Life&style
1/7

Kako urediti stan u suterenu?

Suterenski stanovi za sobom vuku cijeli niz problema, a stručnjaci iz dizajnerskog studija Domenico Leonardi pomogli su čitateljici Danijeli da kreira svoj prostor.

Pitanje čitatelja

Pozdrav,
s obzirom da su me vaše ideje oduševile, posebno u uređenju malog prostora, javljam se u nadi da će možda i moj stan osjetiti čaroban dodir i postati prekrasan. Šaljem vam tlocrt prostora, a problem je što je stan u suterenu, na istočnoj strani i nema puno svjetla. Još veći problem je loša zvučna izolacija, posebno iz stana koji je također garsonijera iz kojeg se jako čuje buka te je nemoguće uz taj zid imati krevet. Pokušavala sam smisliti i neke modele pregrađivanja, ali nikako da mi nešto sjedne. Mislim da sam pomalo zalutala.
Danijela

 | Autor: Privatno Privatno

Domenico Leonardi odgovara

Naš ovomjesečni zadatak bio je urediti malu garsonijeru u suterenu s nedovoljno dnevnog svjetla, stoga smo se odlučili za neutralnu bijelu u kombinaciji sa sivom i svijetlim drvom hrasta.

 | Autor:

U ulazni prostor smjestili smo niski ormarić za cipele iznad kojeg su zidne vješalice za kapute te dvokrilni bijeli ormar čije su fronte u ogledalu kako bi prividno proširio hodnik, a također i reflektirao tapetu nasuprotnog zida.

 | Autor:

S obzirom da je dnevna zona ujedno i spavaća, u nju smo smjestili bijelu 'L' garnituru na razvlačenje sa spremnikom. Kako bismo dobili što više prostora za odlaganje stvari u malom prostoru, iznad TV-a postavili smo viseće ormariće dubine 40 cm izvedene u bijelom MDF-u, čije su fronte od pjeskarenog stakla dok su fronte donjih dviju ladica od svijetlog hrasta.

 | Autor:

Istu priču ponovili smo i u kuhinji kako bi se prostor stilski nadovezivao jedan na drugi. Poster u kuhinji između donjih i gornjih elemenata preko kojeg je kaljeno staklo proizvoljno se može izabrati.

 | Autor:

Prostor kuhinje od dnevne zone odvojen je šankom koji ujedno služi i kao stol za blagovanje za dvije osobe. Prostor smo objedinili dekoracijama poput slika, toplog čupavog tepiha, polica za knjige, ambijentalne rasvjete ugrađene u spuštene grede...

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0