Beauty

Francuskinje su lude za ovom frizurom koja pomlađuje - kladimo se da ćeš i ti zavoljeti French Girl Hair

  • Željela bi trendovsku frizuru à la française? Razumijemo te...
  • Bilo da se riječ o odjeći, kosi ili make-upu, Francuskinje jednostavno znaju kako  
  • Najnoviji dokaz: takozvana French Girl Hair, odnosno najcool frizura za 2021. godinu

Javna je tajna - volimo Francuskinje i njihov jedinstveni osjećaj za modu. Ali ne samo što se tiče garderobnog ormara, također smo presretne što nas inspiriraju i kad je riječ o kosi. U to ime: reci „Bonjour!“ za French Girl Hair!

Supermoderna i ležerna u isto vrijeme - to vjerojatno najbolje opisuje ovu trendovsku frizuru za 2021. godinu. Osnova za omiljenu frizuru popularnih žena, poput Jeanne Damas ili Sabine Socol, je dugačak bob, koji ne bi trebao biti previše uredan. No, bob je samo pola puta do gotove frizure. Preokret pružaju lepršave šiške koje opušteno padaju preko čela i u trenutko nas pomlađuju. Možemo reći samo jedno: „Oui, oui, oui!“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

French Girl Hair prepustit ćemo profesionalcu

Zvuči lako? Nažalost, nije! French Girl Hair definitivno nije prikladna frizura da je sama kreiraš kod kuće. Koliko god da rez izgleda nesavršen, mora se savršeno ošišati. Umjesto oštrog ruba, vrhovi su istanjeni kako bi se stvorio malo nemaran izgled. Kosa izgleda ležernije i dobiva onu tipičnu francusku nonšalantnost.

Pravi izazov su šiške. Posebnost: praktički se stapaju s ostatkom kose. Ali, za ovaj učinak potrebne su vješte ruke frizera. Bočne strane su duže od prednjeg dijela i nježno leže na jagodičnim kostima. To stvara postepeni prijelaz koji izgleda superležerno. Uz to, što je kosa općenito duža, to bočni dio ovih zavjesa šiški može biti duži.

Možda vas zanima Ova omiljena frizura Francuskinja vraća se na proljeće i uvijek je dobar izbor Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Evo kako stilizirati French Girl Hair

Šišanje prepuštamo profesionalcima, a za stajling ne trebaš magisterij iz frizerstva. Kao što znamo, Francuskinjama ne pada napamet da satima rade frizuru, radije puste da se kosa osuši na zraku. Ako želiš dodatni volumen, kosu možeš sušiti senom na način da je raspuhuješ u svim smjerovima. I uvijek pazi da ti kosa ne izgubi svoj „upravo sam ustala iz kreveta“ stil. „Precizna“ frizura ne spada u stajling repertoar za oblikovanje French Girl Hair! Još malo spreja u kosi, našušuri sve prstima - i gotovo!

Photo: Instagram@jhair_stylist

Komentari 0