- Među slasticama u Jolie Petit Pâtisserie, zapazili smo francuski kolač Paris-Brest u verziji sa smokvama
- Krema od badema, svježe smokve i fino tijesto prefini su sastojci ovog kolača
- Ovaj francuski desert klasik je koji se mora isprobati!
Omiljena slastičarnica Jolie Petit Pâtisserie u ponudi kolača koji osim okusom, osvajaju i izgledom, dobila je i verziju kolača Paris-Brest sa smokvama. Ovaj francuski slastičarski klasik sastoji se od fine kreme od badema, nježnog, kuhanog tijesta, odnosno pâte à choux, koje se koristi za izradu brojnih slastica i peciva te svježih smokava. Iza nove jesenske verzije Paris-Bresta stoji pastry chefica u Jolie Petitu Doris Grizelj.
Kao i svaki poseban desert koji ima kultni status, Paris-Brest također ima svoju priču o nastanku. Paris-Brest sa smokvama iz Jolie Petit verzija je čuvenog francuskog deserta koji je osmislio chef Louis Durand još 1910., a ime je dobio po biciklističkoj utrci od Pariza do Bresta i natrag, zbog čega kolač i ima slikovit oblik kotača.
Uz verziju sa smokvama, u nekim receptima u Paris-Brest ide i pasta od pistacija, dok je klasičan recept s pastom od lješnjaka i badema.
U Jolie Petit slastičarnici Paris-Brest prodaje se po cijeni od 29 kuna po komadu, a uz Paris-Brest sa smokvama sigurno će se pronaći još koji preukusan desert za isprobati!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.