Life&style

Limun kuglice zvuče nam kao osvježavajuća, ljetna i lagana verzija fritula koju moramo isprobati prvom prilikom

  • Limun kuglice oduševit će sve obožavatelje citrusa svojim hrskavim vanjskim slojem i mekanom slasnom unutrašnjosti
  • Po svojoj će teksturi mnoge vjerojatno podsjetiti na naš obožavani klasik - fritule, ili bolje rečeno na limunastu, laganiju i puno manje masnu verziju fritula
  • Najbolji dio cijele priče je što je priprema izrazito jednostavna i što su gotove u svega dvadesetak minuta

Konzumacija vitamina sea možda nam je ovih dana puno više na pameti od usavršavanja kulinarskih i slastičarskih vještina, no svi znamo da se upravo uz plažu i more nekako najslađe jede, a ove kuglice od limuna čine nam se kao savršena kombinacija slatkoće za kojom vječito žudimo i citrusnog osvježenja koje nam je u najvrućim danima toliko potrebno.

Vanjski sloj im je savršeno hrskav, unutrašnjost im je mekana kao duša, a po svojoj će teksturi mnoge vjerojatno podsjetiti na naš obožavani klasik - fritule. Uz dakako jednu bitnu razliku, a ta je da ove kuglice neće vježbati skokove na glavu u vruće ulje, pa ih možemo zvati limunastom, laganom i puno manje masnom verzijom fritula. Dovoljno ih je tek ubaciti u pećnicu na dvadesetak minuta! 

Limoncello Cheesecake Možda vas zanima Novi recept za limoncello cheesecake: Neodoljiva torta od sira s likerom od limuna na drugačiji način Rubrika Life&style Life&style

🍋 Sastojci (za otprilike 24 komada)

  • 2 jaja
  • 60 g šećera
  • 45 ml biljnog ulja
  • 10 g praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250-270 g brašna
  • korica jednog limuna
  • sok od pola limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • šećer u prahu za premazivanje limun kuglica

 | Autor: Instagram @ohgoodnessbakery Instagram @ohgoodnessbakery Foto: Instagram @ohgoodnessbakery

👩🏻‍🍳 Priprema

1. U zdjeli miješamo jaja, šećer, biljno ulje, limunovu koricu, limunov sok, ekstrakt vanilije i prstohvat soli sve dok se dobro ne sjedine

2. Dodamo prašak za pecivo i postupno dodajemo brašno u smjesu, a zatim mijesimo tijesto dok ne postane glatko i lako se oblikuje. Tijesto treba biti malčice ljepljivo, a ako je potrebno, možemo malo namastiti ruke kako bismo lakše oblikovali kuglice

3. Zagrijemo pećnicu na 200°C

4. Od tijesta oblikujemo kuglice veličine oraha i potpuno ih uvaljamo u šećer u prahu, a uvaljane kuglice zatim slažemo na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između njih

5. Pečemo ih u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15-20 minuta dok lagano ne porumene, a samo trebamo pripaziti da šećer u prahu ne promijeni boju

6. Izvadimo limun kuglice iz pećnice i ostavimo ih da se potpuno ohlade prije posluživanja

Pita od limuna s beze puslicama Možda vas zanima Ova osvježavajuća pita od limuna izvana je fino hrskava, a iznutra božanstveno sočna Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @meikes_takes_on_life
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično