- Limun kuglice oduševit će sve obožavatelje citrusa svojim hrskavim vanjskim slojem i mekanom slasnom unutrašnjosti
- Po svojoj će teksturi mnoge vjerojatno podsjetiti na naš obožavani klasik - fritule, ili bolje rečeno na limunastu, laganiju i puno manje masnu verziju fritula
- Najbolji dio cijele priče je što je priprema izrazito jednostavna i što su gotove u svega dvadesetak minuta
Konzumacija vitamina sea možda nam je ovih dana puno više na pameti od usavršavanja kulinarskih i slastičarskih vještina, no svi znamo da se upravo uz plažu i more nekako najslađe jede, a ove kuglice od limuna čine nam se kao savršena kombinacija slatkoće za kojom vječito žudimo i citrusnog osvježenja koje nam je u najvrućim danima toliko potrebno.
Vanjski sloj im je savršeno hrskav, unutrašnjost im je mekana kao duša, a po svojoj će teksturi mnoge vjerojatno podsjetiti na naš obožavani klasik - fritule. Uz dakako jednu bitnu razliku, a ta je da ove kuglice neće vježbati skokove na glavu u vruće ulje, pa ih možemo zvati limunastom, laganom i puno manje masnom verzijom fritula. Dovoljno ih je tek ubaciti u pećnicu na dvadesetak minuta!
🍋 Sastojci (za otprilike 24 komada)
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 45 ml biljnog ulja
- 10 g praška za pecivo
- prstohvat soli
- 250-270 g brašna
- korica jednog limuna
- sok od pola limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- šećer u prahu za premazivanje limun kuglica
👩🏻🍳 Priprema
1. U zdjeli miješamo jaja, šećer, biljno ulje, limunovu koricu, limunov sok, ekstrakt vanilije i prstohvat soli sve dok se dobro ne sjedine
2. Dodamo prašak za pecivo i postupno dodajemo brašno u smjesu, a zatim mijesimo tijesto dok ne postane glatko i lako se oblikuje. Tijesto treba biti malčice ljepljivo, a ako je potrebno, možemo malo namastiti ruke kako bismo lakše oblikovali kuglice
3. Zagrijemo pećnicu na 200°C
4. Od tijesta oblikujemo kuglice veličine oraha i potpuno ih uvaljamo u šećer u prahu, a uvaljane kuglice zatim slažemo na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između njih
5. Pečemo ih u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15-20 minuta dok lagano ne porumene, a samo trebamo pripaziti da šećer u prahu ne promijeni boju
6. Izvadimo limun kuglice iz pećnice i ostavimo ih da se potpuno ohlade prije posluživanja
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.