Life&style
Tiramisu s jagodama

Imamo recept za ljetnu, voćnu verziju omiljenog deserta: Tiramisu s jagodama

  • Tiramisu je nevjerojatno popularan klasični desert
  • Zašto ne napraviti drugačiju verziju - kremasti tiramisu s jagodama? 
  • S mješavinom jagoda, mascarpone sira i svježeg malomasnog sira, ovaj je kolač super lagan i jako ukusan

Sezona je jagoda i sada svi uživamo u fenomenalnom okusu i mirisu ovog voća. Sada je idealno vrijeme za isprobati voćni tiramisu od jagoda. Toliko je ukusan da bi ti mogao čak biti draži i od originalnog klasičnog talijanskog deserta. Tiramisu od jagoda savršena je kombinacija laganog, voćnog i kremastog okusa, a prema ovom receptu spravlja se bez jaja.

Tiramisu s jagodama:

Sastojci (za 8 porcija)

• 750 g jagoda

• 1 vanilin šećer

• 50 g šećera u prahu

• 200 g vrhnja za šlag

• 1 paket učvršćivača za šlag 

• 250 g mascarpone sira

• 250 g malomasnog svježeg sira

• 2 žlice soka od limuna

• 200 grama piškota

• 100 ml soka od naranče

• listići metvice za ukrašavanje

Tiramisu s jagodama | Autor: Pexels/ Skyler Ewing Pexels/ Skyler Ewing Foto: Pexels/ Skyler Ewing

Nutella voćni sushi Možda vas zanima Nisi fan sushija? Kladimo se da ćeš slatkom sushiju s voćem i Nutellom teško odoljeti Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Operi, očisti te posuši jagode. Napravi pire od 500 g jagoda s vanilin šećerom i oko 1 žlicom šećera.

2. Stuci vrhnje u šlag postupno dodajući učvršćivač. Pomiješaj mascarpone, svježi sir, preostali šećer i sok od limuna u glatku smjesu. Umiješaj kremu.

3. Četvrtastu posudu za pečenje (oko 20 x 30 cm) obloži sa pola piškota (šećer prema gore) i nakapaj sa polovicom soka od naranče. Preko namočenih piškota rasporedi pola pirea od jagoda, pa preko toga rasporedi kremu od sira i zagladi. Za drugi sloj posloži preostale sastojke istim redom. Stavi tiramisu od jagoda najmanje na sat vremena u hladnjak.

4. Prije posluživanja na tiramisu rasporedi preostale narezane jagode. Ukrasi listićima metvice.

Savjeti i trikovi za tiramisu s jagodama

Za razliku od klasičnog tiramisua, naš ljetni tiramisu s jagodama namjerno pripremamo bez sirovih jaja. Tako ga možeš ostaviti u hladnjaku preko noći i poslužiti ga u vrućim ljetnim danima.

• Šećer u prahu brže se otapa u pireu od jagoda i kremastom mascarponeu, za razliku od konzumnog šećera.

• Za fini okus naranče pomiješaj sok od naranče s malo likera od naranče ili, ako cijela obitelj sjedi za stolom i djeca jedu s vama, mascarpone začini naribanom korom od naranče.

• Umjesto naranče, u receptu se može koristiti i limun. Sok od limuna naglašava voćnu notu pirea od jagoda.

• Ako ne želiš propustiti okus badema klasičnog tiramisua, možeš pomiješati sok s amarettom te nakapati piškote. 

Možda vas zanima Kako poboljšati McDonald'sov milkshake od jagoda - Instagram se dosjetio, s alkoholom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dr. Oetker
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    fino