Life&style
Jesi li znala da su kamenice odličan afrodizijak? Evo koliko ih je uistinu potrebno pojesti da se napališ

Koliko kamenica trebaš pojesti da se napališ? Jedna žena je testirala ovaj afrodizijak tjedan dana i ima odgovor

  • Model, plesačica i spisateljica Laura Roscioli odlučila je ispitati povezanost kamenica i njihovog utjecaja na povećanje seksulane želje te je odlučila otići na jednotjednu dijetu i jesti samo kamenice
  • Došla je do zapanjujućih rezultata te potvrdila kako ju je određena količina kamenica stvarno učinila razuzdanom i napaljenom
  • No, također je dokazala kako povezanost između seksualne želje i kamenica uvelike ovisiti o raspoloženju

Laura Roscioli je za Vice podijelila istraživanje koliko kamenica uistinu treba da se osjećaš napaljenom. Da, ako nisi znala, ove jedinstvene školjke pravi su afrodizijak. "Prije nekoliko tjedana otišla sam na spoj s zgodnim frajerom koji nije volio plodove mora. Naručila sam cijelu porciju kamenica i prihvatila njegovo ljubazno odbijanje, a zatim sam nastavila jesti dok je on gledao, izgledajući napola zgrožen, napola zbunjen, sve dok napokon nisam uhvatila njegov negodujući izraz lica: "Što je?", izustila sam i upitala ga usred žvakanja. "Znaš da te kamenice čine napaljenim, zar ne?" Zakolutala sam očima i odlučila da vjerojatno neću spavati s njim, a zatim sam se pitala postoji li ikakva osnovanost ove tvrdnje.

Ako jedeš neke od ovih namirnica, oprosti se od seksa jer smanjuju libido

Kasnije te noći, nakon što sam shvatila da je spoj bio propali slučaj, otišla sam kući i googlala "čine li nas kamenice napaljenima?", iako nisam pronašla nikakav dokazani zaključak, otkrila sam da su pune cinka, koji pomaže u proizvodnji testosterona i povećava spolni nagon i kod muškaraca i kod žena, ali osim toga većina znanstvene literature djelovala je vrlo neutemeljeno. Stoga sam se, u ime vlastitog istraživanja ovog fenomena znanosti, odlučila otići na jednotjednu dijetu s kamenicama.

Plan je bio svaki dan u podne jesti sve veći broj kamenica i tako povećavajući unos tijekom tjedan dana. Također sam planirala svakodnevno bilježiti svoj spolni nagon, s nadom se da ću otkriti postoji li povezanost između kamenica i libida - i, ako je tako, koliko je kamenica stvarno potrebno da se napalim.

Možda vas zanima 5 prirodnih načina da podigneš svoj libido (a možeš i njegov) Rubrika Love&Sex Love&Sex
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Roscioli (@lauraroscioli)

Ponedjeljak: jedna kamenica

Počela sam s jednom kamenicom, koja nije bila dovoljna da utaži glad ili poveća spolni nagon. Večeri provodim radeći u koktel baru punim muškaraca koji mirišu na Toma Forda i nose skupe cipele, no nisam ništa osjećala. Naravno, bilo je koketiranja - uvijek ga ima - ali mislim da su me njihove cipele više zanimale nego muškarci.

Otkrila sam da spomen i povijest kamenica seže od rimskog cara Aula Vitelija, koji je navodno pojeo oko 1200 kamenica po večeri 69. godine poslije Krista. Da stvar bude još zanimljivija, tu se spominje i slavni venecijanski ženskaroš Giacomo Casanova koji je zaista potvrdio mit o kamenicama. Prema njegovom dnevniku, Casanova bi se za doručak pojeo desetke kamenica, posebno zbog njihovog utjecaja kao afrodizijaka. Čak je pisao o korištenju kamenica u igri zavođenja: “Stavio sam školjku na rub njezinih usana, a nakon dosta smijeha usisala je kamenicu koju je držala između usana ... ”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Roscioli (@lauraroscioli)

