Life&style

Stižu vedriji dani: Ove skorašnje festivale i događanja u Zagrebu obavezno ubacujemo u svoj kalendar

  • Sezona omiljenih nam događanja i festivala u punom je jeku, a najveći broj njih stiže u danima i tjednima koji su pred nama
  • Dok su nam neka već otprije dobro poznata, ima i onih koja će se ove godine održati prvi put poput festivala posvećenog društvenim igrama
  • Sudeći po najavljenim programima, bit će ovo priprema za ljeto prepuna ukusnih zalogaja, glazbenih poslastica i općenito sjajnih provoda pod, nadamo se, vedrim nebom
  • Pročitaj više: Savršena zabava i street food delicije - Rougemarin Park ove godine u najdužem i najboljem izdanju

Vrijeme nikako da nas počasti toplinom sunca kakvu jedan svibanj zaslužuje i na kakvu smo svega mjesec dana od početka ljeta naviknuli, no unatoč prognozi koja nam remeti planove, sezona omiljenih nam događanja i festivala u punom je jeku. Najveći broj njih stiže u danima i tjednima koji su pred nama, a sudeći po najavljenim programima, bit će ovo proljeće prepuno ukusnih zalogaja, glazbenih poslastica i općenito sjajnih provoda pod, nadamo se, vedrim nebom!

Floraart 

 | Autor: Instagram @floraartzagreb Instagram @floraartzagreb

Bundek će i ove godine biti pretvoren u najčarobniju cvjetnu oazu zahvaljujući 57. izdanju Floraarta, legendarnog i u ovom dijelu Europe najvećeg sajma cvijeća. Ovogodišnji Floraart smjestit će se na površini većoj od 300 tisuća kvadratnih metara, a na rasporedu je od 18. do 21. svibnja. 

U iduća će četiri dana posjetiteljima više od 170 domaćih i stranih izlagača predstaviti najnovije trendove u krajobraznom uređenju, nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te ona u aranžiranju cvijeća, a uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica bit će tu i mnoga zanimljiva predavanja i radionice te atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Projekt Ilica: Q'ART

Projekt s misijom vraćanja u život napuštenih javnih prostora u srcu Zagreba kroz bogat program ispunjen raznim kulturnim  sadržajima, šetnjama, interakcijama, edukativnim radionicama, predavanjima, prezentacijama, kreativnim manifestacijama i okupljanjima stanovnika i susjeda stiže nam još jednom ove nedjelje, 21. svibnja. Sve kreće u 9,30 ujutro, a ovoga puta, poručili su organizatori, šire ZAHVALNOST, LJUBAV i OPRAŠTANJE.

Možda vas zanima 'Festa Italiana' u Zagrebu: Počinje najslasniji festival kojeg ne smije propustiti niti jedan obožavatelj pizze Rubrika Life&style Life&style

Pop Up Summer Garden

 | Autor: Instagram @floraartzagreb Instagram @floraartzagreb

U organizaciji dobro poznatog Pop Up Summer Gardena stiže namo novo izdanje jednog od omiljenih open-air događanja. Pop Up by The Lake počinje 18. svibnja i traje sve do 2. srpnja, na poznatoj lokaciji, najljepšem zagrebačkom park-jezeru Bundek. I ove će godine okruženje prekrasnog jezera poslužiti kao najčarobnija kulisa za after work druženja, opuštanje uz odličnu glazbu i gledanje filmova pod zvijezdama. 

Cest is d Best

27. izdanje najšarenijeg i najstarijeg uličnog festivala uljepšat će zagrebačke ulice od 25. do 28. svibnja, a svoje će likovne, plesne, performerske, glazbene i kazališne nastupe ovom prilikom predstaviti nekoliko desetaka umjetnika iz Hrvatske, ali i 12 drugih država s nekoliko kontinenata.

Više od 400 sati programa ispunjeno je likovnim, eko i edukativnim radionicama, plesnim večerima te duhovitim nastupima koji stižu na Trg Europe, Trg Petra Preradovića, Trg Nikole Šubića Zrinskog i u susjedne ulice poput Gajeve, Bogovićeve, Tkalčićeve i Ilice. Sva događanja su kao i uvijek besplatna.

