Life&style
Rosewood Vienna hotel

Hotel Rosewood Vienna glamurozna je oda dizajnu prekrasnog Beča i njegovoj glazbenoj povijesti

  • Impresivno uređen i novootvoreni hotel Rosewood Vienna nalazi se u zgradi u kojoj je nekoć živio slavni Wolfgang Amadeus Mozart
  • U samom centru Beča, ovaj hotel očarava svojim dizajnom i posvetama važnim dijelovima bečke umjetničke povijesti
  • Predivno uređene sobe, kao i popratni hotelski sadržaj savršen su spoj tradicije i modernog uređenja

Kočija s konjima ispred hotela Rosewood Vienna jedan je od prvih znakova da ovo mjesto pripada nekom drugom, glamuroznijem dobu. Smješten je u nekadašnjoj banci i stambenoj zgradi u kojoj je i sam Wolfgang Amadeus Mozart nekoć živio i skladao operu "Otmica iz saraja" te se proteže u srce povijesnog trga Petersplatz. Posveta slavnom skladatelju nalazi se na njegovom nekadašnjem ulazu u zgradu.

hotel Rosewood Vienna | Autor: Instagram @rosewoodvienna Instagram @rosewoodvienna hotel Rosewood Vienna

Unutar hotela, srebrno posuđe, kutije s maramicama i papuče prekrivene su uzorkom leptira Josefa Hoffmanna, starim više od stoljeća, što dodatno doprinosi osjećaju da hotel pripada nekoj drugoj eri. Fitness centar sa zaobljenim prozorima od poda do stropa ima pogled na užurbane ulica Graben i Kohlmarkt, a svakog se dana u 17 sati hotelsko dvorište osvjetljuje stotinama svijeća i budi romantičan ugođaj.

Rosewood Vienna hotel | Autor: Instagram @rosewoodvienna Instagram @rosewoodvienna Rosewood Vienna hotel

Iako odaje počast imperijalnom glamuru Beča, hotel Rosewood Vienna svakako u svojem dizajnu sadrži i suvremene ideje. U impresivnom, ali nepretencioznom predvorju, koje je dizajnirano da se gosti osjećaju kao u "dnevnom boravku dobrog prijatelja", razglednice s početka 20. stoljeća pomiješane su s umjetničkim knjigama izdavača Taschen.

Rosewood Vienna hotel | Autor: rosewoodhotels.com rosewoodhotels.com Rosewood Vienna hotel - recepcija

Restoran u sklopu hotela, Neue Hoheit, poslužuje klasični bečki šnicl, ali u nesvakidašnje uređenom okruženju. Budući da Beč obiluje povijesnim kafićima, iz Rosewooda su od lokalne dizajnerske tvrtke Kroenland tražili da prostor blagovaonice urede modernim mjestima za sjedenje kao i okruglim svjetlima. Restoran se nalazi na zadnjem katu, zajedno s terasom ispunjenom zelenilom i s pogledom koji se pruža na staru gradsku jezgru.

Možda vas zanima Ovo je san snova! Ultra luksuzna Diamond Villa Korčula ostavlja bez daha Rubrika Life&style Life&style

Rosewood Vienna hotel | Autor: rosewoodhotels.com rosewoodhotels.com Rosewood Vienna hotel

U ostatku hotela koji sveukupno broji 99 soba, namještaj je presvučen arhivskim tkaninama iz Backhausen, koji je nekad opremao i Habsburge te se savršeno nadopunjuje s neutralnom paletom boja, kao i s velikom dnevnom sobom, Salon Aurelie, čije je zidove i stropove ručno bojila i ukrasila austrijska umjetnica Marie Hartig.

Rosewood Vienna hotel | Autor: rosewoodhotels.com rosewoodhotels.com Rosewood Vienna hotel - salon Aurelie

Dok u salonu uživaju u finoj bečkoj kavi ili šampanjcu uz štrudlu od jabuka, gosti mogu doživjeti pravo putovanje kroz zelenilo i bečki zoološki vrt i staklenik s leptirima, Imperial Butterfly House, koji su inspirirali svjetsku putnicu Marie prilikom ukrašavanja zidova.

Sobe za goste, podijeljene u kategorije, koje je uredio dizajner interijera Alexander Waterworth, teže osjećaju spokoja i doma svojim zagasito narančastim zastorima, svježim bijelim plahtama i predivnim drvenim podovima.

Rosewood Vienna hotel | Autor: rosewoodhotels.com rosewoodhotels.com Rosewood Vienna hotel

Izvan hotela, tek šetnjom udaljena, nalazi se gotička katedrala Sv. Stjepana kao i palača Hofburg. U blizini se nalazi i Bečka državna opera, predivno neorenesansno zdanje vrijedno posjeta.

Više informacija o hotelu te aktivnostima prilikom posjeta Beču i ostanka u Rosewood Vienna nalazi se na službenoj stranici hotela.

Možda vas zanima Produženo ljeto: 5 najboljih destinacija za opušteno i ugodno jesensko putovanje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @rosewoodvienna

Komentari 0