno otkrije radosti sklapanja novih prijateljstava, iskustva prve ljubavi, uživanja u glazbi i više.

The Haunting Of Hill House (2018.)

Nadahnut istoimenim romanom Shirley Jackson iz 1969., The Haunting Of Hill House nezaobilazan je za one koji traže Netflixove serije da utaže svoju žeđ za nadnaravnim misterijom. Serija se vrti oko obitelji Crain, koja se suočava s mučnim sjećanjima iz prošlosti i traumama proživljenim u vili u kojoj su nekoć živjeli. S dobro napisanim zapletom, spektakularnim vizualnim efektima i sjajnim izvedbama cijele glumačke postave, serija je već prikupila prilično solidan kult sljedbenika.

Pogledali smo 'Grijesi naše majke' - najnoviju i vjerojatno najluđu true crime seriju na Netflixu ikad

Male žene (Little Women, 2019.)

Sa zvjezdanom postavom Saoirse Ronan, Emme Watson i Timotéea Chalameta, filmska adaptacija vječnog romana Louise May Alcott filmska adaptacija 'Male žene' redateljice Grete Gerwig, dokazano je osvježavajuća i inovativna. Smještena u pozadinu građanskog rata, priča prati četiri sestre March – Meg, Beth, Amy i Jo – i njihove različite ambicije. Žene nas uče da ne prihvaćamo ne kao odgovor i da se borimo za ono u što vjerujemo.

The Boy Who Harnessed The Wind (2019.)

Ne samo da je ova inspirativna priča temeljena na knjizi, već je također temeljena na istinitoj priči. 'The Boy Who Harnessed The Wind' prati dječaka Williama Kamkwambu (Maxwell Simba) koji je spasio svoje selo u Malaviju od gladi konstruirajući vjetroturbinu za proizvodnju električne energije. Film je ispunjen značajnim životnim lekcijama koje nas uče da nikada ne gubimo nadu i nastavimo davati sve od sebe kako bismo ostvarili svoje snove.

Rebecca (2020.)

Moderna nadopuna gotičkog romana Daphne du Maurier iz 1938., ovaj je film romantični triler koji govori o novopečenoj mladenki koja živi u sjeni pokojne supruge svog novog muža, Rebecce, elegantne i prestižne žene. Neki kažu da je film podigao nadnaravni osjećaj Rebeccina proganjanja korak dalje u usporedbi sa svim prethodnim adaptacijama, ali prepuštamo gledateljima na procjenu.

The Queen's Gambit (2020.)

Iznimno popularna Netflixova serija koja zaslužuje mjesto na ovoj listi, The Queen's Gambit povijesna je dramska serija adaptirana prema romanu Waltera Tevisa iz 1983. godine. Serija se vrti oko života siročeta koje je pravo čudo u šahu. Elizabeth Harmon (Anya Taylor-Joy) nastoji postati najbolja svjetska šahistica dok se bori s emocionalnim problemima i ovisnošću o drogama i alkoholu. Osim što je vjerna adaptacija knjige, serija je također hvaljena kao zabavno i vizualno lijepo djelo za gledanje, gdje će publika uživati u raskošnoj kinematografiji i biti zadivljena glamuroznim haljinama iz 1950-ih i 60-ih koje je Taylor Joy nosila u seriji.

Ne vjeruj svojim očima (Behind Her Eyes, 2021.) 

Ovaj napeti psihološki triler izvrstan je izbor za sve one koji uživaju u serijama od kojih im srce pojačano lupa. Temeljen na istoimenom bestseleru Sarah Pinborough, 'Ne vjeruj svojim očima' govori o samohranoj majci, Louise (Simona Brown), koja ulazi u svijet uvrnutih umnih igrica kada započne aferu sa svojim novim šefom (Tom Bateman) dok istovremeno postaje prijateljica s njegovom ženom. Bonus: radi se o seriji od 6 epizoda koja će poslužiti kao prava vikend poslastica.

Photo: Netflix

Komentari 0