- Kruh od banane je već stara stvar: novi trend je kruh od bundeve!
- Vrlo je ukusan i razvedrit će te u jesenske dane
- Donosimo ti recept s kojim ćeš sasvim jednostavno sam spraviti ovaj ukusan kruh
Ako nikada nisi kušala kruh od bundeve, onda je krajnje vrijeme da to napraviš. Zapravo, vrijeme je da sama spraviš taj izvrstan kruh te fino iznenadiš ukućane, prijatelje ili goste. Kruh od bundeve možeš jesti uz doručak, ručak ili kao desert, a i veganski je. Savršeno je jelo za tmurne jesenske dane.
Sastojci
• 300 g pirea od bundeve (najbolje od hokkaido bundeve)
• 500 g pirova brašna
• pola kockice germe
• 1 žlica šećera
• 3 žlice toplog sojinog mlijeka (ili od neke druge biljne sorte)
• 50 g biljnog ulja
• 100 ml vode
• 1 žličica soli
• 70 g oraha
• 50 g datulja (bez koštica)
Priprema
1. Najprije prereži bundevu, očisti te nareži na kockice.
2. Stavi kockice bundeve na malo ulja te u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva (gore/dolje) na otprilike 15 minuta.
3. Potom ostavi da se ohladi te napravi pire s pomoću štapnog miksera.
4. Stavi brašno u posudu te napravi udubljenje.
5. U drugoj posudi pomiješaj mlijeko, germu i šećer te ostavi da odstoji oko 10 minuta.
6. Potom dodaj tu mješavinu brašnu. Dodaj bundevu, orahe i datulje te sve zamijesi.
7. Potom ostavi prekriveno tijesto na suhom i toplom mjestu da se diže oko 30 minuta.
8. Još jednom promijesi kratko tijesto pa stavi u dobro namašćeni pravokutni kalup te ostavi da odstoji još 20 minuta.
9. U međuvremenu zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje) te potom peci kruh 30-40 minuta.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.