Life&style
Pršut

Hrvatima ovo neće sjesti najbolje, ali kandirani pršut je navodno neodoljiva slano-slatka kombinacija

  • Kao što je Talijane prenerazilo dodavanje ananasa na pizzu, Hrvate bi moglo šokirati dodavanje šećera pršutu
  • Kandirani pršut je novi trend koji dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta, a koji donosi navodno idealnu slatko-slanu kombinaciju
  • Vrlo ga je jednostavno pripremiti, a prenosimo i dva važna savjeta kako da ušećereni pršut ispadne dovoljno hrskav

Pršut mnogi ubrajaju u omiljeni trajni suhomesnati proizvod. Do sada je u domaćim okvirima najveća kontroverza vezana uz njegovu konzumaciju bila ona koja spominje odstranjivane "bijelog s pršuta". No, čini se kako bi nova ideja koja dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta mogla dodati još jednu stavku. Naime, pojedine kulinarske stranice svojim čitateljima preporučuju da pršutu dodaju šećer. Da, dobro si pročitala!

Pršut | Autor: Shutterstock Shutterstock Pršut

Možda vas zanima Misliš da biraš zdravije zamjenjujući šećer medom? Evo nekoliko podataka... Rubrika Life&style Life&style

Slatki, odnosno preciznije rečeno slano-slatki, pršut navodno je prava poslastica. Priprema se tako da zašećeriš pršut i staviš ga u pećnicu na 12-15 minuta na 180 stupnjeva. Budući da kriške mogu vrlo lako pregorjeti važno je obratiti na njih pažnju tijekom pečenja. I to je sva mudrost! Možeš uživati u ovoj hrskavoj "poslastici".

3 znaka da konzumiraš previše (sakrivenog) šećera

Pršut | Autor: Shutterstock Shutterstock Pršut

Možda vas zanima Gotovo u tren oka, a neodoljivo ukusno! Isprobaj tavicu s njokama, pršutom i parmezanom Rubrika Life&style Life&style

Ako si se pitala što još možeš učiniti s ovakvom inačicom pršuta, kuhari preporučuju da ga dodaš u salatu, tjesteninu ili jednostavno njime upotpuniš pizzu.

Pripremaš pizzu? Poslušaj Jamieja Olivera i za savršen okus dodaj joj nekoliko bobica ovog voća

Također, tvrde da će uz krišku sira i zelenu salatu tvoriti iznimno ukusan sendvič. Za kraj, kako bi bila sigurna da će ti uspjeti priprema kandiranog pršuta, savjetuju ti da obavezno slijediš ove dvije smjernice: izaberi pršut bolje kvalitete i ne skidaj oči s pećnice! Bi li isprobala ovo jelo?

Photo: Shutterstock

Komentari 0