Life&style

Na ovogodišnjem Split Spring festivalu guštamo u profiterolima s tunom i kuhanoj janjetini u briošu

  • Danas u podne počeo je Split Spring by Staropramen, omiljeni dalmatinski gourmet festival
  • Sve Splićane i goste grada pod Marjanom čekaju odlična hrana, odlična cuga i odlična glazba
  • Kušat ćemo jela ponajboljih splitskih restorana i chefova, neka osmišljena samo za ovu priliku, a nije loša ni lista DJ-eva koji će nas zabavljati...

Nakon kiše dolazi sunce pa je s nekoliko dana odgode danas konačno započeo Split Spring by Staropramen, omiljeno festivalsko druženje na otvorenom. Od 15. do 25. svibnja, na novoj atraktivnoj lokaciji, u Hrvojevoj ulici u Splitu, na samo nekoliko koraka od Peristila i uzduž zidina Dioklecijanove palače održati će peto izdanje ove sad već tradicionalne gourmet manifestacije kojoj ponovno okuplja neke od najboljih ugostitelja grada pod Marjanom.

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

11 dana poznati će chefovi prezentirati street food ponudu osmišljenu za ovaj projekt, a mi... Mi ćemo u njoj guštati! U što ni najmanje ne sumnjamo kad vidimo popis restorana i jela koja će ponuditi gladnim posjetiteljima. 'Artičok' nam donosi janjetinu s bižima, fish dog, pečeni artičok i cannole s kremom od limuna, 'Uje Oil bar' profiterole s tunom i lososom, raguom od vepra i noisetteom od krumpira te kremu od vanilije s jagodama.

'Mazzgoon' je tu sa svojim omiljenim Tony’s smash burgerom, philly cheese sandwichom, losos tostom i tiramisuom od jagoda, a 'Maka Maka' s tuna belly sandwichem, Poke Hawai, Panko kozicama i tuna tacosom.

Tu je i prošlogodišnji pobjednik Masterchefa, chef Ivan Temšić sa svojim novim restoranom 'eVala 1903' i sporo kuhanom janjetinom u brioche pecivu, junećim obrazima u pecivu, bao bunsima sa srdelama u savuru te cherry blossom mascarponeom koji potpisuje 'Love is a piece of cake'. 

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

'Pokus street food bar', sestrinski bar 'Pinku fish&winea' donosi svoj specialty burger, tuna belly sandwich te pureći taco, a 'Corto Maltese' cubano i philly cheese sendvič. 'Galerija bar food' u ponudi će imati pljukance s janjetinom, sandwich s govedinom i svakodnevno nešto “na žlicu”. 

'Misto' osim svojih kultnih burgera, donosi i tradicionalne dalmatinske zalogaje poput soparnika, komiške pogače, pršuta i sira te sardina i kozica, 'Kavala beach bar' raditi će male zalogaje koje idu savršeno uz hladni Staropramen - bruschette, fritto misto, riblje i vege kuglice te burger, a za vikend će raditi nešto “u teči”.

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

'Biberon' donosi kombinaciju svog kultnog sushija i grilla, a gost iz Zagreba, 'Begs plant based street food' sa svojim burgerom, chocho chilli tacosima, cheese quesadillama te shish tortillom zadovoljit će sve ljubitelje „plant based“ prehrane, a uz sve navedeno na Split Springu će svi posjetitelji kao i uvijek moći uživati u originalnom poljičkom soparniku - OPG soparnik.eu.

Tu je i bogati glazbeni DJ program koji počinje već u dnevnom ritmu od 12 i samog otvaranja, uz večernje nastupe DJ- poput Yakira, KLFM-a, DJ Lixona, DJ Laaxena, DJ Prsta, Miro UC, ali i saksofonista Borisa Plazibata. Kao i svake godine za posjetitelje je organiziran i popratni program poput presimpatičnih Bestiea koji će svaki dan udomljavati preslatke napuštene pse i mace Splitsko-dalmatinske županije, kao i raznorazne promocije i aktivnosti te kutci za fotografiranje.

 | Autor: Damira Kalajdžić Damira Kalajdžić

Radno vrijeme festivala koji je besplatan i otvoren za sve posjetitelje je od podne do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći. Sve dodatne informacije možete pratiti na Facebook i Instagram profilu Split Springa. 

Photo: Instagram @split.spring

Komentari 0