Life&style

Pogledali smo novi Netflixov true crime hit 'The Watcher': U toj kući ne bismo proveli tri sekunde...

  • 'The Watcher' je psihotična priča o obitelji koja nakon useljenja u svoju kuću iz snova počinje primati misteriozna pisma 
  • Ova nevjerojatna priča rađena je prema istinitom događaju, a gledatelje drži napetima sve do kraja posljednje, sedme epizode
  • Pogledali smo sve epizode u dahu te saznali prema kojoj stvarnoj priči je Netflix napravio još jedan izvrstan true crime uradak

Nakon globalnog uspjeha mračnog Dahmera, Netflix se vrlo brzo vratio s novom true crime poslasticom - 'The Watcher'. Priča je doista nevjerojatna, a redatelj i producent Ryan Murphy ju je ispričao savršeno napeto, baš kao što je to napravio u Dahmeru.

Ipak, za razliku od Dahmera u kojem je fokus na čudovišnom serijskom ubojici, u ovoj true crime seriji je u središtu priče - kuća. Zaplet nalikuje nekom hororcu B produkcije u kojem ukleta kuća terorizira ukućane, ali u 'The Watcheru' se priča razvija u potpuno drugom smjeru. Nakon nešto sporijeg početka, serija gledatelje drži napetima sve do kraja posljednje, sedme epizode.

Da, čeka te još jedan zagarantirani 'binge watching' pa tako unaprijed odvoji pet, šest sati za gledanje svih epizoda.

Možda vas zanima Fenomen true crime serija: Zašto žene toliko vole serije o masovnim ubojicama? Rubrika Life&style Life&style

Radnja se odvija u Westfieldu, malom mjestu u državi New Jersey, a glavne uloge su briljantno iznijeli Naomi Watts i Bobby Canavalle. Oni su bračni par s dvoje djece koji se useljava u njihovu kuću iz snova i planiraju novi, mirniji život izvan gradskih gužvi. Ipak, uskoro počinju primati misteriozna pisma koja potpisuje 'The Watcher'.

On ih promatra, prati, zna sve o njima. Obitelj počinju opsjedati neobični događaji, zvukovi iz neuređenog podruma, čudni glasovi, uljezi, ali i neopisivo jezivi susjedi.

 | Autor: Netflix Netflix

Tu se posebno istaknula Mia Farrow, koja je izvrsno odglumila susjedu gotovo stravičnog izgleda i ponašanja. 

Jezivi likovi i mozaik dubokih psihoza

U priču se vrlo brzo uvode svi likovi, a mračna povijest kuće polako izlazi na vidjelo. Radnja se konstantno razvija ali i preokreće. Taman kad gledatelj pomisli da je shvatio "tko je krivac" i razveseli se svojoj neopisivoj inteligenciji, Ryan Murphy zaokrene kurs i vodi radnju u potpuno drugom smjeru.

Baš kao što kuća za likove predstavlja mentalni izazov, tako su i gledatelji uvučeni u atmosferu duboke psihoze u kojoj se emocije i ponašanja glumaca uspješno prenose izvan ekrana.

 | Autor: Netflix Netflix

Je li 'The Watcher' doista rađen prema istinitom događaju?

Iako je teško povjerovati da se sve to doista dogodilo, postoje i čvrsti dokazi. Naime, bračni par po kojem je snimljena serija su Derek i Maria Broaddus. Oni su u lipnju 2014. kupili svoju kuću iz snova na adresi 657 Boulevard, za oko 1.4 milijuna dolara. Nekoliko dana nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora primili su anonimno pismo.

Autor pisma je naveo da je kuća "predmet njegove obitelji dugo godina" i da je on postavljen kako bi ju nadgledao i "čekao veliki povratak." Kada su Broaddusi kontaktirali prethodne vlasnike, saznali su da su i oni primali pisma koja su bila mnogo čudnija od običnih prijetnji. 

Možda vas zanima Pogledali smo Netflixov najnoviji true crime hit: Nevjerojatna priča o tinejdžerima koji pljačkaju svoje slavne idole Rubrika Life&style Life&style

Kako su krenuli s renovacijom kuće, počeli su primati nova pisma od "The Watchera" i to s mnogo više detalja iz njihovog privatnog života. Policija nije uspjela napraviti ništa, a pisma su i dalje stizala. 

Godinu dana kasnije, bračni par je tužio prethodne vlasnike, a ovi su im uzvratili protutužbom. Slučaj je izazvao veliki interes u Sjedinjenim Državama, a 'The Watcher' nikada nije otkriven. Iako se Netflixov uradak odmaknuo od stvarne priče, neke detalje koji su se doista dogodili ipak nećemo isticati jer se spominju i u seriji.

U svakom slučaju, priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a tijekom sedam epizoda nebrojeno puta smo pomislili kako ne bismo u toj kući proveli tri sekunde. Ali stvarno ne bismo...

Photo: Netflix

Komentari 0