Life&style 16. srpnja 2021.

Lagani ljetni recept koji će te oduševiti: Patlidžani punjeni s feta sirom i jogurtom

Punjeni patlidžani s feta sirom
Shutterstock. Punjeni patlidžani s feta sirom i jogurtom
  • Za vrijeme ljetnih vrućina najviše nam nekako odgovara lagana hrana 
  • Recepti s povrćem, poput ovog, idealan su obrok
  • Ovi punjeni patlidžani doista su ukusni i veselit će im se i veliki i mali gurmani 

Sočni, mirisni, nadjeveni patlidžani… ma već nam cure sline. Osim sira i rajčice, u nadjev idu i orasi. Vegetarijansko, mediteransko, preukusno!

Sastojci za 3 porcije

• 3 patlidžana (po približno 260 g)

• maslinovo ulje (za premazivanje)

• sol

• 2 režnjića češnjaka

• 500 grama mini rajčica

• 30 grama oraha

• 4 stabljike origana

• 4 žlice maslinova ulja

• 1 žlica koncentrata rajčice

• papar (svježe mljeveni)

• 1 prstohvat šećera

• 150 grama feta sira

• 150 grama punomasnog jogurta (kremasti, grčki, 10% masnoće)

• čili pahuljice

• sok od limuna (po želji)

Recept za čips od tjestenine u jednom je danu pregledalo 12 milijuna ljudi! Valja ga isprobati

 | Autor: Pinterest Pinterest

Možda vas zanima... Hladne juhe će te osvježiti u vrućim ljetnim danima, a juha je dobra i za mršavljenje Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (ventilatorska na 180 stupnjeva).

2. Očisti i operi patlidžane, prereži po dužini te izvadi pulpu. Ostavi rub debljine 1/2 cm.

3. Premaži patlidžane s malo ulja s unutarnje strane te začini solju. Stavi polovice jednu do druge u tavu za pečenje ili posudu za pečenje te peci u pećnici 10-15 minuta.

4. U međuvremenu nareži pulpu od patlidžana na kockice te začini solju. Oguli i nasjeckaj češnjak. Operi rajčice, raščetvori, otkloni koštice te usitni. Orahe nemoj presitno narezati. Operi, posuši i nasitno nasjeckaj origano, ali ostavi nekoliko listova za posipavanje.

5. Zagrij 2 žlice ulja u tavi pa prži češnjak i kockice patlidžana oko 6 minuta uz okretanje. Dodaj koncentrat rajčice te prži oko 2 minute. Dodaj orahe, rajčicu narezanu na kockice, nasjeckani origano i 3-5 žlica vode pa prži oko 10 minuta. Nadjev začini solju, paprom i šećerom. Ocijedi feta sir pa nareži na kockice.

6. Stavi nadjev u prethodno pečene polovice patlidžana. Na to raspodijeli oko 1/3 narezanog sira. Punjene patlidžane peci u vrućoj pećnici na istoj temperaturi oko 20 minuta do zlatnožute boje.

7. Ostatak fete i jogurta izmiksaj ručnim mikserom, začini solju, čili pahuljicama i sokom od limuna.

8. Izvadi patlidžane iz pećnice, posluži te i nakapaj preostalim maslinovim uljem. Po vrhu pospi preostale listove origana. Stavi na to fetu s jogurtom te pospi čili pahuljicama. 

Savjet: ovo jelo se dobro slaže s prženim seljačkim kruhom.

Jednostavni i novi recepti za prefine tikvice zbog kojih ćeš ovo povrće poželjeti jesti svaki dan

 | Autor: Pinterest Pinterest

Ljetna tjestenina s džinom Možda vas zanima... Ideja za fino jelo u toplim danima: ljetna tjestenina - s džinom! Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0