- Želiš unijeti malo Bella Italia ozračja u svoj dom, točnije kuhinju?
- To će ti savršeno uspjeti s ovim ukusnim receptom za finu ljetnu tjesteninu
- Odmak od klasike čini neobičan sastojak: džin!
Bilo s pestom, šugom, svježim plodovima mora ili s povrćem: jela od tjestenine jednostavno su nam omiljena, čak i u toplim danima. Međutim, ako želiš dodati malo raznolikosti u svoj repertoar recepata, preporučujemo ovu ukusnu ljetnu tjesteninu s džinom. Jednostavno ju je pripremiti, osvježavajuće je zaokružuju limun i džin, a također je i finog okusa. Isprobaj je odmah!
Sastojci za 4 porcije:
• 500 g tjestenine
• 200 g koncentrata rajčice
• ½ limuna
• 1 ljutika
• 2 režnjića češnjaka
• 120 ml džina
• 1-2 žličice čili pahuljica
• 200 ml vrhnja
• 25 g maslaca
• maslinovo ulje
• 100 g parmezana
• sol
• papar
• svježi listovi bosiljka
Priprema
1. Napuni veliki lonac vodom, dodaj malo soli i ostavi da voda zakipi.
2. U međuvremenu prereži limun te prži jednu polovicu na odrezanoj strani u tavi dok se ne zapeče i ne karamelizira. Zatim je ostavi sa strane.
3. Nareži ljutiku na komadiće. Zatim zagrij veliku duboku tavu s 2-3 žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri i u njoj prži komadiće 4-5 minuta dok ne postanu staklasti. Zatim dodaj češnjak i čili pa sve prži još 2-3 minute.
4. Stavi koncentrat rajčice u tavu, sve zajedno dobro promiješaj pa prži oko 5 minuta dok umak ne postane svijetlo crvene boje i karameliziran. Zatim umaku dodaj džin, sve jednom promiješaj i ostavi da se krčka na laganoj vatri 2-3 minute.
5. Dodaj vrhnje u tavu i nastavi kuhati na laganoj vatri. Začini po ukusu solju i paprom, dodaj maslac i sve promiješaj.
6. Tjesteninu spravi u kipućoj slanoj vodi prema uputama s pakiranja. Kad bude al dente, izvadi oko 50 ml vode od kuhanja tjestenine iz lonca i dodaj umaku od rajčice i džina.
7. Ocijedi tjesteninu, a zatim dodaj umaku u tavi. Prelij sokom od pečenog limuna te dodaj ¾ parmezana. Sve dobro promiješaj dok se sir ne rastopi.
8. Sve začini solju i paprom, a zatim ravnomjerno rasporedi po tanjurima, ukrasi preostalim parmezanom i listićima svježeg bosiljka te posluži dok je toplo.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.