Life&style

Lažna bogatašica Anna Sorokin izgleda poput dive, ali jedan detalj odaje da je prevarantica

  • Predstavljajući se kao bogata nasljednica iz Njemačke, prevarila je članove njujorške elite, razne hotele i banke
  • Iz zatvora je puštena u veljači prošle godine zbog dobrog ponašanja, nakon što je odslužila samo dvije godine
  • Sad se pojavila na saslušanju za uvjetnu slobodu u elegantnom izdanju, ali s elektroničkom narukvicom oko gležnja

Na prvi pogled, dok je gledamo u šetnji Manhattanom, nitko ne bi pretpostavio da se radi o osuđenoj prevarantici i lažnoj nasljednici Anni Sorokin. Savršeno sređena i dotjerana, izgledom kao da doista pripada visokom društvu. No, Anna Sorokin je mjesto među elitom osigurala domišljatim prevarama i spletkama.

Ipak, naizgled besprijekorno dotjeranu damu odala je elektronička narukvica na nozi, s kojom je čak ponosno pozirala. Na saslušanje se pojavila u elegantnim visokim petama, a iznad jedne je stršila elektronička naprava koja služi kao nadzor njezinog kućnog pritvora i koji u svakom trenutku odaje njezinu lokaciju. Anna Sorokin je bila dobro raspoložena i spremno je pozirala fotoreporterima.
 

Ova je 31-godišnja kriminalka svjetsku slavu postigla zahvaljujući Netflixovoj seriji 'Inventing Anna', koja je svojedobno bila veliki hit na platformi i koja je prepričala njezinu gotovo nevjerojatnu priču.

 | Autor: Netflix Netflix

Anna Delvey, plod mašte Anne Sorokin, bogata je njemačka nasljednica koja voli skupo vino, privatne avione i dizajnersku odjeću. U New Yorku je živjela od 2013. do 2017., i za to vrijeme počinila niz prijevara. Predstavljajući se kao bogata nasljednica iz Njemačke, prevarila je članove njujorške elite, razne hotele i banke. Anna je izmislila lažnu organizaciju koja fukcionira kao privatni klub i umjetnička fondacija te joj je pošlo za rukom dobiti od banaka kredit od nevjerojatnih 40 milijuna dolara.

Možda vas zanima Pogledali smo novi Netflixov true crime hit 'The Watcher': U toj kući ne bismo proveli tri sekunde... Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Prevare mlade Ruskinje uključivale su brojne žrtve, od poznatog kineskog kolekcionara umjetnina koji joj je platio letove i smještaj tijekom Venecijanskog bijenala sve do bogatih prijateljica. Među njima je bila i Rachel DeLoache Williams, tadašnja urednica fotografije u magazinu Vanity Fair, s kojom je otišla na putovanje u Marakesh. Sorokin ju je pozvala na putovanje, obećavajući da će pokriti sve troškove. Kada je osoblje luksuznog resorta u kojem su odsjele reklo da se ne može naplatiti preko njene kartice, lukava prevarantica je uvjerila prijateljicu da plati račun uz obećanje da će joj vratiti iznos bankovnom doznakom. Rasplet možeš pretpostaviti.
 

Nakon puta u Maroko, Sorokina mreža laži se polako počela otpetljavati. Uhićena je u listopadu 2017., nakon višemjesečne istrage Ureda okružnog tužitelja. Optužena je za tešku krađu, pokušaj teške krađe i krađu usluga, u vezi s nekoliko slučajeva bankovne prijevare, lažnih zahtjeva za kredit i neplaćanja računa. Procjenjuje se da je prevarila razne banke i hotele za više od 200.000 dolara. U travnju 2019. proglašena je krivom po većini točaka optužnice i osuđena na 4 do 12 godina državnog zatvora, novčanu kaznu od 24.000 dolara i odštetu od približno 199.000 dolara.
 

Anna je iz zatvora puštena u veljači prošle godine zbog dobrog ponašanja, nakon što je odslužila samo dvije godine. Izlazak na slobodu kratko je trajao jer ju je imigracijska služba nakon samo šest tjedana odvela u pritvor zbog prekoračenja uvjeta turističke vize. U zatvoru je tad provela još dodatnih sedam mjeseci.

'Moju životnu priču već je ispričalo toliko ljudi, ali ja sam jedina koji zaista može ispričati svoju priču', rekla je Sorokin u razgovoru za Daily Mail prošli tjedan. 

Početkom listopada Sorokin je određena jamčevina u iznosu od 10.000 dolara i puštena je iz zatvora - nakon čega se preselila na Manhattan. Njezino saslušanje za uvjetnu slobodu joj je prilično važno obzirom da joj prijeti deportacija u Njemačku zbog prekoračenja vize.

Možda vas zanima Procurile fotke sa snimanja posljednje sezone 'Krune', evo kako izgledaju Lady Di, William i Harry Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Vidi je 😁