- Tražiš neki fini ljetni recept, uvjet je da je jednostavan i brzo se priprema? Imamo idealan prijedlog za tebe
- Ovaj hrskavi baguette iz pećnice s punjenjem caprese ne samo da je izvrsnog okusa, nego je i privlačan za oko
Ljeti se ne možemo zasititi capresea, šarene mješavine bosiljka, mozzarelle i rajčice. Međutim, ako želiš uživati u talijanskom predjelu na novoj razini, naš savjet je ovaj ukusni recept. Hrskavi baguette iz pećnice susreće se s ukusnim nadjevom od rajčice i mozzarelle. I što je najbolje od svega: preukusan je! Isprobaj i uživaj!
3 ljetna recepta koja ti mogu pomoći pri mršavljenju – i jako su ukusna
Sastojci:
• 1 baguette
• 50 g mozzarelle
• 2 rajčice (srednje veličine)
• 1 vezica bosiljka
• ½ žličice čili pahuljica
• sol
• papar
Osvježavajući ljetni recept - prefina stracciatella torta s jagodama
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje).
2. Nareži rajčice i mozzarellu na tanke ploške. Operi i posuši bosiljak, a zatim natrgaj listiće.
3. Zareži kruh dijagonalno na svaka 2 centimetra dovoljno duboko da se lako puni. Zatim rezove napuni s kriškom rajčice i mozzarelle, kao i listićima bosiljka.
4. Napunjeni baguette stavi na lim obložen papirom za pečenje i peci na srednjoj rešetki u pećnici oko 20 minuta dok se sir ne otopi i kruh ne postane hrskav.
5. Na kraju začini baguette čili pahuljicama, solju i paprom te posluži dok je još toplo.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.