Life&style

Kako je živjeti u crkvi: 133 godine stara crkva obnovljena je u kuću iz snova s potkrovljem

  • Lynn Perreault i Jonathon Harmer iz Kanade radili su dvije godine na obnovi crkve Svetog srca u Princetonu u državi Ontario
  • Crkva je sagrađena 1888., a kad se pojavila u prodaji 2018. godine, Lynn i Jonathon rekli su da je to bila "ljubav na prvi pogled"
  • "Ova nas je crkva molila da je spasimo", rekli su vlasnici tvrtke za uređenje doma Harper and Co.

U studenome, Lynn i Jonathon kupili su crkvu i započeli planove za njezinu prenamijenu u kuću za stanovanje. Crkva je bila neiskorištena 10 godina, a bijela ulazna vrata izgledala su oronulo, ali to je bio dio šarma stare građevine. Inspirirani povijesnim štihom i izblijedjelom bojom na ulaznim vratima, par je obnovu nazvao "The Chippy Church Journey" i dvogodišnji proces dokumentirao na Facebooku. Posljednjih tjedana, video u kojem se obnovljeni dom prodaje postao je viralan na TikToku. Ako se slučajno pitaš koja je cijena nekretnine, mogla bi doslovce pasti na stražnjicu jer će ti se sigurno zavrtjeti od cifre. Naime, agencija za nekretnine Brian Ellis prodaje kuću za vrtoglavih šest milijuna kuna. Vau, čekaj samo da uplatimo listić za loto.

Spavati u krevetu Belle Swan ili živjeti kao kućanica s Beverly Hillsa? Koje poznate filmske kuće se iznajmljuju

Možda vas zanima Šesteročlana obitelj pretvorila je kombi u pravi dom, a imaju čak i kućno kino. Pogledaj u čemu žive... Rubrika Life&style Life&style

Par je u novi dom, koji ima tri spavaće sobe i tri kupaonice koje se prostiru na 333 metra kvadratna stambenog prostora, uklopio mnoge posebnosti originalne crkve. U predvorju je originalna crkvena klupa, a ulaz s dvostrukim vratima vodi do predvorja kuće, gdje su obnovljeni drveni stropovi visoki tek nešto više od tri metra i uključuju nostalgične ostatke crkve. Crkvene klupe koje nisu iskoristili darovali su lokalnoj zajednici i članovima koji su u njima sjedili od kad su bili djeca.

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Najveća prostorija uključuje kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu u otvorenom konceptu. Tijekom obnove spasili su gotovo cielu izvornu građu, a dom je zadržao podove od žutog bora i neke od originalnih drvenih greda preko stropa.

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Perreault i Harmer djelomično su pretvorili nekadašnje svetište u potkrovlje koje funkcionira kao višenamjenska soba. Arhaično stubište u kući vodi do višenamjenskog uredskog prostora ukrašenog crno-cijelim podnim pločicama i originalnom rasvjetom.

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Dvostruka vrata ulaz su u spavaću sobu koja ima vlastitu kupaonicu.

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Glavna spavaća soba također je ugrađena u prostor nekadašnjeg svetišta, a nalazi se na prvom katu blizu stražnjeg dijela kuće.

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Izvorna ulazna vrata crkve iz 1888. premještena su u glavnu kupaonicu, a tu se nalaze i dva starinska umivaonika iz 1970-ih i luster iz 1940-ih. S druge strane kuće stubište vodi do drugog kata s više spavaćih soba. 

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Vani je radionica od 185 metara kvadratnih, ujedno novi dodatak imanju koji je izgrađen ove godine. U dvorištu se nalazi i kamin idealan za zimske prohladne večeri uz časice vina. 

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Ljudi od Tajlanda do Floride izrazili su interes za kuću vrijednu 6 milijuna kuna otkako se pojavila na tržištu. 

Zaviri u novu vilu Kristen Stewart od 6 milijuna dolara: Kuhinja je postala predmet rasprave

 | Autor: Brian Ellis Sales Team Brian Ellis Sales Team

Otkako se kuća za mnoge ljude iz snova pojavila na tržištu, Ellis je rekao da su se lokalci i ljudi čak iz Tajlanda, Kalifornije i Floride raspitivali o imanju.  "Dokaz da je učinjeno besprijekorno - ovo je umjetničko djelo", rekao je Ellis za Insider.

Photo: Brian Ellis Sales Team
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    čudni beskućnici