Life&style

Šesteročlana obitelj pretvorila je kombi u pravi dom, a imaju čak i kućno kino. Pogledaj u čemu žive...

  • Tamika Rascon i suprug Ryen došli su na odličnu ideju života na četiri kotača te su kombi od 8 metara kvadratnih pretvorili u pravi dom
  • Kombi je sjajan primjer savršeno iskorištenog malenog prostora, a po potrebi se može pretvoriti u blagavaonicu, spavaću sobu, kupaonicu ili pak vlastito kino s projekcijskim platnom
  • No, što čekaš, zaviri u ovaj skladni mali dom iz snova

Znali smo kako je New York sinonim za ostvarenje snova i grad koji nikada ne spava, ali nismo znali da duh grada uvelike utječe i na njegove sugrađane da se odluče na avanturu života. Naime, Tamika Rascon i njezin suprug Ryen pretvorili su kombi od 8 metara kvadratnih u maleni dom za putovanja. Tamika, koja radi kao fotograf, a od milja je zovu i Mika, rekla je za Insider da je njezina šesteročlana obitelj oduvijek žudila za putovanjima, a život u kombiju im se činio kao izvrsna prilika da spoje svoj svakodnevni život s ljubavlju i strasti prema putovanjima.

Možda vas zanima Kakva ideja! Stari autobus preuredile su u preslatki dom uređen u stilu 50-ih Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Prošle godine, kada je Ryenu ponuđen posao u Njemačkoj, obitelj je u tome vidjela izvrsnu priliku da prihvati kombi kao svoj novi dom, a dobivši novi posao, ostvarila im se i životna želja da proputuju što više. Život u kombiju nije bio velika prilagodba, jer je obitelj uvijek slijedila minimalistički način života. Čak i u njihovoj kući, daleko od kombija, svjesni su što kupuju i paze da ništa što kupe u kuću ne bude rasipno te umjesto da kupuju ono što je u ovom trenutku u trendu, kupuju ono najvažnije. 

Pogledaj mega vilu koju Rocky prodaje za 810 milijuna kuna, a baci oko i na njegov novi 'skromniji' dom

Mika i Ryen kupili su rabljeni Fordov kombi u ožujku 2020. za 152.500 kuna i potrošili dodatnih 95.000 kuna transformirajući unutrašnjost kako bi postala ugodna za život.

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Kombi je bio potpuno uređen za šest mjeseci, no Mika vjeruje da bi stvarna prenamjena vjerojatno koštala i manje da je sve išlo po planu. Tijekom preuređenja, bilo im je najvažnije osigurati sigurnost četvero malene djece - Noaha, Atlasa, Briséisa i Tallulaha, stoga su i autosjedalice zauzele poprilično mjesta.

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Na stražnjem dijelu kombija nalazi se čelična klupa na koju idu dječje autosjedalice dok se obitelj vozi. Klupa je pričvršćena za okvir kombija i ima sigurnosne pojaseve. Mika je tjednima smišljala ideju da tamo postavi klupu, na način koji ne bi zauzimao previše prostora, ali bi djecu i dalje držao na sigurnom.

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Kada je kombi u pokretu čelična klupa na kojoj sjede njihova djeca također se pretvara u kraljevski krevet ili malu blagovaonicu kad su kola parkirana. Madrac za krevet sastoji se od pojedinačnih jastuka izrezanih u različite odjeljke. Preko njih prolazi ugrađena plahta kako bi ih zadržala na mjestu. Dok djeca sjede na klupi, jastuci se spremaju straga.

Možda vas zanima 14 najljepših dnevnih soba koje smo ove godine mogli vidjeti na Instagramu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Gornji krevet, iznad svestrane klupe, ujedno je elektronički, tako da mogu prilagoditi njegov položaj pomoću gumba kako bi pronašli raspored koji im odgovara. To su postavili kako bi ona i Ryen spavali na donjem krevetu, dok bi djeca bila na gornjem, ali u stvarnosti je raspored spavanja puno fleksibilniji. "Ovisi o tome tko gdje spava. Ponekad će moja najstarija kći odlučiti da želi istovremeno spavati sa svojom braćom i mojim suprugom", rekla je Mika za Insider.

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Malena kućna kuhinja ima prijenosnu pećnicu i indukcijsku ploču za kuhanje, koji se spremaju u ormariće kad se ne koriste, a naravno tu je i maleni mini hladnjak. 

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Obiteljska kupaonica također se može spremiti kad se ne koristi. Koriste kompostni toalet i glavu tuša koja se prikvači za sudoper u kuhinji. Imaju drvo od tikovine, koje je prirodno vodootporno, a voda prikupljena tijekom tuširanja odvodi se iz boka kombija.

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Maleni dom također ima projekcijsko platno na prednjem dijelu kombija kako bi s djecom mogli provesti zabavne filmske večeri dok su na putu. Dok je radila na izgledu i dizajnu interijera kombija, Mika je željela unijeti pravi osjećaj vikendice.

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

Imati krevete na kat i montirajuću kupaonicu, pomogli su Miki i Ryenu da maksimalno iskoriste prostor koji imaju. No, Mika kaže da se još uvijek prilagođavaju i uče živjeti u prostoru od 8 metara kvadratnih. "Osjećam da iste borbe koje biste imali u kući možete imati i u kombiju", rekla je Mika za Insider. "Jedina je razlika u tome što kad se u kombiju osjećamo klaustrofobično, svi možemo jednostavno izaći van i prošetati uokolo."

 | Autor: Courtesy of Tamika Rascon Courtesy of Tamika Rascon

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: Courtesy of Tamika Rascon

Komentari 0