Life&style

Kandidat za budalaša godine! Duhovni vođa tvrdi da će se žene koje kuhaju s menstruacijom reinkarnirati kao psi

  • U pojedinim krajevima svijeta menstruacija je još uvijek tabu te razlog zbog kojeg su žene izložene predrasudama
  • Svijet je ovih dana šokirala izjava indijskog gurua koji je ustvrdio da će se žena koja priprema hranu za vrijeme mjesečnice u idućem životu roditi kao pas
  • Neće se, po njemu, spasiti ni muškarci koji jedu hranu koju su mu pripremile žene s mjesečnicom. Naime, oni će se ponovno roditi kao bikovi. 

Brojni mitovi o menstruacijama kolaju već stoljećima. Srećom, mnoge smo od njih uspješno ostavili u prošlosti, no u pojedinim krajevima svijeta i dalje su na snazi. Predrasude prema ženama za vrijeme trajanja njihove menstruacije još su uvijek rasprostranjene među konzervativnim hindusima. U Indiji se žene susreću s mnoštvom rigidnih zabrana pa im je tako u pojedinim krajevima "ženama menstrualne dobi" zabranjen ulazak u hram, a nerijetko ih se izbacuje iz njihovih domova tijekom mjesečnice te su prisiljene spavati na otvorenom ili u štalama. Ova praksa potiče iz vjerovanja da su žene i djevojke nečiste tijekom mjesečnica.

 | Autor: Screenshot/aperolspritzofficial Screenshot/aperolspritzofficial

Možda vas zanima 11 razloga zašto tvoja menstruacija odjednom traje duže nego što si navikla Rubrika Life&style Life&style

Ovakve ideje nerijetko izazovu osudu i nerazumijevanje zapadnog svijeta koji im se oštro protivi. Primjer ovoga je i najnovija izjava gurua Krushnaswarupa Dasja koja se poput lavine proširila društvenim mreža i izazvala niz kontroverznih reakcija. U svojoj propovijedi, guru je ustvrdio kako će svaki muškarac koji jede hranu koju mu je pripremila žena koja u tom trenutku ima mjesečnicu u narednom životu reinkarnirati kao bik. S druge strane, žene koje kuhaju za vrijeme mjesečnice reinkarnirat će se kao psi, odnosno niže vrste.

Možda vas zanima U 2020. zaboravi na ovih 10 mitova o zdravoj prehrani, izgleda da više ne vrijede Rubrika Life&style Life&style

Ove neutemeljene tvrdnje izazvale su niz negativnih komentara koje gurua prozivaju kako omalovažava žene i stavlja ih u nepovoljan položaj. No, on se nije dao smesti te je putem svog YouTube kanala poslao svjetskoj javnosti poruku: "Nije me briga ako mi se ne sviđaju moji pogledi, ali ovo je zapisano u našim šatrama [pismima].” Što ti misliš o ovoj uistinu degradirajućoj izjavi?

 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.

 


 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0