Food truck festival

 | Autor: Instagram @foodtruckfestivalhr Instagram @foodtruckfestivalhr

Festival dobro poznat po bogatoj ponudi street food hrane i pića, ali i odličnom popratnom glazbenom programu, Food truck festival vraća se po sedmi put na obalu jarunskog jezera, odnosno na livadu kraj kluba Aquarius od 31. svibnja 18. lipnja. Razne street food specijalitete nudit će pet kamiona, od pića će se nuditi pivo domaćih i inozemnih proizvođača te vina i kokteli, a i ove će godine biti organizirana i posebna zona koja će nuditi razne aktivnosti za najmlađe posjetitelje.

Radno vrijeme festivala će tijekom tjedna biti od 16 sati do ponoći, vikendima će zabava trajati već od podneva do 1 sat ujutro, a od srijede do nedjelje održavat će se brojni zanimljivi koncerti.

Možda vas zanima Na ovogodišnjem Split Spring festivalu guštamo u profiterolima s tunom i kuhanoj janjetini u briošu Rubrika Life&style Life&style

Festival društvenih igara 

Pod motom 'Uključi se, igranje (ni)je zarazno!' stiže nam festival kao stvoren za sve ljubitelje društvenih igara i novost u festivalskoj ponudi grada Zagreba, a održat će se 27. i 28. svibnja na dvije lokacije - u Centru za kulturu Trešnjevka gdje posjetitelje čeka program posvećen djeci i roditeljima, odnosno obiteljskom igranju društvenih igara te u caffe baru Crni mačak gdje je program više posvećen odraslim ljubiteljima društvenih igara i, dakako, onima koji će to tek postati.

Uz to nas očekuje i bogat međunarodni program raznih stručnih predavanja, radionica, igraonica i natjecateljskih kvizova za sve dobne skupine pa će tako posjetitelji imati priliku doznati više o ulozi društvenih i logičkih igara u odgoju djece, 3D oblikovanju i printanju  igara, i o tome kako razviti svoju igru ili scenarij za Live Action Role Playing. Oba dana festivala održat će se i after party u Crnom mačku, sve do 2 sata ujutro. 

Zagreb Beer Fest

 | Autor: Instagram @fotokset Instagram @fotokset

Iako se prvotno trebao održati od 18. do 21. svibnja, zbog vremenskih će se (ne)prilika jedan od najpopularnijih proljetnih festivala ipak održati od 1. do 4. lipnja, u Parku dr. Franje Tuđmana. Ponuda kakvu sanjaju svi pivoljupci bit će obogaćena finim zalogajima i, uz pivo najvažnijim sastojkom, nezaboravnim koncertima nekim od najvećih imena na našim prostorima. 

Daleka obala, Alen Vitasović, Orvel, Funk Shui, BluVinil, Krankšvester, Artan Lili, Djeca!, Elvis Sršen i Disco Blues, Luzeri, Silente, Bad Daughter, 2xŠihta, pocket palma, Keni nije mrtav, Tidal Pull, PipsChips&Videoclips, Grše, Miach, Peki Pele, dram i Stereo Deficit i ove će godine zabavljati posjetitelje potpuno besplatno, a točan raspored nastupa možemo očekivati, kažu organizatori, u narednim danima.

Pizza Festival 

 | Autor: Pizza Festival / Facebook Pizza Festival / Facebook

Odlična vijest za sve ljubitelje pizze ali i općenito talijanske kuhinje je Pizza Festival koji će se održati od 18. do 28. svibnja na novoj lokaciji, ovoga puta na Strossmayerovom trgu. Tema ovogodišnjeg izdanja je 'Festa Italiana', a što znači da se, osim pizzi kao najpoznatijem talijanskom jelu, možemo radovati i mnogim drugim specijalitetima. Uz mnoge vrhunske pizze brojnih pizza majstora bit će tu i slasne tjestenine, focaccie, gelata...a čeka nas pravi mali raj za hedoniste.

Novost na ovogodišnjem izdanju festivala je pizza izazov za Udrugu Down, a koji će se održati 18., 23., 24. i 25. svibnja i tijekom kojega će mnoge poznate osobe imati priliku osmisliti svoju autorsku pizzu. Kompletan prihod od autorskih pizza slavnih osoba koje će postati pizzajoli na jedan dan ide Udruzi Down Zagreb.


 

Photo: Instagram @pop_up_summer_garden

Komentari 0