Life&style

Kao plus size balerina susrela se s nizom kritika pa je otvorila plesnu školu u kojoj kilogrami nisu važni

  • Životna misija balerine Julije Del Bianco je svijetu pokazati kako u plesu mogu uživati svi bez obzira na kilograme i građu tijela
  • Kao plus size plesačica susrela se s nizom pogrdnih komentara, a sada želi osnažiti sve one koji su se našli u istoj situaciji
  • "Ne očekujte da će sve biti savršeno ili da ćete imati idealno tijelo, ali ne odgađajte nešto što vam čini dobro zbog straha", poručuje budućim plesačima

Brazilka Julia Del Bianco plesačica je s tridesetogodišnjim iskustvom te profesionalna balerina koja je svoju ljubav prema plesu pretvorila i u uspješan posao. Ova diplomirana plesačica interes svjetskih medija privukla je otvorenjem škole 'Dance For Plus' koja nudi satove baleta svima koji ih žele pohađati, neovisno o tome kakav tip tijela imaju.

Vlastito plesno putovanje započela je još kao trogodišnjakinja, a s čime se sve susrela na svom profesionalnom putu otkrila je portalu Brightside. "Oduvijek sam plesala i oduvijek sam željela plesati. Ne sjećam se da sam svjesno odabrala balet ili čak razmišljala o tome da postanem plesačica jer je to za mene bilo nekako očito, uvijek sam to željela raditi. Ne mogu odvojiti svoj život od plesanja, oni su jedno te isto", kazala je.

Možda vas zanima Ovaj plesni trening uz glazbu Dua Lipe pomoći će ti da budeš fit i sretnija Rubrika Life&style Life&style

Izgled ispred talenta

Već na prvi pogled Julia odstupa od uvriježenog mišljenja o tome kako bi trebale izgledati "prave balerine". A upravo je zbog viška kilograma bila izložena pogrdnim komentarima. "To me ograničilo na mnogo načina jer su neki ljudi u plesnoj industriji to odmah povezali s mojom sposobnošću za ples. Nije bilo važno što sam imala dobru tehniku i puno iskustva. Usredotočili bi se na činjenicu da nisam imala idealno tijelo pa sam u jednom trenutku i pomislila da nisam dovoljno dobra plesačica", priznala je.

Ograničavajući faktori

Mnogi njezini prijatelji i poznanici su je odgovarali od ideje da se nastavi profesionalno baviti plesom, no ona nije željela odustati. "Standardi koji nameću kako osoba treba izgledati ograničavaju nas da o plesu razmišljamo samo kao o profesiji, a ne kao o nečemu što se može raditi iz užitka ili zabave", objasnila je Júlia.

Budući da je vjerovala kako je balet, baš kao i ples općenito, namijenjen svakome, odlučila se na otvaranje vlastite plesne škole.
"Kad sam počela objavljivati svoje slike i plesačke videozapise na društvenim mrežama, primila sam mnogo poruka djevojaka koje su željele podijeliti vlastito iskustvo s plesom. Mnoge od njih su trpjele psihičko zlostavljanje zbog svoje težine te su zbog loših iskustava odustale od plesa", navela je 33-godišnjakinja.

Za ove fitness vježbe potrebna nam je naša omiljen sprava - kauč!

Plesne mora biti kazna

Kada je zamoljena da opiše svoju plesnu akademiju, Julia je kazala sljedeće: "To je zajednica koja svijetu dokazuje da ples ne mora biti kazna za vaše tijelo ili nešto što činite da biste izgledali onako kako drugi očekuju od vas. Umjesto toga, to je zabavna, ugodna aktivnost koja donosi niz dobrobit."

Možda vas zanima Trening od 4 sekunde koji izgara masti? Nije šala, već znanstveno dokazana tvrdnja koju moramo isprobati Rubrika Life&style Life&style

Odvažite se

A svima onima koji su poželjeli zaplesati, ali su bili u strahu od pogrdnih komentara poručila je kako trebaju sebe staviti na prvo mjesto. "Jednostavno učinite to. Ne očekujte da će sve biti savršeno ili da ćete imati idealno tijelo. Ne odgađajte nešto što vam čini dobro zbog straha. Ako ne riskiramo i ne pokušamo stvari, pogriješit ćemo misleći da to nikada nećemo moći ispraviti. Ipak je moguće raditi na motoričkoj koordinaciji, fleksibilnosti i ritmu. Postizanje onoga što vas pokreće ne bi trebalo biti na čekanju", dodala je za kraj.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0