- Tiramisu je nevjerojatno popularan klasični desert
- Zašto ne napraviti drugačiju verziju - kremasti tiramisu s jagodama?
- S mješavinom jagoda, mascarpone sira i svježeg malomasnog sira, ovaj je kolač super lagan i jako ukusan
Sezona je jagoda i sada svi uživamo u fenomenalnom okusu i mirisu ovog voća. Sada je idealno vrijeme za isprobati voćni tiramisu od jagoda. Toliko je ukusan da bi ti mogao čak biti draži i od originalnog klasičnog talijanskog deserta. Tiramisu od jagoda savršena je kombinacija laganog, voćnog i kremastog okusa, a prema ovom receptu spravlja se bez jaja.
Tiramisu s jagodama:
Sastojci (za 8 porcija)
• 750 g jagoda
• 1 vanilin šećer
• 50 g šećera u prahu
• 200 g vrhnja za šlag
• 1 paket učvršćivača za šlag
• 250 g mascarpone sira
• 250 g malomasnog svježeg sira
• 2 žlice soka od limuna
• 200 grama piškota
• 100 ml soka od naranče
• listići metvice za ukrašavanje
Foto: Pexels/ Skyler Ewing
Priprema:
1. Operi, očisti te posuši jagode. Napravi pire od 500 g jagoda s vanilin šećerom i oko 1 žlicom šećera.
2. Stuci vrhnje u šlag postupno dodajući učvršćivač. Pomiješaj mascarpone, svježi sir, preostali šećer i sok od limuna u glatku smjesu. Umiješaj kremu.
3. Četvrtastu posudu za pečenje (oko 20 x 30 cm) obloži sa pola piškota (šećer prema gore) i nakapaj sa polovicom soka od naranče. Preko namočenih piškota rasporedi pola pirea od jagoda, pa preko toga rasporedi kremu od sira i zagladi. Za drugi sloj posloži preostale sastojke istim redom. Stavi tiramisu od jagoda najmanje na sat vremena u hladnjak.
4. Prije posluživanja na tiramisu rasporedi preostale narezane jagode. Ukrasi listićima metvice.
Savjeti i trikovi za tiramisu s jagodama
Za razliku od klasičnog tiramisua, naš ljetni tiramisu s jagodama namjerno pripremamo bez sirovih jaja. Tako ga možeš ostaviti u hladnjaku preko noći i poslužiti ga u vrućim ljetnim danima.
• Šećer u prahu brže se otapa u pireu od jagoda i kremastom mascarponeu, za razliku od konzumnog šećera.
• Za fini okus naranče pomiješaj sok od naranče s malo likera od naranče ili, ako cijela obitelj sjedi za stolom i djeca jedu s vama, mascarpone začini naribanom korom od naranče.
• Umjesto naranče, u receptu se može koristiti i limun. Sok od limuna naglašava voćnu notu pirea od jagoda.
• Ako ne želiš propustiti okus badema klasičnog tiramisua, možeš pomiješati sok s amarettom te nakapati piškote.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.