Utorak: dvije kamenice

Utorak je bio oblačan i tmuran, a ja sam bila grozno raspoložena. Osjećala sam se mrzovoljno, hormoni su mi divljali pa sam otišla u vinski bar pojesti kamenice i popiti piće. Momak koji je radio iza šanka dao mi je svoj broj, što se činilo protiv pravila. Pitala sam se: Je li to smije učiniti na svom radnom mjestu? U svakom slučaju osjećala sam se bolje odlazeći, iako je bilo teško znati što mi je točno podiglo raspoloženje: alkohol, telefonski broj ili dvije kamenice. Te sam noći otišla na prijateljev rođendan i poljubila se s bivšim dečkom. Još uvijek se krećemo u istim krugovima, iako se trudim izbjegavati ga, pa je ova situacija bila sasvim neplanirana. Imali smo prilično neugodan prekid i od tada o njemu nisam razmišljala na seksualni način. Ali pogodite što? Imali smo seks kao pod parolom mrzim te, ali ti si prezgodan i ja sam napaljena. Zašto sam to učinila? Znala sam da će to izazvati dramu, ali sam ipak pokleknula. Mogu li za to kriviti kamenice?

Seks je najbolji u jesen, dokazano je i znanstveno Možda vas zanima Prema znanosti, jesen poboljšava naš seksualni život, a razlog je vrlo zanimljiv Rubrika Love&Sex Love&Sex
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Roscioli (@lauraroscioli)

Srijeda: četiri kamenice

Dan sam započela razgovorom sa ženom po imenu Emily Currie, koja je vodeća dijetetičarka u klinici u Adelaideu. Emily je mislila da će povezanost između seksualne želje i kamenica uvelike ovisiti o mom raspoloženju, te da su farmakološki učinci malo vjerojatni. "Povezanost hrane ima veliki utjecaj", rekla mi je. "Vrijednost, okus, tekstura, izgled i stanje hrane u našem umu utječu na svako potencijalno uzbuđenje koje ćemo doživjeti." Emily je istaknula nekoliko zanimljivih činjenica i da očito kamenice izgledaju poput vagina. Meki nabori slanog mesa koji su se vrtjeli oko gomoljastih bisera olakšavaju usporedbu - u kombinaciji s činjenicom da su kamenice skupe.

"Uživamo u skupocjenoj hrani jer u njoj vidimo vrijednost i status", objasnila je Emily. Imajući to na umu, uputila sam se u vinski bar kako bih uživala u četiri kamenice i popila šampanjac. Doduše, osjećala sam se prilično dobro. Ne napaljeno; nego baš u raspoloženju koje je zahtijevao šampanjac i dobru knjigu. Ali tada je prošao momak s kojim sam se neko vrijeme već viđala. Pozvala sam ga da sjedne i nekom igrom slučaja stvarno nije imao drugih planova. Pa smo se napili. Naravno, na kraju smo se oboje osjećali napaljeno ... ali nismo se predali strastima. Htjela sam, ali to je bila samo jedna od onih noći koje se nisu dogodile.

Četvrtak: osam kamenica

Dan sam započela tako što sam otišla do tržnice i uzela pladanj kamenica samo za sebe. Kamenice su bile ukusne. Tako sočne, ali iskreno, nisu mi popravile mamurluk. Otišla sam kući i nakratko žudjela za seksom kao za lijekom, ali jednostavno nisam imala priliku taj dan. Definitivno najrazočaravajućiji dan do sada.

Možda vas zanima Sve više Hrvatica ne libi se priznati kako koristi seksualna pomagala. Evo zašto je ovo priznanje važno Rubrika Love&Sex Love&Sex
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Roscioli (@lauraroscioli)

Petak: 16 kamenica

Ono što sam dosad primijetila je da su kamenice djelovale različito, ovisno o raspoloženju. U danima optimizma činilo se da kamenice daju životu suptilnu auru uzbuđenja, ali u groznim danima kamenice su mi donosile samo kulinarsku radost i nisu me mogle natjerati da se osjećam seksi. Petak je pripadao posljednjoj kategoriji. Počela sam dan u baru s nekoliko pića i 16 kamenica, kad sam odjednom podigla pogled i otkrila da sam okružena muškarcima. Istina je, svi su oni bili muškarci koje sam poznavala, ali nisam ih uopće pozvala. Svi su se oni samo ... pojavili. Ali kad sam skrenula pogled, a zatim ga vratila do tanjura s praznim školjkama kamenica, nisam osjetila apsolutno ništa. Nije bilo topline među nogama, poriva da ljubim nekoga ni trnaca nigdje u tijelu. U tom sam trenutku shvatila da su ljekoviti učinci kamenica ovisni o već postojećim emocijama, a sami po sebi prilično su neučinkoviti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Roscioli (@lauraroscioli)

