Life&style

Je li Kate Winslet krenula po novog Oscara ulogom strastvene fotografkinje u biografskom filmu 'Lee'

  • Vrući filmski naslov o slavnoj fotografkinji mogao bi biti pametna investicija za studio koji traži kandidatkinju za najbolju glumicu
  • Riječ je o filmu 'Lee', u kojem briljira glumica Kate Winslet 
  • Film, koji prikazuje užase rata kroz priču fotografkinje, mogao bi biti novi veliki kino hit

„Bila sam model. Bila sam muza. Bila sam ingenij. Ali, s tim sam završila. Bila sam dobra u piću, seksu i fotografiranju. I radila sam sve troje koliko sam mogla“, izjavila je slavna fotografkinja Lee Miller.

Kada starija Lee Miller, koju glumi Kate Winslet u ratnoj drami 'Lee', sjedne s mladim novinarom kako bi ispričala priču o svojoj ulozi tijekom Drugog svjetskog rata, nezaboravna rečenica postavlja redateljičin krajnji cilj: Reći svijetu o jednom od njegovih najneopjevanijih heroja. Film 'Lee' najnoviji je u nizu biografskih filmova s jednim imenom ove godine ('Oppenheimer', 'Rustin' i 'Nyad') koji se nada da će privući pozornost na Oscarima, a njegova glavna zvijezda učinila ga je jednim od najtraženijih naslova na tržištu. 

Zajedno s uvodnom sekvencom bitke u stilu 'Spašavanja vojnika Ryana', film 'Lee' predstavlja se kao sjajna studija likova. Dojmljiva drama, koja gledatelja stavlja ravno u ratnu zonu, predvođena je još jednom predanom i bombastičnom ulogom dobitnice Oscara Kate Winslet. U blještavom svijetu Hollywooda, gdje talenti često rastu i padaju poput zvijezda padalica, Winslet je nadmašila svoju slavu, pokazujući raspon i dubinu.

Sa snažnim akcijskim sekvencama i nezaboravnim prikazima, kao što je snimanje Hitlerova stana u kojem je Lee snimila kultnu sliku sebe u njegovoj kadi, film ima potencijal za različite izglede, s nagradama i dobrim financijskim izgledima.

 | Autor: Sky UK Ltd. Sky UK Ltd.

Winslet, koja nije bila nazočna premijeri, još je jedan primjer talentirane glumice koja traži priče i strastveno ih donosi publici, te igra više uloga kako bi ih oživjela. Radeći kao producentica zajedno s Kate Solomon, pridružuje se Margot Robbie ('Barbie'), Emmi Stone ('Jadnici') i Natalie Portman ('May December'), koje su također bile glumice i producentice na filmskim setovima.

Film 'The Bikeriders' Možda vas zanima Izišao je trailer za uzbudljivi 'The Bikeriders', film s Austinom Butlerom, Tomom Hardyjem i Jodie Comer Rubrika Life&style Life&style

Njezina svestranost kao glumice bila je jedna od njezinih najjačih osobina u rasponu od Rose DeWitt Bukater u 'Titanicu' do Clementine Krucynski u 'Vječnom sjaju nepobjedivog uma'.

 | Autor: Sky UK Ltd. Sky UK Ltd.

Film je temeljen na autobiografiji Antonyja Penrosea, napisali su ga Liz Hannah, Marion Hume i John Collee, a govori o fotografkinji Elizabeth 'Lee' Miller (Winslet), manekenki koja je postala hvaljena ratna dopisnica za časopis Vogue tijekom II Svjetskog rata. Među glumcima su i Andy Samberg (u iznenađujuće učinkovitom ozbiljnom zaokretu), Josh O’Connor, Andrea Riseborough i Noémie Merlant.

Winslet postaje sve bolja i sve sigurnija u svoje glumačke sposobnosti. U 47. godini ne boji se pokazati svoje golo tijelo ili totalno promijeniti svoj zadivljujući izgled kako bi se publika (i ona sama) povezala s likom koji glumi. 

U svom redateljskom debiju Ellen Kuras, koja je radila kao snimateljica na četvrtom filmu Kate Winslet nominiranom za Oscara, 'Vječiti sjaj nepobjedivog uma', ima sigurnu filmsku ruku. 

Winslet je strastveno radila na ovom projektu nekoliko godina, a Kuras i Winslet pozvali su oskarovca Alexandrea Desplata ('Oblik vode') i 'Hotel Grand Budapest') da sklada glazbu, Mikkela E.G. Niesen ('Zvuk metala') za montažu i Michaela O’Connor ('Vojvotkinja') za stvaranje predivnih povijesnih kostima. Film je snimio za Oscara nominirani D.P. Pawel Edelman (Pijanist).

 | Autor: Sky UK Ltd. Sky UK Ltd.

Sniman u tri zemlje tijekom devet tjedana krajem 2022. godine, film dostojanstveno prikazuje užas vremena i ne koristi uznemirujuće srcedrapateljne slike. Ako ništa drugo, film će gledatelje učiniti znatiželjnijima da saznaju više o životu i doprinosima fotografkinje Lee; nešto za što smo sigurni da je bilo na popisu krajnjih ciljeva Winslet i tima.

Kate Winslet | Autor: Sky UK Ltd. Sky UK Ltd. Kate Winslet

Film 'Family Switch' Možda vas zanima Netflixov film 'Family Switch' s Jennifer Garner, još je luđa verzija nezaboravne komedije 'Od klinke do komada' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Sky UK Ltd.

Komentari 0