Life&style

Kakav zaručnički prsten vole Francuskinje? Za razliku od Amerikanki, ne sanjaju o ooogromnom dijamantu

  • Već smo se nebrojeno puta uvjerili kako Francuskinje znaju najbolje - bilo da je riječ o odjeći, kosi ili makeupu
  • Sad nam pak odaju i tajnu o trendu zaručničkog prstenja naglašavajući kako veće ujedno ne znači i bolje
  • Što je s onom famoznom "Dijamanti su najbolji ženini prijatelji", koju je otpjevala Marilyn Monroe u kultnom američkom filmu Muškarci više vole plavuše?

Još jedna lekcija iz stila dolazi od Francuskinja: kakav je zaručnički prsten po njihovom mišljenju poželjan? Pa, svakako ne slijede onu parolu Amerikanki, što veći dijamant, to bolje (to me više voli)! Koncept je upravo suprotan. Barem se tako može zaključiti nakon razgovora s nekoliko Francuskinja, uključujući i one koje rade u uglednim zlatarnicama, prenosi The Zoe Report.

Možda vas zanima Francuskinje su lude za ovom frizurom koja pomlađuje - kladimo se da ćeš i ti zavoljeti French Girl Hair Rubrika Beauty Beauty

 

Već i dizajnom naginju malo tradicionalnijem i manje pompoznom, a svakoj je ženi najdraže odabrati onaj koji će biti jedinstven. Jedno je pritom sigurno: ekstravagantni, multikaratni dijamanti nisu sveti gral. "To nije natjecanje tko ima najveći dijamant", otkrila je stilistica i modna influencerica Estelle Chemouny. “Cijenimo više prsten koje je osmislio naš dragi ili koji ima dugu tradiciju i povijest, poput obiteljskih prstenova. Za usporedbu, vidimo da američke djevojke više cijene najveći dijamant, dok Francuskinje njeguju unikatnost i naslijeđe.

Samo jedan, diskretan dijamant

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeune & Joaillier (@gemmyo)

Powered by embedinstagramfeed &

U Francuskoj je najpoželjniji zaručnički prsten onaj sa samo jednim diskretnim dijamantom postavljenim u bijelom metalu ili 18-karatnom bijelom zlatu odnosno platini. Takav je zaručnički prsten profinjen i ima zaista elegantnu liniju. No, također treba uzeti u obzir da se izbor prstenova razlikuje ovisno o osobnosti. Neki vole kad je to impozantno i zadivljujuće, ali češće je jedinstvenost i tajnovitost na prvom mjestu. 

Šareni kamenčići

Prozirni dijamanti najpopularniji su izbor, ali slijedi ih drago kamenje u boji. Mnogo ih bira lijepi dijamant, ali uz dodatak nekog kamena u boji - smaragd, rubin i sl. Pariške djevojke vole prsten u vintage zelenoj boji sa suptilnim modernim dodirom. Tako je prsten Café de Paris savršen primjer s prekrasnom smaragdnom bojom metvice - ujedno i najprodavaniji proizvod na koji su Parižani ponosni.

Možda vas zanima Ove su žene vratile zaručnički prsten i tražile novi. Što misliš jesu li razlozi opravdani? Rubrika Life&style Life&style

Šareno kamenje posebno je omiljeno među kupcima koji odluče prenamijeniti obiteljski prsten. Prenamjena obiteljskog nasljeđa također je vrlo popularna u Francuskoj, posebno kod tradicionalnih bogatih obitelji, a za ovu klijentelu omiljeni kamen često može biti i drugo dragocjeno drago kamenje poput safira i rubina.

Dijamant kojeg okružuje mnogo malih kamenčića

 | Autor: ashleyzhangjewelry.com ashleyzhangjewelry.com

S malim kamenčićima koji kružuju jedan veći kamen, ovaj je stil nešto kičeniji od klasičnog prstena s jednim dijamantom, ali se i dalje smatra klasikom. "Rekla bih da je to prilično tradicionalno", kaža influencerica i osnivačica Musier Paris, Anne-Laure Mais Moreau koju je suprug zaprosio prstenom od žutog zlata s manjim dijamantima oko jednog većeg. "Sviđa mi se jer je vrlo jednostavan, ne prevelik, zapravo ne volim veliko prstenje i velike dijamante, i savršeno se uklapa s mojim drugim prstenovima koje nosim svaki dan."

Alternativni stil?

Za Chemouny je pak potpuno netipičan zaručnički prsten bio najbolji izbor: “Suprug me zaprosio, a nisam to ni shvatila. Bili smo u Londonu, jeli smo hamburger s maskom na licu, a on je rekao nešto poput "Želio bih ti biti suprug". No, u to vrijeme nije imao prsten. Onda je pronašao cool dizajnera koji je napravio nevjerojatan dijamantni prsten, ali meni se jednostavno nije svidio. Previše je sjajio za moj ukus. Tako smo otišli zajedno u zlatarnu i odabrali prsten Jacquie Aiche izrađen od oniksa i dijamanta. Super je i ne izgleda kao zaručnički prsten! Pomalo netradicionalno i nekonvencionalno, baš poput mene."

Mit o većem i boljem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franny (@frannfyne)

Powered by embedinstagramfeed &

Najveća je razlika između američkih i francuskih zaručničkih prstenova zapravo veličina. Francuskinje vole srednje velike dijamante, elegantne i diskretne - oko 0,70 karata, dok većina Amerikanki neće uzeti u obzir dijamant ispod jednog karata.

Možda vas zanima Kakav sjaj, kakav luksuz! Pogledaj najimpresivnije zaručničko prstenje slavnih dama Rubrika Stars Stars

Održivost je važna - i kod prstena

Postoje još dva trenda koja sve češće vidimo u Francuskoj, ali i globalno. Prvi je svakako alternativni stil, zatim slijedi prstenje s jakom održivošću. Brend, Almasika, tu potrebu zadovoljava upotrebom prirodnih dijamanata. U međuvremenu, Manal također posluje odgovorno ekskluzivnom uporabom recikliranog 18 karatnog zlata i međunarodno certificiranim dijamantima. Dakle, više nego ikad, etika se spominje pri odabiru prstena - kako i gdje je izrađen, odakle potječu materijali.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0