Subota: 32 kamenice

Zapravo nisam imala vremena za doručak, što je značilo da sam prvo pojela 32 kamenice. Da, tako je. 32. Pojela sam ih u parku i iskreno, bilo mi je muka. Kamenice su bile svježe; mislim možda čak previše svježe. Trebalo mi je nešto da izbacim taj okus slane morske vode, a zapravo mi je toliko bilo zlo, da sam morala poći leći nakon što sam ih pojela. Ali onda, dok sam drijemala, dogodilo se nešto neočekivano: nevjerojatno sam se napalila. Imala sam sve te čudne snove ispunjene kamenicama. Valjala sam se gola po pustinji, razmjenjivala strasti s nekim - ne mogu se sjetiti s kim - i stalno mi je govorio da imam okus po kamenicama. Onda sam se probudila iz sna osjećajući da sam spremna za večernji provod.

Koliko dugo bi  trebao trajati oralni seks? Možda vas zanima Tko je znao da oralni seks ima tolerirano vrijeme trajanja? I ono se jako razlikuje kod muškaraca i žena... Rubrika Love&Sex Love&Sex
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Roscioli (@lauraroscioli)

Otišla sam do bara, gdje sam dobila još dva broja, a zatim konačno spavala s dečkom s kojim sam se povlačila već tjednima. Vau. Hvala kamenicama. Osjećam se kao da mi se ovaj tip toliko dugo sviđao, a sve se ostvarilo u samo nekoliko dana - što zasigurno nije mogla biti slučajnost. Bio je to najbolji seks koji sam ikad imala i osjećala sam se iscrpljeno, zadovoljno i slobodno. 

Ovo piće pojačava libido Možda vas zanima Nevjerojatno istraživanje: OVO piće povećava želju za seksom Rubrika Love&Sex Love&Sex

Nedjelja: puno kamenica, ali ne punih 64 jer mi je pozlilo

Opet sam se probudila napaljena. Zapravo, dok sam ležala u krevetu razmišljajući o tjednu, shvatila sam da sam cijeli tjedan vjerojatno bila napaljenija nego inače. Svaki dan sam razmišljala o kamenicama i njihovom nutritivnom sadržaju, zbog čega sam razmišljala o vlastitom tijelu, što me je navelo na razmišljanje o seksu - što je značilo da o seksu razmišljam više nego inače. Općenito, mislim da sam zbog toga postala otvorenija u situacijama u kojima sam željela da se seks dogodi, što je i dovelo do više seksa. Uzmimo za primjer nedjelju. Počela sam jesti brdo kamenica, ali mi je pozlilo i odustala sam. Bila sam više napaljena nego gladna, pa sam izašla van, popila koktele i završila u kući istog tipa od prethodne noći.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Laura Roscioli (@lauraroscioli)

Teško je izmjeriti prosječnu količinu seksa koji imam svaki tjedan jer nisam u vezi pa se to jako razlikuje. Imala sam seks tri puta s dvije različite osobe tijekom tjedna kamenica, što nije revolucionaran podatak. Definitivno sam prije imala više seksa s više ljudi. No, izazov nije bio vidjeti koliko bih više seksa imala, već koliko bih se općenito osjećala razuzdanije i napaljenije - što je, sad kad bolje razmislim, okrutan eksperiment koji možeš sebi napraviti. I definitivno je upalilo. Bila sam prilično napaljena, većinu dana. Zaista, mislim da bi kamenice mogle biti suptilni afrodizijak, sve dok ih jedeš gomilu. Sve ispod 10 kamenica je gubljenje vremena. Sve iznad 16 ide u dobrom smjeru. No, ako pojedeš 32 ili više, bolje je da imaš nekog da ti utaži seksualnu želju."

Photo: Instagram/@marianne_theodorsen

Komentari 0