Life&style

Istraži ove cool ideje s kojima ćeš i mali balkon pretvoriti u oazu uživanja na otvorenom

  • Želiš izvući maksimum iz svog malog balkona? Super! Imamo nekoliko genijalnih trikova za to! 
  • Pogledaj kako pretvoriti vanjsku površinu u oazu na otvorenom s opcijama uštede prostora
  • Ne samo da će tvoj kutak prekrasno izgledati, već ćeš tu uvijek moći 'napuniti baterije'

Imaš mali balkon? Ne brini, mali balkoni također mogu postati savršene oaze mira uz malo kreativnosti.  Ali, prvo moraš razmisliti o onome na što se želiš vani fokusirati. Treba li to više biti praktična blagovaonica, ugodan kutak ili tek mjesto za sunčanje? Postoje različiti načini kako ove želje ostvariti na način koji štedi prostor.

1. Viseći stol

S visećim stolom moći ćeš uživati u doručku na otvorenom. Obješen je na ogradu balkona i može se preklopiti kada se koristi. Kad se ne koristi, možeš jednostavno preklopiti stol, ostavljajući tako prostor za druge stvari. Najpraktičnije i najlakše rješenje za male balkone! Alternativno, možeš se odlučiti za „polovični“ stol. Na jednoj strani je okrugli, a na drugoj ravan, pa se stoga može optimalno postaviti uz ogradu ili zid.

 | Autor: Pinterest Pinterest

2. Polica za biljke

Definitivno ne bi trebala biti bez biljaka na malom balkonu. Pružaju određeni šarm te općenito čine vanjski prostor ugodnim. Najbolje je uzgajati vlastito bilje. Balkon predivno miriše, a možeš i kuhati s biljem koje si sama uzgojila! Kako bi uštedjela prostor, najbolje je odlučiti se za usku policu za biljke i nekoliko balkonskih kutija za ogradu. Umjesto da tegle nasumično stoje na podu, fino su uredno posložene. Također koristi vertikalni prostor i idi „u vis“ s policom. Najbolje je odlučiti se za čeličnu policu premazanu prahom, koja je otporna na vremenske utjecaje i može ostati vani čak i kad pada kiša.

Možda vas zanima 7 iznenađujućih stvari koje bi tvoja orhideja htjela da znaš: Evo što vole, a što ne vole Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

3. Oprema za sjedenje

Mnogo je mogućnosti za sjedenje na malom balkonu. Ako se odlučiš za viseći stol, stati će nekoliko sklopivih stolica. Po potrebi se mogu otvoriti. Kad ih ne trebaš, jednostavno ih preklopi i stavi unutra ili nasloni na zid. Želiš ugodnu klupu? Onda se preporučuje klupa „dva u jednom“. Odaberi sklopivu klupu s prostorom za odlaganje u njoj. Tako u klupu možeš staviti jastuke, sklopive stolice, zemlju, vrtlarske rukavice i slično, a istovremeno sjediti na tome! Stavi nekoliko lijepih jastuka i ugodan prekrivač na klupu tako da nitko ne može reći da je to dodatni prostor za odlaganje. Sjajno, zar ne?

Lijepo uređen balkon Možda vas zanima Ovo su 3 najčešće pogreške kod uređenja balkona, one jako kvare tvoju malu oazu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

4. Iskoristi cijeli prostor

Kod malog balkona ti je na raspolaganju samo malo prostora. Kako se prostor ne bi ugušio u ukrasnim predmetima, biljkama i lampionima, trebaš „ići u vis“. Na primjer, objesi lijepa ogledala od ratana s vanjskom ljepljivom kukom na zid, pričvrsti viseće košare i lampione na strop ili ukrasi ogradu nizom lampica. Biljke penjačice također su izvrsna ideja. Na zid jednostavno možete pričvrstiti rešetku i neka loza raste prema gore. 

Biljke za balkon na kojem će ti pozavidjeti: od cvijeća do začinskih trava, evo kako će ti baš sve uspjeti

 | Autor: Pinterest Pinterest

Photo: Shutterstock

Komentari 0