Life&style

Recept za cheesecake s kinder čokoladicama za prvi školski tjedan. Klinci će biti oduševljeni

  • Ima mnogo varijanti cheesecakea, ova će se svidjeti i djeci i odraslima
  • I osnovni je recept malo drukčiji, ali ti radi po svom iskušanom ako ga imaš
  • Kažu da se ovaj cheesecake ne mora nužno ohladiti prije posluživanja, ukusan je i topao!

Ima mnogo varijanti cheesecakea, ovog jednostavnog kolača kojem je teško odoljeti. Osnovni recept je jedan i jednostavan, no maštovite kuharice i kuhari (da, da, ima i muževa koji vole raditi kolače) znaju se poigravati dodajući nove sastojke i mijenjajući okuse. Nama se svidjela varijanta cheesecakea s Kinder čokoladicama jer smo ludi i za jednim i za drugima.

Trebat će ti za kalup promjera 24 cm:

200 gr keksa

80 gr maslaca

250 gr sira (po izboru: mascarpone, ABC sir, Philadelphia...)

200 gr slatkog vrhnja + 2 žlice jogurta

150 gr šećera

1 žlica jestivog škroba

3 jaja

žličica arome vanilije

6-10 komada Kinder čokoladica (ovisno koliko jak okus čokolade želiš)

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Postupak:

1. Potpuno razmrvi kekse (najbolje je da ih staviš u vrećicu pa izvaljaš valjkom za tijesto. Dodaj ih u otopljeni maslac i pritišći rukama dok se ravnomjerno ne sjedine. Stavi u namašćeni kalup i poravnaj. Stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzija na 5 minuta i podloga je gotova.

2. Odvoji bjelanjke od žumanjaka i istuci čvrsti snijeg. U drugoj zdjeli pomiješaj žumanjke, sir, šećer, slatko vrhnje koje si uz dodatak dvije žlice jogurta istukla u šlag, škrob i vaniliju. Dobro izmiksaj pa pažljivo dodaj snijeg od bjelanjaka. Izlij smjesu na ohlađenu podlogu od keksa. Čokoladu rastrgaj na kockice pa rasporedi po smjesi. Stavi cheesecake na otprilike 25 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Možda vas zanima asd Rubrika Life&style Life&style

 

3. Ugasi pećnicu, ali nemoj kolač odmah izvaditi. Neka odstoji još nekoliko minuta zatim ga izvadi. Neka se još malo hladi pa skini kalup. Kažu da ovaj cheesecake prija jednako dobro i hladan i topao!

Photo: None

Komentari 0