- Svi ljubitelji fine morske hrane zasigurno će doći na svoje na skorašnjem Hook & Cook festivalu koji se ovog proljeća i ljeta održava na tri lokacije u Istri
- Hook & Cook festival slavi tradiciju i održivu morsku prehranu uz poznate kuhare i vrhunsku glazbu
- Ove je godine festival u znaku žena, pa će gurmane svojim maštovitim jelima oduševljavati trolist vrhunskih chefica, a za glazbu su prigodno zadužene DJ-ice
- Pročitaj više: Ove skorašnje festivale i događanja u Zagrebu obavezno ubacujemo u svoj kalendar
Sedmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook, koji diljem Istre na kreativan način spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru, morskim specijalitetima te lokalnim i domaćim sastojcima, održat će se ovog proljeća i ljeta u Istri.
Mjesto radnje su morski molovi u Medulinu, Banjolama i Rovinju gdje ove godine na krmama ribarskih brodova, uređenim kao kuhinje, hranu za posjetitelje pripremaju naše poznate chefice: Katarina Vrenc (iz restorala 'Sopal'), Ivana Bekavac (iz restorana 'Kut') i Ana Bako.
Hook & Cook festival je zapravo tradicionalna ribarska fešta, ali izvedena je na urban i kreativan način uz autohtone namirnice, svježu hranu i izvrsnu glazbenu podlogu poznatih DJ-eva. Posjetitelji će moći isprobati raznovrsne morske delicije i riblja jela spremljena prema njihovim receptima osmišljenim posebno za ovu prigodu. To je savršena prilika za sve koji dođu na festival kušaju maštovite riblje street food zalogaje, ali i da se inspiriraju te možda i nauče kako će sami spraviti koji.
Poke bowl s jadranskom tunom uz domaću šalšu i ječam, turske lepinje sa svježim škombrima, tuna cheeseburgeri, tacosi oddomaćih kozica, ramen od raže, pašticada od tune, pidoće na lovački, tsukune ražnjići od tune, samo su neka od zanimljivih i ukusnih jela koja su do sada predstavljena na prethodnim izdanjima ovog festivala.
Domaćini i ove sezone najavljuju uzbudljivu i raznoliku ponudu prepunu inovativnih okusa baziranih na tradiciji koja zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Hook & Cook održavat će se na tri lokacije i to u 17. lipnja u Medulinu, 14. srpnja u Banjolama, 12. kolovoza ponovno u Medulinu te 16. i 17. rujna u Rovinju.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.