Life&style 30. listopada 2019.

Recept za ovu pitu od bundeve je prejednostavan, a uživat ćeš u svakom zalogaju

shutterstock.
  • Ova pita ima zanimljivu pripremu pa je zbog toga  veoma sočna i primamljiva oku
  • Ako si mislila da je bundeva namirnica stvorena samo za slane obroke, nisi ni svjesna koliko si bila u krivu jer je savršena za slastice

Slasna kriška pite  jako dobro se uklapa u jesensku idilu. Najomiljenija verzija svakako je ona od bundeve. Punoća okusa i kremasta tekstura čini je toliko omiljenom pa je uživanje u finim kriškama pite od bundeve postala toliko draga sezonska navika. Ukoliko je pripremaš u svom domu onda ti je poznat očaravajuć i topli miris koji se širi iz pećnice i cijeli prostor pretvara u mirisni laboratorij slatkastih aroma. Ako si mislila da je bundeva namirnica stvorena isključivo za slana jela, nisi u pravu - još je bolja za slastice, u što će te uvjeriti ovaj zanimljiv i sočan jesenski desert.

Možda vas zanima... Sezona je! Istina, sadrži puno ugljikohidrata, ali evo što sve bundeva radi tvom tijelu Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

  • 250 gr brašna
  • 50 gr šećera
  • 1/2 mala žličica soli
  • 125 gr maslaca
  • 1 jaje 
  • 2 velike žlice mlijeka

Krema:

  • 500 ml mlijeka
  • 500 gr bundeve 
  • 200 gr šećera
  • 2 jaja
  • 1 mala žličica cimeta

Priprema:

1. Obloži kalup papirom za pečenje.  Promiješaj brašno, sol i šećer. Zatim dodaj na kockice isjeckan hladni maslac i izmiješaj ovu smjesu sa prstima, dok tijesto ne bude nalik krupnim mrvicama. Zatim dodaj jaje i mlijeko i brzo zamijesi loptu od tijesta. ( Ne mijesi predugo, inače tijesto neće biti prhko). Zamotaj tijesto u plastičnu foliju i ostavi ga pola sata u frižideru.

2. Isjeckaj bundeve za kremu na male kockice i stavi u jednu veliku posudu, zajedno sa mlijekom. Dodaj šećer i začine te stavi kremu da se kuha na laganoj vatri, dok bundeva ne omekša ( oko 15 min) te miješaj da bundeva ne zagori. Kada je omekšala, izmiksaj je sa štapnim mikserom. Ostavi kremu da se ohladi i zatim dodaj umućena jaja.

Možda vas zanima... Jesenski hit je koža! Složili smo super kombinacije s jaknom, suknjom i hlačama Rubrika Moda Moda

3. Zagrij pećnicu na 180 C. Izvadi tijesto iz frižidera i istanji ga i položi kalup. Izbockaj dno vilicom i stavi tijesto deset minuta u zamrzivač. Izvadi tijesto iz zamrzivača i poklopi ga folijom i peci ga zatim još jednom deset minuta. 

4. Izvadi pečeno tijesto i smanji pećnicu na 160 C. Ulij kremu u tijesto i peci sve zajedno pola sata. Ostavi kolač da se ohladi prije serviranja.

Komentari 0