Love&Sex

5 prirodnih načina da podigneš svoj libido (a možeš i njegov)

Nedostatak libida može biti frustrirajući, a činjenica je da se ne smatra poželjnim problemom u našem društvu

Ako u posljednje vrijeme nemaš preveliku želju za seksom mada je između tebe i partnera sve u redu i to te muči, uzmi stvar u svoje ruke i poradi na jačanju libida. Seksualna želja odnosno libido uvelike je vezan uz naše psihofizičko stanje i dugoročnim zanemarivanjem fizičke, ali i mentalne aktivnosti možemo mu ozbiljno naštetiti. Donosimo ti nekoliko prijedloga kako jednostavno i prirodnim mehanizmima pojačati libido i osjećati se seksi. 

1. SUNČEVE ZRAKE

Da, da, tako je jednostavno. Ako je lijep i sunčan dan, predlažemo jednostavnu šetnju ili kavisu na suncu. Sunčeve zrake jedan su od najboljih načina za buđenje seksualne želje jer potiču proizvodnju vitamina D i opskrbljuju tijelo energijom, što je ključna stvar za zdravi libido. Pinealna žlijezda, koja se nalazi duboko u našem mozgu, energiju dobiva preko svjetlosti te tako luči hormon sreće- serotonin koji utječe na naše zdravlje. 

2. HRANA KOJA POGODUJE LIBIDU

Banane imaju puno vitamina B koji će ti dati potrebnu dozu energije. Avokado sadrži folnu kiselinu koja će djelovati jednako dobro kao vitamin B i dati će ti energiju i izdržljivost. Orašasti plodovi, pogotovo orasi i bademi obiluju masnim kiselinama pa su između ostalog dobri za bolju proizvodnju hormona. Jaja kao i orašasti plodovi pomažu da hormoni budu u balansu jer imaju vitamine B5 i B6.

3. VOŽNJA BICIKLOM

Osim što ti ova jednostavna, lagana i besplatna aktivnost može podići samopouzdanje i poboljšati fizički izgled, može ti pomoći i kod povećanja seksipila. Redovitom vožnjokm bicikla poboljšava se i zdravlje kardiovaskularnog sustava što je ključno za veći libido. P.S. Jesi li bila na nedavno održanoj sedmoj po redu Dukat fit utrci s ciljem promicanja urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza te brige o zdravlju, rekreaciji i zdravim životnim navikama.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4.  KEGELOVE VJEŽBE 

Dobrobiti redovitog izvođenja ovih vježba su brojne. Ženama olakšavaju postizanje orgazma i jačaju njegov intenzitet, umanjuju mogućnost vaginalnog pucanja pri porodu, kao i mogućnost inkontinencije u poznijoj životnoj dobi i vraćaju tonalitet vaginalnih mišića nakon poroda. Kod muškaraca Kegelove vježbe pridonose kontroli orgazma, pomažu kod prerane ejakulacije i povećavaju intenzitet erekcije. Njihovo izvođenje je vrlo jednostavno i oba spola ju izvode na isti način. Lociraj mišić kojim kontroliraš mokrenje i zatim ga stisni. Kontrakciju zadrži 4 do 5 sekundi pa opusti mišić na 3 sekunde. Ponavljaj vježbu 15 puta i tako 3 puta dnevno. Kegelove vježbe dobre su i za libido, a tvoji fit vaginalni mišići pridonijet će užitku.

Možda vas zanima Ovih 5 horoskopskih znakova zrače seksepilom Rubrika Love&Sex Love&Sex

5. JOGA

Vježbanje joge poboljšava protok energije u tvom tijelu, čini ga fleksibilnijim, pojačava seksualnu želju i omogućava bolji protok krvi. Joga čini cijelo tijelo bolje balansiranim.  Bolja cirkulacija znači više krvi u genitalijama, dok više kisika u krvi ujedno osigurava bolji fokus. Da ne spominjemo kakve sve prednosti u vođenju ljubavi ima gipko tijelo.

 

Photo: thinkstock

Komentari 0