Life&style 10. rujna 2020.

Sezona je bundeva i pravo vrijeme za ludo dobar desert - jesenski cheescake!

Instagram.
  • Stigle su nam bundeve najavljujući jesen u najslađem obliku!
  • Iako se može pripremiti na bezbroj ukusnih načina, zašto ovu jesensku top namirnicu ne bi ubacila u cheesecake i napravila najbolju slasticu sezone?
  • Uz dodatak ekstrata vanilije (i ruma za odrasle) pa i umaka od karamela, raskošan i lagan desert oduševit će baš sve

Glavice bundeva polako su počele osvajati štandove i trgovine, a to može značiti samo jednu stvar - stiže nam jesen! Vrijeme je da smislimo delicije u kojima su glavne zvijezde ove jesenske top namirnice. Zahvalne bundeve možemo koristiti na bezbroj načina, ali zašto ne bi probala, na prvu, nespojivu kombinaciju – cheesecake od bundeve! Ovaj kolač spaja dobro nam poznate okuse u jedinstven slatki zalogaj kojeg će svi, koji za to dobiju priliku, pomesti sa svojih tanjura

Možda vas zanima... Recept za cheesecake s kinder čokoladicama za prvi školski tjedan. Klinci će biti oduševljeni Rubrika Life&style Life&style

Evo kako napraviti cheesecake koji jednako prija poslije nedjeljnog ručka, ali i u nekim važnijim prilikama ako mu se posveti još malo pažnje:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Какое блюдо у вас ассоциируется с осенью? Мне теперь ничего в голову не приходит, кроме божественного 😍 чизкейка с тыквой 🎃 (только не злой 😂) и солёной карамелью 🍯🤤 А сочетание продуктов-то обалденное! 🤩 Тыкву в начинке дополняют корица, имбирь и мускатный орех, а сверху чизкейк полит домашней солёной карамелью (рецепт в профиле 👇)...это феерия! 🤩🤩🤩 Десерт отлично подходит для приготовления именно осенью 🍁🍂, так что не теряйте возможность, готовьте прямо сейчас! Готовил я по рецепту @theloopywhisk , автору браво 👏😍 _________________________________ #foodblog #autumneats #foodblogger #foodphotographer #foodphoto #foodporn #yummy #cheesecakerecipe #cheesecake #pumpkin #pumpkinrecipes #pumpkincheesecake #saltedcaramel #caramelsauce #instafood #едамосква #едаялюблютебя #чизкейкрецепт #чизкейк #тыквенныйчизкейк #осенниедесерты #фотографмосква #фудпорн #фудблог #фудфото #выпечка #люблюготовитьдома

A post shared by КОФЕMAN ☕ (@iamcookingking) on

Sastojci za podlogu: 

  • 150 g usitnjenog keksa
  • 85 g rastopljenog maslaca
  • 20 grama šećera
  • 1/2 žličice cimeta

Sastojci za kremu: 

  • 675 grama krem sira
  • 250 grama smeđeg šećera
  • 425 grama pirea od bundeve
  • 4 velika jaja
  • 60 grama kiselog vrhnja
  • 15 grama namjenskog brašna (dvije žlice)
  • 2 žličice mješavine začina za bundevu
  • ¼ žličice soli
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije

Sastojci za ukrašavanje (opcionalno): 

  • 240 grama vrhnja za šlag umućenog s 20 grama šećera i ½ žličice ruma ili ekstrakta od vanilije
  • Mješavina začina za bundevu
  • Tostirani pekan orasi
  • Umak od karamele

Možda vas zanima... Poslije Snickers Cheesecakea nećeš poželjeti napraviti niti jednu drugu tortu, imamo super recept! Rubrika Life&style Life&style

Priprema podloge: 

  1. Kekse samelji u mrvice
  2. U zdjeli pomiješaj kekse, šećer, cimet i rastopljeni maslac. Sjedinjenu smjesi stavi u okrugli kalup za tortu (najbolje promjera oko 22 cm i visine najmanje 8 cm), a zatim žlicom pritisni smjesu na dno kalupa te oko centimetra uz rub kalupa
  3. Podlogu peci na 175 °C oko 8 minuta. Izvadi je iz pećnice te ostavi da se ohladi

Priprema kreme: 

  1. Mikserom lagano pomiješaj kremasti sir i smeđi šećer dok ne dobiješ jednoličnu smjesu
  2. U drugoj zdjeli pjenjačom umuti pire od bundeve, 4 velika jaja, kiselo vrhnje, brašno, mješavinu začina za bundeve, sol i ekstrakt od vanilije. Miješaj dok se sastojci ne sjedine. Mješavinu dodaj smjesi od krem sira i šećera te miksaj na najmanjoj brzini dok se sastojci ne povežu.
  3. Dobivenu smjesu nanesi preko podloge u klapu te peci na 175 °C sat vremena. Kada je torta pečena ostavi je još 45 minuta da ohladi i odmori. 
  4. Cheesecake posluži sasvim ohlađen, nakon što je odstajao najmanje četiri sata u hladnjaku ili, najbolje, preko noći

Ukrašavanje za posebnije prilike: 

  1. Slatko vrhnje sa šećerom te dodatkom ruma ili ekstrakta od vanilije umuti lagano mikserom, ali pripazi da tekstura ne bude previše tvrda
  2. Tort ukrasi slatkim vrhnjem, tostiranim pekan orasima i umakom od karamele. Možeš je lagano posuti i mješavinom začina za bundevu

Uživaj!

Komentari 0