Life&style

Jesi ikad probala pomfrit i šampanjac zajedno? Stručnjaci kažu da je ovo savršena kombinacija

  • Možda ti na prvu ova kombinacija djeluje pomalo neobično, no zapravo ona ima brojne benefite
  • To su čak potvrdili i stručnjaci iz tvrtke Moët & Chandon
  • Slanost i hrskavost krumpirića savršen su dodatak mjehurićima i okusu šampanjca

Kad je riječ o zanimljivim kombinacijama okusa, neke na prvi pogled ne spojive namirnice imaju zapravo ugodan okus zajedno. Tako na primjer mnogi hvale miks kavijara i čipsa. S tim tvrdnjama slaže se i Marie-Christine Osselin, komunikacijska menadžerica i stručnjakinja za kvalitetu šampanjca iz tvrtke Moët & Chandon.

Možda vas zanima Šampanjac je savršen odabir za svaku proslavu! Evo koji obožava kraljevska obitelj Rubrika Life&style Life&style

Prema stručnjakinji Osselin, slanost i hrskavost krumpirića odličan su dodatak mjehurićima iz šampanjca. No, nemoj se previše opustiti pa uz šampanjac naručiti krumpiriće s dodatkom sira. ''Šampanjac je vino koje traži jednostavne sastojke i ne više od tri sastojka'', izjavila je Marie-Christine Osselin. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by manu (@this_is_manulo) on

Tako je ova kombinacija jedno od najpoznatijih predjela u restoranu ''Sylvain'' u New Orleansu. Na meniju je nazvana ''savršena kombinacija'', a u njoj dolazi prženi i ručno narezanih pomfrit te Delamotte Brut šampanjac. Cijena male porcije je 50 američkih dolara dok ćeš za veliku morati izdvojiti 90 dolara. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by effervescence (@effervescencenola) on

Sean McCusker, vlasnik gore navedenog restorana došao je na ideju za ovu kombinaciju na događaju u organizaciji Veuve Cliquota gdje je jedan od glavnih ljudi u tvrtki rekao da je pomfrit njegova omiljena hrana uz šampanjac. Sljedećeg dana, McCusker i prijatelj su se zaputili u restoran  Les Halles u kojem je glasoviti Anthony Bourdain bio glavi kuhar te je pravio najbolji pomfrit u New Yorku. Obojica su naručili porciju pomfrita i čašu šampanjca, a mješavina okusa ih je oduševila.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arianne Beerbower (@ari_bee_3) on

Nakon svega pročitanog, ne preostaje nam ništa drugo nego zaista prvom prilikom probati ovu kombinaciju te da se samo uvjerimo je li istina da odlično pašu. 

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA



 
Photo: Instagram/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Neznan

    Nisam probala, a i neću. Prvo jer sam muškić, a drugo jer ono što sam ja "šampanjca" pio (oni iz dućana-sektovi) brate to redom niš ne valja. Uopće ne razmem kaj neki vide u tom slatkastom, mehurićastom vincu.