Love&Sex
Ovo piće pojačava libido

Nevjerojatno istraživanje: OVO piće povećava želju za seksom

  • Prema nedavno provedenom talijanskom istraživanju, određeni napitak sadrži poseban aktivni sastojak koji povećava tvoj libido 
  • Otkrit ćemo ti o kojem je to piću riječ 
  • Slutiš li možda?

Zapravo, postoje neke namirnice koje mogu povećati tvoj libido i natjerati te da poželiš malo akcije među plahtama. Ili na plaži, da budemo usklađeni s trenutkom. Ali, ne brini: nije riječ o nekoj otmjenoj superhrani. Zapravo, riječ je o namirnici koju možeš kupiti u supermarketu. To uključuje, na primjer, kamenice, šparoge ili đumbir. Međutim, prema novom talijanskom istraživanju, piće koje ide uz to nije posve nevažno. Stoga bi za sljedeći spoj trebala staviti bocu crnog vina na popis za kupovinu. Otkrit ćemo ti zašto…

via GIPHY

Evo zašto crno vino povećava libido

U sklopu istraživanja su liječnici u bolnici Santa Maria Nuova u Firenci podijelili 789 žena u dobi od 18 do 50 godina u tri skupine. U prvu skupinu svrstane su žene koje su rekle da ne piju alkohol. Druga grupa je uključivala sudionice koji su izjavile da ponekad popiju čašu crnog vina dnevno, a treća skupina sve one koji piju u prosjeku jednu do dvije čaše dnevno. Sve su žene tada zamoljene da ispune opsežan upitnik u kojem su procijenile svoj libido i odgovorile na pitanja o seksualnoj aktivnosti.

Rezultat istrage je jasan: skupina koja najčešće posegne za čašom vina ima najveću stopu seksualne aktivnosti. Gledajući dob sudionica, znanstvenici su otkrili da su starije žene u ovoj skupini imale jak libido. Međutim, je li to doista zbog crnog vina? U svakom slučaju, znanstvenici nisu bez razloga pitali o konzumaciji vina. Pretpostavljaju da fenoli, koje sadrže crno vino, povećavaju želju za seksom kod žena. Još nije poznato je li to slučaj i s muškarcima. Još uvijek nedostaju daljnji rezultati istraživanja kako bi se saznalo.

via GIPHY

Važno je na ovom mjestu naglasiti da ovo istraživanje nije poziv na redovitu konzumaciju alkohola. Dvije čaše dnevno već su iznad preporuke stručnjaka za pitanja ovisnosti. U skladu s tim, potrošači bi se trebali ograničiti na 1,25 dl vina dnevno. Usput: libido također pati od previše alkohola. Gotovo sve sudionice istraživanja naglasile su da su dvije čaše crnog vina maksimalne - nakon toga se želja za seksom smanjuje.

Photo: Shutterstock

Komentari 0