Love&Sex
Seks je najbolji u jesen, dokazano je i znanstveno

Prema znanosti, jesen poboljšava naš seksualni život, a razlog je vrlo zanimljiv

  • Jesi li primijetila da je u jesen nekako živahnije u spavaćoj sobi?
  • Premda je jesen obično hladna i siva, ona doista zagrijava naš ljubavni život
  • Otkrit ćemo ti što stoji iza ovog fenomena

Kako bi saznali kako godišnja doba utječu na naš libido, istraživački tim sa Sveučilišta Ludwig Maximilians u Münchenu proveo je istraživanje. Rezultat istrage prilično je iznenađujući: kako prenosi welt.de, najbolji seks je u jesen. I to ne samo zbog vanjskih okolnosti, nego ima i tjelesnih razloga.

via GIPHY

Evo zašto je seks najbolji ujesen

Čim počne mračna sezona i vani postane hladnije, automatski provodimo više vremena u svoja četiri zida. Naravno, u ugodnoj i romantičnoj atmosferi također žudimo za bliskošću. Prema znanstvenicima, postoje i drugi razlozi zašto imamo bolji seks na jesen nego u bilo koje drugo doba godine.

Naime, naša se tijela također prilagođavaju godišnjim dobima, što se može prepoznati prvenstveno po proizvodnji hormona: razina muškog testosterona dostiže svoju najveću vrijednost u jesen, a proizvodnja estrogena je također najveća u ženskom tijelu u ovom trenutku. To dovodi do povećanja naše želje za seksom. 

Postoje svjetski rekordi i u seksu, a ovo je 8 možda i najapsurdnijih

via GIPHY

Recept za odličan seks! Ove društvene igre za ljubavne parove začinit će vaš seksualni život Možda vas zanima Ove društvene igre sa seks tematikom recept su za vrući seks, ali i dobru zabavu s prijateljima! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ali, zašto je tomu tako? Fenomen se može objasniti biološki: djeca koja su začeta u tom razdoblju rađaju se ljeti i, zahvaljujući velikoj količini vitamina D, imaju savršene preduvjete za jake kosti i dobar imunološki sustav. Pametno od prirode!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ljubav uzraku romantika