- Ova verzija gulaša s krumpirom priprema se puno brže od klasične
- Ali, ovaj recept je barem jednako ukusan
- Donosimo ti brz i jednostavan recept za omiljeni krumpir gulaš
Gulaš je savršen obrok u hladnim danima. Grije iznutra i prava je hrana za dušu. Međutim, nažalost, potrebno je dosta vremena dok klasični gulaš ne bude gotov. Odlična alternativa je gulaš od krumpira. Možeš ga pripremiti s kobasicama i goveđim temeljcem ili vegetarijansku verziju s temeljcem od povrća.
Sastojci:
• 1,4 kg krumpira
• 1 režnjić češnjaka
• 1 glavica luka
• 3 žlice koncentrata rajčice
• 1 litra povrtnog ili goveđeg temeljca
• 2 žličice mažurana
• 1 žličica mljevene paprike
• 1 žličica mljevenog čilija
• 1 žličica ružmarina
• 75-100 ml vrhnja
• 4 kobasice po izboru
• sol i papar
• ulje
Priprema
1. Najprije oguli, a potom nareži krumpir, luk i češnjak.
2. Zatim u većem loncu zagrij ulje te na njemu poprži luk i češnjak. Nakon dvije minute dodaj krumpir i koncentrat rajčice te poprži.
3. Ulij temeljac te ponovno zakuhaj. Dodaj začine, poklopi pa pirjaj na srednjoj vatri 15 do 20 minuta (dok krumpir ne omekša).
4. Nareži kuhane kobasice na ploške i po isteku vremena dodaj u gulaš zajedno s vrhnjem. Promiješaj i po potrebi ponovno začini solju i paprom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.