Life&style
Film 'The Bikeriders'

Izišao je trailer za uzbudljivi 'The Bikeriders', film s Austinom Butlerom, Tomom Hardyjem i Jodie Comer

  • Studio 20th Century objavio je trailer za nadolazeću dramu o motociklističkoj bandi
  • U filmu Jeffa Nicholsa 'The Bikeriders' glume brojne filmske zvijezde, među kojima briljiraju Austin Butler, Jodie Comer i Tom Hardy
  • Film je otvorio Telluride Film Festival 31. kolovoza, a dobio je velike pohvale kritike, a mi ćemo još malo pričekati do prikazivanje u kinima u prosincu

Nakon mučno duge stanke od režiranja igranih filmova, hvaljeni filmaš Jeff Nichols konačno će se vratiti u svijet kinematografije svojim najnovijim filmom, 'The Bikeriders'.

Ovo možda zvuči kao puka fraza, ali ozbiljno mislimo kada kažemo da Jeff Nichols doista nije napravio loš film. Redatelj je eksplodirao na sceni sa svojim dugometražnim prvijencem 'Oružje i ljudi', u kojem je prikazao smrtonosnu svađu između dviju obitelji u Arkansasu. Nichols je napravio također izvrstan film 'U zaklon', u kojem je ispričao priču o čovjeku koji prima proročanske vizije apokalipse. Hvaljeni redatelj zatim je postigao hat trick s filmom 'Mud', ruralnim filmom o odrastanju, koji je toliko dobar da se neko vrijeme hvalio savršenim rezultatom na Rotten Tomatoes. 'Midnight special' još je jedno izvrsno djelo, uvjerljiva priča otac-sin i uzbudljiva znanstveno-fantastična avantura.

Posljednji film Jeffa Nicholsa bio je 'Loving', hit za gledatelje ali i kritičare, a i nominiran je za Oscara. Film je ispričao istinitu priču o borbama međurasnog para u Virginiji 1960-ih. Nichols se može pohvaliti izvanrednim rezultatima koje su čak i najlegendarniji filmaši teško postigli, a svaki od njegovih pet dugometražnih filmova pravo je čudo. Ali, jasno je da redatelj također više preferira kvalitetu od kvantiteta. 'Loving' je objavljen 2016., a Nichols od tada nije ni režirao, a niti napisao film.

Benedict Cumberbatch, film 'The Wonderful Story of Henry Sugar' Možda vas zanima Novi Netflixov film, u kojem briljira Benedict Cumberbatch, debitirao je sa 100% ocjenom na Rotten Tomatoes Rubrika Life&style Life&style

Srećom, nećemo morati još dugo čekati na Nicholsov povratak, budući da je njegov zvjezdani povratak u žanr, film 'The Bikeriders', pred vratima. Evo što sve znamo o filmu 'The Bikeriders'.

Kada izlazi 'The Bikeriders'?

Studio 20th Century Studios zakazao je izlazak filma za 1. prosinca 2023. godine. Film je imao svoju svjetsku premijeru na Telluride Film Festivalu 2. rujna 2023. godine. 

 | Autor: 20th Century Studios 20th Century Studios Foto: 20th Century Studios

'The Bikeriders' će uživati u ekskluzivnom kino izdanju u prosincu, što znači da će jedini način da pogledaš film u skorije vrijeme biti odlazak u kino. Budući da je film produkcija studija 20th Century Studios, Hulu je najvjerojatniji kandidat za streaming izdanje nakon završetka prikazivanja u kinima. 

Službeni trailer za The Bikeriders objavljen je 6. rujna 2023., dajući publici prvi pravi dobar pogled na film.

Tko glumi u filmu 'The Bikeriders'?

Jeffu Nicholsu nije strana suradnja s velikim zvijezdama, ali glumačka postava ovog filma možda je najimpresivnija glumačka postava ikada okupljena za jedan od njegovih filmova. Za početak, ljubitelji Nicholsove filmografije neće biti iznenađeni kada saznaju da će redatelj ponovno raditi s Michaelom Shannonom, koji je nedavno reprizirao svoju omiljenu ulogu generala Zoda u DC-jevom filmu 'The Flash'. Shannon je radilo s Nicholsom na svakom dugometražnom filmu koji je snimio, pa će ovo biti njihova šesta suradnja.

 | Autor: 20th Century Fox 20th Century Fox Foto: 20th Century Studios

Glumačkoj ekipi pridružio se i izvrsni Tom Hardy. Isto vrijedi i za zvijezdu 'Dine: Drugi dio', Austina Butlera, koji je za dlaku izgubio svoju prvu nominaciju za najboljeg glumca nakon njegove spektakularne glavne uloge u 'Elvisu'. Zvijezda 'Killing Eve', dobitnica Emmyja, Jodie Comer također je uključena, nastavljajući svoj impresivni dugometražni niz nakon 'Free Guy' i 'Posljednji dvoboj'. 

Tu su još i izvrsni Boyd Holbrook, Norman Reedus, Mike Faist, Damon Herriman, Toby Wallace, Emory Cohen, Beau Knapp, Karl Glusman i Happy Anderson. Doista sjajna ekipa…

O čemu se radi u filmu?

Nadolazeći film temelji se na istoimenoj novinarsko-fotografskoj knjizi Dannyja Lyona, čiji se roman često smatra jednim od najboljih dokumenata o bikerskoj kulturi 1960-ih.

 | Autor: 20th Century Fox 20th Century Fox Foto: 20th Century Studios

Službeni sinopsis radnje, putem studija 20th Century, glasi:

'Nadahnut kultnom knjigom fotografija Dannyja Lyona, 'The Bikeriders' uvlači vas u izgled, osjećaj i zvukove supkultura vozača motocikala iz 60-ih. Kathy (Comer), odlučna članica Vandala koja je udana za divljeg, bezobzirnog vozača bicikla po imenu Benny (Butler), prisjeća se evolucije Vandala tijekom desetljeća, počevši od lokalnog kluba autsajdera koje spajaju dobra vremena, tutnjava motora i poštovanje prema njihovom snažnom, postojanom vođi Johnnyju (Hardy). Tijekom godina Kathy daje sve od sebe kako bi se snašla u neukroćenoj prirodi svog supruga i njegovoj odanosti Johnnyju, s kojim osjeća da se mora natjecati za Bennyjevu pažnju. Kako život u Vandalima postaje sve opasniji, a klub prijeti da postane još zlokobnija banda, Kathy, Benny i Johnny prisiljeni su odlučiti između svoje odanosti klubu i jedni drugima.'

Film 'Poor Things' Možda vas zanima Emma Stone pobrala je ovacije kritičara za 'neustrašive' i 'otkvačene' scene seksa u filmu 'Poor Things' Rubrika Life&style Life&style
Photo: 20th Century Fox

Komentari 0